Treća etapa oko Liježa - Borisavljević 20. u generalnom plasmanu

Četvrtak, 17. jul 2014
Treća etapa oko Liježa - Borisavljević 20. u generalnom plasmanu

Pole druge etape 53. Trke oko Liježa poništene iz bezbednosnih razloga, Miloš Borisavljević bio je izuzetno aktivan tokom treće, vožene 142 kilometara oko Ambleva. Biciklista CCN Metalca bio je u grupi od dvadesetak biciklista koji su dan proveli ispred glavne grupe, i na dva od šest brdskih ciljeva zauzeo treće mesto. U završnici mu je ponestalo snage, pa je na kraju bio 24, minut i dve sekunde iza slavodobitnika Vuta Van Aerta.

Belgijanac je trijumfovao šest sekundi ispred Holanđanina Majka Terpstre i sunarodnika Đanija Maršana. Van Aert je ujedno preuzeo vodeće mesto u generalnom poretku u kome Borisavljević trenutno zauzima 20. mesto u konkurenciji oko 180 vozača iz 31 ekipe. Novi državni prvak Srbije na drumu za predvodnikom zaostaje minut i 20 sekundi.

- Ukoliko trku završi u prvih 20, to će već biti dobar rezultat. U top deset predstavljalo bi fenomenalan učinak. Neverovatno je brza bila treća etapa, uprkos čak šest uspona. To je dokaz da Miloš ima odličnu formu pred odlazak na stažiranje u italijanskom kontinentalnom timu Markiol. CCN Metalac se, takođe, pokazuje u odličnom svetlu pred našim sponzorima u Belgiji – komentarisao je Radiša Čubrić iz CCN Metalca.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem