Jovani i Aleksandru podijum na MTB C1 trci u Turskoj

Ženska reprezentacija upisala je nove bodove za UCI rang listu.
Ponedeljak, 15. septembar 2014
Jovani i Aleksandru podijum na MTB C1 trci u Turskoj

Ženska reprezentacija Srbije u planinskom biciklizmu upisala je nove bodove za UCI rang listu. Jovana Crnogorac osvojila je treće mesto na trci C1 kategorije Salkano MTB Kup Arnavutkoj u Turskoj na kojoj je slavila Belgijanka Alis Pirar ispred Holanđanke Ane Terpstre. Najniži stepenik podijuma vredeo je trideset poena. Ivana Kostić zauzela je osmu poziciju i pridodala 14 bodova u borbi Srbije pre svega za obezbeđivanje norme za plasman na Olimpijske igre u Riju 2016.

Predstavnici Srbije u seniorskoj trci nisu imali toliko dobar učinak. Aleksa Marić bio je 27. na megdanu u kome je trijumfovao Belgijanac Sebastijan Karaben. Bojan Đurđić nije završio trku.

Kod kadeta je pobedio naš Marko Kasapović, dok je Dušan Veselinović bio peti. Aleksandar Roman je, uprkos defektu, dogurao do najnižeg stepenika postolja u juniorskoj konkurenciji.

- Imali smo naporan put do Turske i vrlo malo vremena za oporavak do trka. Težak dan u Istanbulu naši reprezentativci su uglavnom zaključili dobro. Pokazali su da su u formi i da možemo očekivati medalje na predstojećoj Balkanijadi u Makedoniji sledećeg vikenda. Jovana će u Izraelu tokom nedelje voziti etapnu S2 trku, tako da će biti prilika za nove bodove – komentarisao je selektor MTB tima Nemanja Vajs.

U Istanbulu je bio i predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović koji se sastao sa Eminom Muftuogluom, prvim čovekom Balkanske biciklističke unije.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem