Vegetarijanstvo i sport
#21
Postavljeno 13 November 2011 - 11:16 PM
#22
Postavljeno 14 November 2011 - 07:14 AM
Da ta knjiga ne postoji slucajno u elektronskoj formi, rado bih je prelistao ... ?
Sad cu ispasti glup jer se nesacam naslova knjige...... Kupio sam je pre 15-ak godina u knjizari preko puta Beogradjanke. Procitao, pohvatao sta me je interesovalo i dao je dalje na citanje, tako da je sada nemam, a sto je jos gore nesecam se naslova!
Sto se tice mehanizma nastanka raznih bolesti, posebno tezih i autoimunih, uvek je po sredi neki vid poremecaja metabolizma. Mada je to suvise uopsteno glediste. Do skoro su za sve bili zaduzeni poremecaji u radu debelog creva, u skorije vreme se dosta pominje nepravilan rad bubrega. Sve to na gomili daje ukupan poremecaj koji ce pre ili kasnije dovesti do neke bolesti.
Acony, kao sto si opisao-da, postoje ljudi koji su otporniji na sve i svasta, ali to neznaci da im je kvalitet zivota dobar ili bolji. Svakako da nismo svi napravljeni od istih materijala.
Geri, posto si mlad, verovatno imas gastritis, pa ti beli luk (a moguce i crni, i to przeni) smeta. Mozda je i Helico bakterija. Za pocetak pokusaj da se nikad neprejedas, da nejedes prezacinjenu hranu, da nepijes odjednom mnogo tecnosti. Nakon 2 meseca posto napravis red u ishrani, ako i dalje budes imao problema, idi na neku od analiza. Najcesci problemi sa zeludcem su gastritis, Helico bakterija, ili cir - to je vec stanje u kom se sve prethodno ignorisalo.
#23
Postavljeno 14 November 2011 - 07:40 AM
...
E a vidi ovo :
Zbog čega treba jesti dunje?
Iako donekle zanemarena, dunja (Cydonia oblonga) predstavlja pravo voće jeseni. Iako je njeno vreme od oktobra do decembra, ne nalazi se baš često u prodaji. Izgleda da su preci današnje civilizacije znali mnogo više o njenoj vrednosti, jer je donekle poprimila i mitski značaj.
Za one koji ne znaju, dunja predstavlja pravu vitaminsku bombu...
a ni dunjevača nije loša za ove hladne uslove.
#24
Postavljeno 15 November 2011 - 11:00 PM
inace neko mi je rekao da zene treba da paze na mlecne proizvode...ja i ne jedem toliko mlecne proizvode a kad sam rekla da se ne odricem mlecnih proizvoda mislila sam na cokoladu volim s vremena na vreme sira i to kozijeg..i li sjenickog.. al alkohol je ok ako ga umereno konzumirate.. ja sam protivnik zestine al mogu tu i tamo da popijem kupinovo vino,ili pivo
The fly never wonders why I did it !!!
#26
Postavljeno 16 November 2011 - 12:54 PM
kad sam rekla da se ne odricem mlecnih proizvoda mislila sam na cokoladu
Чоколада је 50% шећер, 40% маст... 10% какао... "бела" чоколада нема ни тих 10% какаа.. Једине чоколаде које су добре су оне које садрже преко 70% какаа..
Ja obožavam čokoladu za kuvanje ali ovu sinoć što sam kupio, piše da ima 75% kakao -a, ali mnoogo je gorka, baš, baš ! Fuji !
#28
Postavljeno 16 November 2011 - 07:01 PM
2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com
#29
Postavljeno 17 November 2011 - 07:27 PM
The fly never wonders why I did it !!!
#30
Postavljeno 19 November 2011 - 07:54 AM
Pozz...svi me vec verovatno znate bavim se downhill-om i od skoro sam odlucila da iz ishrane izbacim meso,mesne preradjevine i to...a da jedem ribu ,mleko i mlecne proizvode...
zanima me da li ima neko ko je vegetarijanac i da se bavi biciklizmom,i zanima me da li takav nacin ishrane moze da utice na moju snagu,posto znam da u mesu ima najvise proteina i ugljenih hidrata,kao i gvozdja...
Poozzzz
Slušaj svoj organizam i jedi ono što ti se jede.
Najbolje da bude raznovrsna ishrana. Puno svežeg povrća, voća. Mleko i meso su precenjeni.
Međutim, neke aminokiseline se mogu dobiti jedino iz mesa. Zato nije loše ipak jesti pomalo istog, čak i ako više ne rasteš.
Inače, priče da ljudima od 20 - 30 godina odjednom prestane da prija meso su samozavaravanje. Uvek je iza toga briga o životinjama.
#31
Postavljeno 19 November 2011 - 09:06 AM
Izvini, al to nije tačno.Međutim, neke aminokiseline se mogu dobiti jedino iz mesa
Vegetarijanizam (valda sam dobro napisao, hehe) nije nešto kao "svejedi minus meso". Vegetarijanci koji se hrane na taj način, imaju problema. Tačno je i da nema biljnih namirnica koje imaju u sebi sve aminokiseline, ali se to lako da rešiti kombinovanjem više različitih biljnih namirnica!
Pa šta i ako jeste tako?Inače, priče da ljudima od 20 - 30 godina odjednom prestane da prija meso su samozavaravanje. Uvek je iza toga briga o životinjama.
#32
Postavljeno 19 November 2011 - 10:13 AM
Izvini, al to nije tačno.
Vegetarijanizam (valda sam dobro napisao, hehe) nije nešto kao "svejedi minus meso". Vegetarijanci koji se hrane na taj način, imaju problema. Tačno je i da nema biljnih namirnica koje imaju u sebi sve aminokiseline, ali se to lako da rešiti kombinovanjem više različitih biljnih namirnica!
Onda znaš nešto što ja ne znam. Ali i dalje bih se držao mrtvih goveda i riba.
Pa šta i ako jeste tako?
Ništa - njihova stvar. Opusti se. Jedeš previše mesa?
#33
Postavljeno 19 November 2011 - 03:22 PM
vegetarijanci obicno i uz meso izbacuju sve zivotinjskog porekla...pojedem ja tu i tamo mleveno meso...
prasetinu odavno ne jedem,ukus mi se ne svidja...jbg ne mogu nesto na silu da jedem
The fly never wonders why I did it !!!
#34
Postavljeno 20 November 2011 - 08:21 AM
#35
Postavljeno 20 November 2011 - 09:02 AM
Postoji više vrsta vegetarijanaca:
Vegani su strogi biljojedi čija se ishrana zasniva na žitaricama, mahunarkama, voću i povrću. Oni potpuno odbacuju namirnice životinjskog porekla, uključujući jaja, mlečne proizvode i med.
Laktovegetarijanci pored biljne hrane konzumiraju još mleko i mlečne proizvode.
Ovovegetarijanci pored hrane biljnog porekla konzumiraju još i jaja.
Ovolaktovegetarijanci pored biljne hrane jedu jaja, mleko i mlečne proizvode.
Poluvegetarijanci uz vegetarijansku ishranu jedu pileće belo meso i ribu, ali ne jedu crveno meso.
Peskovegetarijanci uz biljnu hranu jedu i ribu. Kod nas je ovaj način ishrane tradicionalno poznat kao posna ishrana.
Presna hrana. Jedu samo sirove biljne namirnice, mahom voće, povrće, orahe, semenje, maslinovo ulje, med i žitarice. Pobornici presne ishrane tvrde da se termičkom obradom (kuvanjem, prženjem, pečenjem) gubi velika količina vitamina i stvaraju se štetne, kancerogene materije. Prave hleb koji se peče na suncu, “sunčani hleb”.
Zdrava hrana. Makrobiotičari prakticiraju prehranu baziranu na celim zrnima žitarica i mahunarki. Jedu samo organski uzgojene namirnice, bez pesticida, bez veštačkih đubriva. Izbegavaju rafinisani (beli) šećer, rafinisano ulje i belo pšenično brašno. Umesto toga koriste žuti šećer, nerafinisano ulje (najčešće maslinovo) i crno brašno.
Frutarijanci jedu samo voće.
Radikalni frutarijanci jedu samo plodove voća koje je samo palo na zemlju.
The fly never wonders why I did it !!!
#36
Postavljeno 20 November 2011 - 09:11 AM
To si pobrkala sa CrnogorcimaRadikalni frutarijanci jedu samo plodove voća koje je samo palo na zemlju
#40
Postavljeno 20 November 2011 - 02:14 PM
Ovo daje fine mogucnosti za freekombinovanje, zamisli sta jedu radikalni poluovolaktovegetarijanci, mleko koje im je krava sipala u usta, voce koje je palo na zemlju i belo pilece meso sa jajima koja im je sama utrcala u tiganj
Hahahaha... ..nasmejao si me do suza!!
Može i recimo poluovolaktopeskovegani..ovo me podseća na nešto što bi mogli da smisle samo
monti pajtonovci!
*KUPUJEM GIRVIN VECTOR ILI NOLEEN SUSPENZIJU
4 članova čita ovu temu
0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika