Stojnić i Kalaba na pripremama u UCI kampu u Švajcarskoj

Sredinom meseca reprezentativac Srbije Dušan Kalaba je otputovao za Švajcarsku, u grad Egl (Aigle) u UCI trening centar za bicikliste.
Ponedeljak, 22. januar 2018
Stojnić i Kalaba na pripremama u UCI kampu u Švajcarskoj

Svetska biciklistička federacija (UCI) je ove godine pozvala dvojicu naših biciklista seniore Dušana Kalabu (1996) i Veljka Stojnića (1999) da pet meseci treniraju i voze za UCI tim. Oni će u Švajcarskoj ostati do 11. juna, a do tada treniraće u vrhunskim uslovima zajedno sa još mnogim drugim istaknutim biciklistima iz celog sveta. 

UCI svetski biciklistički centar je ujedno i sedište ove organizacije i godišnje primi oko 100 vozača za pripreme u tri olimpijske discipline (drumski, track i BMX biciklizam). Centar je otvoren 2002. godine za stogodišnjicu osnivanja UCI organizacije i na raspolaganju ima halu sa 200 metara dugom drvenom stazom i 680 sedišta, sala za umetničku gimnastiku, teretanu, višenamensko natkriveno područje koje ima kapacitet za 690 osoba, BMX stazu od 400 metara sa dve startne rampe visine osam i pet metara, stazu za off-road biciklizam, stazu za trčanje od 500m, restoran sa 120 mesta, konferencijsku salu kapaciteta 110 mesta i učionice.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem