Sarajevo Grand Prix - Sportski događaj godine u BiH održaće se 22. juna u Sarajevu

Najveći biciklistički događaj u BiH, međunarodna trka Sarajevo Grand Prix UCI 1.2 kategorije održaće se 22. juna u Sarajevu.
Subota, 7. jun 2014
Sarajevo Grand Prix - Sportski događaj godine u BiH održaće se 22. juna u Sarajevu

Sarajevo Grand Prix 2014 je nova međunarodna biciklistička trka koja ima tendenciju da postane tradicionalna po ugledu na neke od najprestižnijih svetskih trka. Ovo je najveći sportski događaj na otvorenom u Bosni i Hercegovini koji svojim startom u Istočnom Sarajevu, kretanjem kroz gradove sarajevske regije i konačnim ciljem ispred zgrade zajedničkih institucija ima za cilj da poveže ljude svih nacija i svih generacija. Sam projekat ima dve naizgled identične misije.

Jedna je promocija sporta kroz jednodnevnu biciklističku trku, po UCI standardima kategorije 1.2, dugu oko 140km i poziv svim sportistima iz regije da se takmiče ali i uživaju u prirodnim lepotama tih prostora, a druga misija je paralelno pozvati sve zaljubljenike u ovaj sport da rekreativno u zajedničkoj vožnji sa legendarnim gostima, šampionima Tour de Fransa i takmičarima provozaju jedan krug kroz Sarajevo.  Legende biciklističkog sporta ali i šampioni Bernard Hinault, Bernard Thevenet, Stéphane Roche, Felice Gimondi i Joop Zoetemelk će učestvovati na ovoj vožnji u Sarajevu.

Sarajevo Grand Prix će ugostiti preko 140 takmičara iz raznih predela sveta. Takođe u saradnji sa Balkanskim Savezom ova trka će ujedno biti i Balkansko prvenstvo 2014. godine. 

Organizator očekuje više hiljada rekreativaca iz cele regije jugoistočne Evrope, a obezbedili su i 4.000 vrednih nagrada, za koje se treba prijaviti putem veb-sajta organizatora.

Višestruka svetska šampionka u biciklizmu Klaudia Karceroni de Karvaljo i jedan od najpoznatih muzičara sa prostora BiH Dino Merlin su zvanični prometeri ove trke.

Za više informacija o manifestaciji posetite zvaničnu veb prezentaciju trke.

Zvanični promo spot trke

 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem