Fruškogorski MTB Maraton 2022

XXIX Yason Fruškogorski MTB Maraton Ivan Davosir biće održan 15. Maja na Popovici na Fruškoj Gori. Pridružite se avanturi na dva točka uživajući u prelepim predelima Fruške Gore.
Sreda, 27. april 2022
Fruškogorski MTB Maraton 2022

Fruškogorski MTB Maraton 2022 biće održan 15. maja na Popovici na Fruškoj Gori poz nazivom "29. Yason Fruškogorski MTB Maraton Ivan Davosir". Održavanje ove najstarije MTB trke u Srbije bilo je pod velikim upitnikom nakon prošlogodišnje tragične smrti njenog pokretača i osnivača novosadskog kluba Fanatik, Ivana Davosira. Trka se u prethodnih 28 godina nije održala samo jednom i to 1999. godine tokom nato bombardovanja. Kako ne bi prekidali tradiciju, i u dogovoru sa porodicom preminulog Davorisa, organizaciju trke za ovu godinu na sebe je preuzeo biciklistički klub Novi Sad zajedno sa klubom MBK Fanatic pridodavši nazivu trke ime njenog pokretača i velikog ljubitelja biciklizma.

Usled odluke u poslednjem času da se trka održi, kao i nedostatka vremena oko organizacije, ove godine u programu neće biti veliki maraton. Takmičari će moći da biraju između malog maratona od 32 kilometra i velikog maratona od 52 kilometra što odgovara dužini prethodnih srednjih maratona. Kako ne bi zaboravili i drugare sa elektrčnim biciklima organizator se potrudio da dodatno ubaci kategoriju E-Bike Mali Maraton u dužini od 32 kilometra.

Pretprijave traju do 10. maja te pozivamo sve ljubitelje bicikizma da se pridruže ovoj nezaboravnoj avanturi u prelepoj fruškogorskoj prirodi.
Prijave i propozicije se mogu pronaći na sajtu fanatic.rs ili direktno klikom na link.

Ispod možete pročitati dodatne informacije koje je objavio organizator trke

Pravo učešća na OTVORENOM MOUNTAIN BIKE CROSS-COUNTRY MARATONU imaju AKTIVNI, ali i REKREATIVNI biciklisti, što znači da vam je potreban samo tehnički ispravan bicikl i kaciga da budete deo NAJSTARIJE MTB TRKE U SRBIJI!

Za vas smo pripremili VELIKI MARATON od 52 KILOMETARA za muškarce i žene i MALI MARATON dužine 32 KILOMETARA, takođe za muškarce i žene, a nismo zaboravili ni na električke e-bajkove, te imamo i E-BIKE MALI MARATON od 32 KILOMETRA.

PRETPRIJAVA će trajati DO 10. MAJA DO 22 ČASA i sve što je potrebno jeste da odete na sajt fanatic.rs i prijavite se na linku. 
Preuzimanje startnih brojeva je  na dan trke od 7 do 9.30 časova na Popovici. Svi učesnici dobijaju majicu i finišersku medalju. 

Nelicencirani vozači će moći da startuju bez lekarskog pregleda i licence, a ukoliko ste mlađi od 15 godina potrebno je da priložite i potpis vašeg prisutnog punoletnog staratelja.
Pobednike očekuju VREDNE NAGRADE! Poklanjamo ČETIRI CAPRIOLO BICIKLA, a kompanija YASON poklanja ČETVORO OAKLEY NAOČARA. Takođe, nagrađujemo i 15 najboljih vozača, pehare dobijaju najbolja tri vozača na svakom maratonu, a dodeljujemo i SPECIJALNE NAGRADE za najmlađeg i najstarijeg vozača na trci. SVI koji prođu kroz cilj dobiće FINIŠERSKU MEDALJU. Nagrade se dodeljuju nakon ručka posle trke kod Planinskog doma Železničar.

Napravili smo dogovor sa meterolozima koji su nam obećali da će treća nedelja u maju biti sunčana, te je to još jedan razlog da pozivamo vlasnike dvotočkaša da budu deo 29. YASON MTB Fruškogorkog maratona Ivan Davosir kako bi svi zajedno nastavili da promovišemo aktivnost i zdrav duh i telo!
VOŽNJA BICIKLA JE UVEK MNOGO ZABAVNIJA U DRUŠTVU, TAKO DA DOĐITE DA SVI ZAJEDNO VOZAMO BICIKLE U PRELEPOJ FRUŠKOGORSKOJ PRIRODI!

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem