Jovana Crnogorac na podijumu etapne trke na Kipru

U prvoj godini elite Jovana Crnogorac pokazala je zavidnu formu u konkurenciji koju su činila najveća imena svetskog ženskog planinskog biciklizma.
Četvrtak, 5. mart 2015
Jovana Crnogorac na podijumu etapne trke na Kipru

Teško da se mogao zamisliti bolji početak sezone. Jovana Crnogorac osvojila je peto mesto, što je jednako podijumu, na etapnoj trci ekstra klase Afksentija, prvoj rundi Cyprus Sunshine Cup – a.

U  prvoj godini kao deo elite, članica kontinentalnog Salkano tima pokazala je zavidnu formu u konkurenciji koju su činila najveća imena svetskog ženskog planinskog biciklizma. Pobedila je Dankinja Anika Langvad, trostruka planetarna šampionka, ispred mlade nade iz Francuske Margo Mošeti (+7:22,3). Na postolju su još dve Švajcarkinje Jolanda Nef (+10:20,5), trostruka prvakinja sveta u konkurenciji mlađih od 23 godine, pobednica Svetskog kupa, i Katrin Štirneman (+18:47,5). Kao peta (+25:06,2), Crnogorčeva je ubeležila veliki broj poena, tačnije 110 za UCI svetsku i olimpijsku rang listu.

U etapama Jovana je upisala 17, dva šesta i jedno osmo mesto.

- Drago mi je da je do izražaja došao sav rad iz pripremnog perioda. Sad se lakše diše na putu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Sledi trka C2 kategorije u Istambulu na kojoj će učestvovati još i Ivana Kostić i Jovana Vuković – komentarisao je Nemanja Vajs, selektor MTB reprezentacije i trener Crnogorčeve.

Izvor: M.Ti.
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem