Borisavljević drugi u etapi, Rajović najbolji junior!

Juniorska reprezentacija izborila drugo mesto na prvoj etapi trke Trofej Makedonije u Grčkoj.
Nedelja, 23. mart 2014
Borisavljević drugi u etapi, Rajović najbolji junior!

Miloš Borisavljević, biciklista kraljevačkog CCN Metalca zauzeo je drugo mesto u prvoj etapi trke “Trofej Makedonije” u Solunu u čast Aleksandra Velikog na stazi od oko 110 km, dok je juniorski reprezentativac Srbije, takođe član CCN Metalca Dušan Rajović bio najbolji juniori (11. u apsolutnoj konkurenciji u etapi) i drži drugo mesto u kategoriji omladinaca na trci na kojoj učestvuju dve rumunske, tri bugarske, dve srpske i najbolje grče ekipe predvođene profi timom Tablever sa ukupno 110 takmičara.

- Veoma teška, ali i uspešna etapa za srpski bicklizam – kaže šef struke CCN Metalca Radiša Čubrić.- Posle 50 kilometra došlo je do bega, favoriti iz dve grčke ekipeTablever i Ekscetera imali su u grupi po dva vozača, jedan je bio i bugarskog profi tima Hemus i sa njima i naš Miloš Borisavljević! Posle prvog uspona ostala su četvorica, dvojica iz Tablevera, jedn od njih bio je “žuta majica” i Borisavljević! Na 15 kilometra do cilja, na teškom usponu, Birisavljević je napao ali ga je žuta majica stigla i na šest kilometra do cilja Miloš je imao defekt, izgubio dragoceno vreme ali je obradovao sve osvajanjem drugog mesta. Pokazao je odličnu formu i u drugoj etapi u nedelju probaće ponovo da se popne na postolje. Ipak, primarni cilj je da sačuvamo drugu poziciju u generalnom plasmanu.

Još jedan Kraljevčanin, junior Dušan Rajović je vozio odlično i zauzeo 11. mesto u apsolutnoj konkurenciji i bio najbolji junior u etapi!

- Sjajna vožnja Borisavljevića, ali i ostalih naših juniora – kaće selektor Radomir Pavlović.- Rajović je nadoknadio izgubljene sekunde u prologu i približio se vodećem junioru. Trka je kvalitetna, sa interesantnim etapama. Završica je na u trećoj etapi u nedelju na stazi od 120 km u brdima grčke Makedonije i culj je u mestu Kilkilis na samoj granici sa Makedonijom, četrdesetak kilometra od Đevđelije.

U juniorskoj reprezentaciji Srbije su Dušan Rajović i Andrija Čukić iz CCN Metalca, Dušan Kalaba i Elvedin Ćatović iz Partizana, Nikola Rosić iz aranđelovačke Šumadije „Biro plan“, Miljan Kostić iz Železničara MBN i Dario Nimčević iz subotičkog Spartaka.

 

KOMENTARI
  • GoranLe

    (GoranLe)

    23. mar 2014 16:54h

    Mogli bi ste da pomenete plasman i drugih juniora a ne samo plasmane Kraljevačkih biciklista
    Mada svaka čast Borisavljeviću i Rajoviću i naravno svim ostalim momcima koji su zaslužni za njihov uspeh

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem