MTB predstavnici kupili bodove u Grčkoj

Odličan vikend za naše predstavnike u planinskom biciklizmu. Kostićevoj dva podijuma.
Sreda, 22. april 2015
MTB predstavnici kupili bodove u Grčkoj

Odličan vikend za naše predstavnike u planinskom biciklizmu bio je na međunarodnim nadmetanjima održanim u Grčkoj.

Na trci u kros – kantri olimpijskoj disciplini C2 kategorije Ivana Kostić kao član SMF ekipe zauzela je drugo mesto iza domaće uzdanice Barvare Fasoh. Jovana Vuković bila je četvrta. Alekandar Roman je u elitnoj muškoj konkurenciji zauzeo petu poziciju. Stefan Radivojević bio je 13.

U MTB maratonu C3 klase Kostićeva je izborila najniži stepenik postolja. Vukovićeva je bila peta. Roman je zauzeo četvrto mesto. Pobednika je Srbija dobila u konkurenciji juniora zahvaljujući Marku Kasapoviću. Aleksandar Mijatović je bio treći. Milica Rakić takođe je slavila među juniorkama.

Učinak je pre svega značajan sa stanovišta osvojenih bodova kvalifikacionih za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Naše reprezentativke koje bi u prvom preseku u maju trebalo da budu u A normi koja garantuje plasman jedne takmičarke, osvojile su za vikend 37 poena i plus 60 koliko je vredeo trijumf Jovane Crnogorac na trci C1 klase u Izraelu u petak. Roman je muškoj reperzentaciji doneo 14 bodova. Pored reprezentativaca našu zemlju predstavljala su i dva takmičara iz Orlovac Cross tima.

Izvor: M.Ti.
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem