Podijum za Jovanu Crnogorac na MTB C3 trci u Novom Sadu

Jovana Crnogorac nastavila je nisku odličnih rezultata pobedom na C3 trci u Novom Sadu.
Četvrtak, 31. mart 2016
Podijum za Jovanu Crnogorac na MTB C3 trci u Novom Sadu

Jovana Crnogorac nastavila je nisku odličnih rezultata. Reprezentativka Srbije u planinskom biciklizmu pobedila je na C3 trci u Novom Sadu u vremenu 0:33,40h. Za sobom je ostavila dve najjače protivnice Alis Pirar iz Belgije (0:33,40) i Ruskinju Anu Konovalovu (0:33,40). Trijumfom u ovoj vožnji, Crnogorčeva je osvojila još deset bodova za UCI listu i „A“ normu za OI u Rio de Žaneiru.

Od starta sam ja vodila, Belgijanka nije htela da vuče. Išla sam polako i taktizirala. U jednom krugu sam pokušala da odem i ostavim ih u čemu sam i uspela.
Pirar i Konovalova su me jurile, sedam krugova do kraja. Dala sam gas na pet do kraja, pustila da me stignu ali sam čvrsto držala prvu poziciju. U poslednjem krugu sam još više pojačala tempo, ali sam napravila ličnu grešku u jednoj krivini i morala sam da stanem. Tada su me i Pirar i Konovalova obišle. Ipak, na ravnom delu, na asfaltu su njih dve sprintale, ali imala sam dovoljno snage i uspela sam da ih prestignem i bez sprinta završim trku na prvom mestu. Zadovoljna sam, pokazala sam formu i snagu, nisam se puno trošila zbog etapne trke koja me očekuje već sutra – rekla je Jovana Crnogorac odmah po proglašenju najboljih na današnjoj trci.

Ivana Kostić zauzela je četvrto mesto (0:35,14), Jovana Vuković šesto
(0:36,17), Maja Savić sa sekundom zaostatka za Vukovićevom… Tijana Đaić nije startovala, a Milica Rakić nije završila trku.

U muškoj konkurenciji pobedio je nemac Georg Egger (0:35,32), zatim Žolt Juhas i Mihal Lami sa istim vremenom (0:35,50).

Srpski takmičar Aleksandar Roman završio je na sedmom mestu (0:36,10), dok su Milioš Mandić i Danijel Radvanji vozili jedan, odnosno tri kruga manje.

Sutra se vozi prva etapa S2 trke koja traje do nedelje…

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem