Borisavljević 15. na kraju Trke kroz zemlju Sekelja u Rumuniji

Miloš Borisavljević zauzeo je 14. mesto u generalnom plasmanu.
Ponedeljak, 11. avgust 2014
Borisavljević 15. na kraju Trke kroz zemlju Sekelja u Rumuniji

Na kraju međunarodne Trke kroz zemlju Sekelja u Rumuniji (UCI 2.2). Miloš Borisavljević zauzeo je 14. mesto u generalnom plasmanu. Pobedio je Bugarin Stefan Hristov sa ukupnim vremenom 12:10,19 ispred sunarodnika Georija Georgijeva. Naš reprezentativac imao je zaostatak od šest minuta i 21 sekunde.

Ukoliko je prva etapa bila nesrećna po naš nacionalni tim, pošto su usled pada srpski predstavnici ostali u grupi koja je zaostala, 24 časa kasnije Borisavljević je uspeo da bude sedmi po isteku 190 kilometara brdske trase. Miloš je tad napredovao do 15. mesta u generalnom poretku 4,47 minuta iza Hristova. Zaostatak je uspeo da ograniči na individualnom hronometru dugom pet kilometara, a popeo se poziciju na trci koju je sačuvao i u poslednjoj etapi, zaključivši je u vremenu pobednika masovnog sprinta. Miloš je zauzeo peto mesto u poretku vozača mlađih od 23 godine.

Od osam članova reprezentacije nadmetanje su završila četvorica. Pored Borisavljevića, plasman su ostvarili Marko Stanković kao 24 (+29,57), Stefan Stefanović kao 45 (+40,44) i Marko Danilović na 52. mestu (+43,39).

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem