MTB reprezentacija u slovenačkom Kamniku

Junioru Marku Kasapoviću drugo mesto u Kamniku
Ponedeljak, 16. jun 2014
MTB reprezentacija u slovenačkom Kamniku
Reprezentativac Srbije u planinskom biciklizmu Marko Kasapović osvojio je drugo mesto u konkurenciji kadeta na trci C1 kategorije održanoj u slovenačkom Kamniku. Naš predstavnik zaostao je svega osam sekundi za pobednikom Cirilom Županom, članom tima Energija Domžale, na tehnički izuzetno zahtevnoj stazi.
 
U trci seniorki Jovana Crnogorac zauzela je deveto mesto i upisala 12 bodova za UCI svetsku rang listu u kros – kantri olimpijskoj disciplini. Naša reprezentativka imala je defekt u drugom krugu pošto je pala na spustu i polomila prednju kočnicu.
 
- Spustevi su bili veoma strmi, tako da je polako silazila i dok je dogurala bicikl do zone za popravku već je imala značajan zaostatak. Zamenili smo kočnicu i krenula je u lov na višu poziciju. Nije moglo bolje od devetog mesta, ali i ovako smo uzeli bodove – objasnio je selektor Nemanja Vajs.
 
Oba srpska predstavnika u nadmetanju seniora nisu završili trku. Bojan Đurđić odustao je zbog bolova u stomaku, dok je Aleksa Marić pao, pri čemu je povredio skočni zglob.  Neizvesno je da li će učestvovati na trci C1 kategorije na programu sledećeg dana u hrvatskom Samoboru. 
Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem