CCN Metalac na 53. Trci oko Liježa

Borisavljević 62. u prvoj etapi.
Utorak, 15. jul 2014
CCN Metalac na 53. Trci oko Liježa

Internacionalna postava CCN Metalca iz Kraljeva nalazi se u Belgiji na 53. Trci oko Liježa. U prvoj etapi, voženoj 148 kilometara oko Vancea, Miloš Borisavljvić zauzeo je 62. mesto došavši do cilja u glavnoj grupi 11 sekundi za pobednikom Holanđaninom Matjeaom van der Popelom. Aktuelni juniorski prvak na drumu slavio je tri sekunde ispred  Belgijanaca koji su upotpunili postolje.

- Vožena je veoma teška staza po vetru i kaldrmi. Išlo se žestoko 46 kilometara po času, tako da je dobro da je Miloš, sa još tri Belgijanca iz našeg tima, došao u glavnoj grupi – komentarisao je Radiša Čubrić iz CCN Metalca.

Zanimljivost Trke oko Liježa je da ide preko Ardena, tako da će obilovati brdima koja bi mogla da odgovaraju našem novom državnom prvaku na drumu.

 - Poslednje dve etape će biti naročito zahtevne. Očekujem da Miloš ima snage u nogama da se bori za mesto u top 20. Konkurencija je, međutim, veoma dobra. Učestvuje 31 ekipa, a najpoznatije su, svakako Omega Farma i Loto Belisol, iz Svetskog tura, koje su na trci sa podmlatkom – objasnio je Čubrić.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem