Model TY-700 je predvidjen za srednji pogon sa najvecim lancanikom od 42 zuba koji ti imas, model TY-710 koji si pomenuo je predvidjen za sredji pogon za najvecim lancanikom od 48 zuba. Sto se tice kvaliteta menjaca radi posao bez problema.
Problem sa menjanjem brzina
Posted 27 August 2017 - 01:04 PM
Jel to znači da moram da uzmem striktno TY-700 ili mogu i ovaj sa 48 zuba, za slučaj da kasnije rešim da nadogradim prednji pogon na 48T?
Šta bude kada uzmeš menjač predviđen za više/manje zuba nego što ih ima na pogonu:
http://www.bikegreml...jaca-bicikla/#3
Posted 31 August 2017 - 09:19 PM
Stigao mi menjač, ali morao sam da ga menjam jer iako na sajtu piše da ima adaptere za 31.8mm cev, oni ih (Totalbike) nikad nisu dobijali, tako da mi sutra stiže TY-710. Nadam se da neću imati problema sa njim. Sad jedno pitanje vezano za servis zadnje osovine točka. Naime, kupio sam kuglice 1/4'' sa vencem, da zamenim postojeće, pošto su pojedinačno kuglice u velikim pakovanjima. Interesuje me da li treba kuglice da odvojim od venca, pošto nigde na netu nisam video po klipovima i slikama kuglice osovine na vencu, ili mogu da ih ubacim zajedno sa vencem?
Posted 31 August 2017 - 09:25 PM
... Interesuje me da li treba kuglice da odvojim od venca, pošto nigde na netu nisam video po klipovima i slikama kuglice osovine na vencu, ili mogu da ih ubacim zajedno sa vencem?
posto vencic zauzima mesta sklapanje lezaja bez vencica omogucava ugradnju vise kuglica i samom tim bolji raspored opterecenja
tako da bi moj predlog bio bez vencica, ali ne pretrpati lezaj...receno je "bolje jedna kuglica menje nego pola kuglice vise".
Posted 31 August 2017 - 09:40 PM
posto vencic zauzima mesta sklapanje lezaja bez vencica omogucava ugradnju vise kuglica i samom tim bolji raspored opterecenja
tako da bi moj predlog bio bez vencica, ali ne pretrpati lezaj...receno je "bolje jedna kuglica menje nego pola kuglice vise".
Venčić ima isti broj kuglica kao i sad što ih imam u nabli (9 kom), tako da ne bih povećavao taj broj u svakom slučaju.
Posted 31 August 2017 - 09:43 PM
A ja cu da kazem ostavi ih u vencu i tako komplet stavi na osovinu, prethodno se uverivsi da su dimenzije novih kuglica iste kao i onih koje menjas. Ako ih stavljas sa vencom pazi kako ces ga okrenuti.
Iste su dimenzije kuglica. Prvenstveno sam i postavio pitanje jer ne znam kako treba okrenuti venac: da li sa kuglicama prema spolja ili sa vencem prema spolja?
Posted 31 August 2017 - 10:24 PM
Ako su stare bile bez venca onda je mozda bolje da i nove stavis bez venca da ne grebe o zastitni prsten od prasine spolja. Ako moze sa vencom i ne grebe nigde stavi ako ne moze izvadi ih iz venca. Sa vencom otvoreni deo kuglica ide u solju nable a prsten venca na konus osovine.
Posted 01 September 2017 - 04:33 AM
Prvi put čujem da sa vencem stane isti broj kuglica kao i bez venca. U te Quando glave obično ide po 9 kuglica od 1/4" (6,35 mm). Ako venac nosi 9 kuglica prečnika 1/4", onda bih proverio da nije obim (prečnik) na koji su kuglice poslagane veći nego što treba - kao za patronu pogona. Ako jeste, to neće lepo raditi u glavi, ako uopšte i stane fizički.
Posted 01 September 2017 - 07:01 AM
Nisam proverio prečnik venca, tako da može da se desi da i ne pasuje na nablu. U svakom slučaju, ipak ću povaditi kuglice, da ne bih nešto zabrljao prilikom montaže, ovako bez venca znam kako se montira.
Ovde sam napravio komplet uputstvo - korak po korak, sa slikama i spiskom potrebnog alata:
http://www.bikegreml...-nabli-bicikla/
Posted 01 September 2017 - 07:09 AM
Ovde sam napravio komplet uputstvo - korak po korak, sa slikama i spiskom potrebnog alata:
Već prostudirao... ![]()
Posted 01 September 2017 - 07:10 AM
Već prostudirao...
I nije ti jasno i dalje? Staviš mast i onda slažeš kuglice, mast će ih držati na mestu. Samo polako & pažljivo.
Posted 01 September 2017 - 08:02 AM
Ama ljudi, ne kažem da mi nije jasno, čitajte šta pišem! Samo sam pitao da li da stavim kuglice sa vencem ili bez njega. Ako stavljam sa vencem, kako okrenuti venac i to je to. Ovo uputstvo je veoma jasno, a i sama procedura nije komplikovana, ali sam pomislio da ako prodaju lagere sa vencima, da mogu da se postave zajedno sa njima.
Also tagged with one or more of these keywords: 3x7, kaseta, srednji pogon, srednji menjač, zadnji menjač
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
zamena zupcanika (sajbni) ili ceo srednji pogon? PomocStarted by milos511 , 20 Jun 2020 |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Pimp My Bike →
Potreban pomoc oko zamene pogonaStarted by markosss86 , 19 May 2020 |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Preskakanje lancaStarted by Filip00031 , 18 May 2019 |