Jovana Crnogorac na podijumu u Australiji

Jovana Crnogorac na postolju MTB Svetskog Kupa u Australiji.
Nedelja, 27. april 2014
Jovana Crnogorac na podijumu u Australiji

U drugoj trci Svetskog kupa u australijskom gradu Kairins, Jovana Crnogorac biciklistikinja BK "Novi Sad" u dresu kontinentalne ekipe Salkano osvojila je fenomenalno treće mesto i podium u disciplini olimpijski kroskantri za takmičare ispod 23 godine.

Nemanja Vajs, selektor za brski biciklizam i trener Jovane Crnogorac nije krio zadovoljstvo.

- Dan koji se samo poželeti može! Od starta se odvojila trojka Jovana, Dženi Risverds (SWE) i Helen Grobert (GER). Dogovor je bio da se drži grupe u uvodnom krugu i da napadne na brdu. Tako je i bilo, Nemica i Švedjanka su pratile a Jovana je diktirala. Do kraja brda su se odvojile.  Spust je takav da jedna greška košta 15-20 sekundi te je trebalo biti oprezan na spustu. Jovana je propustila Dženi i Helen na spustu i vozila svoju vožnju, izgubila par sekundi ali je na brdu to nadoknadila i opet je bila sa Dženi. Vozile su zajedno a Nemica je napravila oko 20 sekundi prednosti... Rekao sam joj da ostane tu gde jeste i da vozi svoj tempo jer nema potrebe da srlja jer sigurno idemo na podijum.

- Iz kruga u krug je bila bolja, trkala se sa osmehom na licu. Na ulasku u poslednji krug napala je Dženi na brdu ali je ova ispratila napad i na kraju izašla prva na spust. Jovana nije htela da čuva treće mesto već da se bori za drugo, trka do poslednjeg metra. Dženi je napravila oko 7 sekundi prednosti na spustu na polovini poslednjeg kruga i rekao sam Jovani da samo bezbedno uđe u cilj i da ne vija Dženi do kraja kako ne bi dobila defekt ili pala.

- Rezultat koji smo čekali, podium Svetskog kupa!
- Toliko sam srećan da to ne mogu da opišem, znao sam da ima noge za podium, imala ih je i u Africi, uvek fali ono malo da se sve poklopi. Jovana je za treće mesto  danas osvojila 60 bodova a u petak na eliminator trci osvojila je 14.
Jovana je najavila dobru vožnju, imala je dobar osećaj cele nedelje i to je ono što nam treba za nastavak sezone. Zdravlje i samopouzdanje a rezultat ce doći!!!

Ovo je jedan od najvećih rezultata u novijoj istoriji srpskog biciklizma i najava još boljim rezultatima u nastavku sezone. 
 



KOMENTARI
  • Ciklo

    Nikola J. (Ciklo)

    27. apr 2014 15:28h

    Bravo za ekipu! : )

  • IgorN

    Igorns (IgorN)

    27. apr 2014 15:31h

    bravo, samo hrabro napred :)

  • GoranLe

    (GoranLe)

    27. apr 2014 18:46h

    Bravo i puno uspeha i nadalje!!!!!!!

  • gamzzy

    Branislav M. (gamzzy)

    29. apr 2014 12:29h

    Bravo!

  • spaske

    Miloš S. (spaske)

    30. apr 2014 22:22h

    Svaka čast za Jovanu.

  • nomad

    Nikola K. (nomad)

    4. maj 2014 22:19h

    Bravo!

  • slobodan31

    Slobodan Č. (slobodan31)

    15. maj 2014 05:36h

    Bravo za Ekipu.
    Ovo je istoriski uspeh Srpskog mtb-a.
    Sve čestitke Jovani i njenom treneru i selektoru mtb reprezentacije Srbije
    gospodinu Nemanji Vajsu.
    Momak odlično radi svoj posao i želim mu puno uspeha u daljem radu.

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem