zanima me da li ima neko ko je vegetarijanac i da se bavi biciklizmom,i zanima me da li takav nacin ishrane moze da utice na moju snagu,posto znam da u mesu ima najvise proteina i ugljenih hidrata,kao i gvozdja...
Poozzzz

Postavljeno 12 November 2011 - 07:56 PM
Postavljeno 12 November 2011 - 08:07 PM
5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014
8500km-2015
5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V
Postavljeno 12 November 2011 - 08:24 PM
Postavljeno 12 November 2011 - 08:31 PM
Postavljeno 12 November 2011 - 08:50 PM
Postavljeno 12 November 2011 - 08:56 PM
Postavljeno 12 November 2011 - 09:04 PM
Ako uzmemo u obzir da su i oni samo malo kvalitetniji mesni proizvodi itekako skupi, a oni najjeftiniji su manje više čist otrov, uopšte nije skuplja vegetarijanska ishrana... a bolja je.Mene takođe zanima, ako se neko drži tog ražima ishrane, kako to utiče na kućni budžet u odnosu na "klasiku" (sarma, čvarci i dr.)?
Postavljeno 12 November 2011 - 09:15 PM
Uzmi u obzir da samo 1/3 proteina je preporučena da bude životinjskog porekla, a to možeš dobiti iz mlečnih proizvoda, a kako si i navela da bi ribu jela i to ti je dobar izvor životinjskog proteina. A što se biljnih proteina tiče, ja ti preporučujem soju. Recimo ja obožavam sojino mleko (kodkuće pravljeno, inače još nikad nism kupovao u prodavnicama tako da ne znam kakvo je to sojino mleko) i to je odličan izvor proteina, a lako se može iskombinovati sa bilo kakvim voćem da napraviš ukusan i dobar napitak (napraviš voćni shake ili tako nešto).
![]()
Treba napomenuti, da u mesu nema upravo tih, SLOŽENIH ugljenih hidrata koji su zapravo izvor "dugotrajne energije"! Složeni UH se sporije razgrađuju, i upravo zbog toga su bolji jer će ti duže vremena služiti energijom...
U svakom mogućem smislu, od toga da ne jedeš meso (tj. da jedeš samo ribu) možeš imati samo koristi! Zapravo stomak čoveka nije namenjen da svari meso, pa se to u stomaku zadržava i NEDELJAMA, truleći tamo (a to se i uglavnom "oseća" na onima koji svaki dan žderu meso, posebno crveno).
Važno je, da dobro sastaviš sebi jelovnik, da uneseš dovoljnu količinu potrebnih stvari, kao što su proteini, UH, vitamini i minerali.... što zapravo i nije tako teško kao što se čini. Vegetarijanska hrana je strava!
Postavljeno 12 November 2011 - 09:16 PM
Иначе ко је 0 крвна група и покушава са "зелењавом" као исхраном - предлажем да се одмах мане ћорава посла јер 0 су природно месождери
Potpisujem
Ps.
"Dok ne probam tog lava za mene je svinja kralj sivih zivotinja"
Postavljeno 12 November 2011 - 09:33 PM
Postavljeno 12 November 2011 - 10:15 PM
Postavljeno 13 November 2011 - 01:46 AM
U PRAVU SI ZA ESKIME ALI NA MINUS 30 NI JA NE BIH OPSTAO CELE GODINE A KAMOLI VIRUSI.Ali isto tako eskimi su narod kojima je zivotni vek najkraci zato sto im celije brzo stare,a razlog tome je velika hladnoca.A da su zdravi tu si u pravu.Naucno je dokazano da 1m iznad leda nema virusa nikad a cak do 2 m ih retko ima.Tako da njihovo zdravlje nema veze sa ishranom puno.Isto tako je i cigara pre 100 godina bila manje stetna,i svinjetina,ali danas jedemo razne mongoloide genetski modifikovane ili makar te svinje jedu hranu genetski modifikovanu pa smo i mi modifikovani i metabolizam manje otporan i podlozniji sranjima.Ja sam AB + i od malena imam problem sa mesom,secam se kad sam bila mala tata mi je stalno davao meso i govorio "Ajde to je samo krtina"
i uvek su imali problem sa mojom ishranom..Mlecnih proizvoda se ne odricem,kao ni ribe,jer je dokazano da su Eskimi jedini narod koji nikad nije oboljevao od raka,srcanih problema i mozdanih udara
u svakom slucaju dobra je za krvne sudove...
a sto se tice budzeta,to su predrasude,kad pogledate koliko para se trosi na meso dolazite do jednostavnog odgovora da povrce i voce nije toliko skupo koliko i samo meso...u svakom slucaju probacu pa ako ne ide,lako cu odustati
Postavljeno 13 November 2011 - 06:31 PM
Postavljeno 13 November 2011 - 10:03 PM
Postavljeno 13 November 2011 - 11:11 PM
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika