101. Tur de Frans počinje u subotu 5. jula

101. Tur de Frans počinje gostovanjem u Velikoj Britaniji.
Subota, 5. jul 2014
101. Tur de Frans počinje u subotu 5. jula

U subotu 5. jula počinje najveći i najznačajniji biciklistički događaj na planeti, 101. po redu trka oko Francuske, legendarni Tour de Frans.

Nije ništa neobično da jedna velika trka počne gustujući u nekoj drugoj državi pa tako ove godine Tur de Frans startuje u Velikoj Britaniji gde će se voziti prve tri etape. Prvog dana vozače očekuje ravničarska etapa od Lidsa do Herogejta u dužini od 190km. Nakon gostojućih etapa u Velikoj Britaniji karavan pravi malu ekskurziju ka Belgiji, kako bi označili stogodišnjicu Prvog svetskog rata a voziće i deonice legendarne trke Pariz-Rube.

U 101. izdanju vozače očekuje 9 ravničarskih etapa, 5 mešovitih, 6 brdskih etapa sa brdskim ciljevima i jedan individualni hronometar. 

Među 198 vozača, koliko će ih se naći na startu trke, biće sedam pobednika Grand Tur trka. Među njima i branilac titule, prošlogodišnji pobednik Kris Frum. Pored Krisa Fruma startovaće i Alberto Kontador i Endi Šlek koji su takođe uspeli da se popnu na najviši stepenik u Parizu. 

Izostankom Kintane (drugi 2013.), Movistar ekipa sve nade polaže u Alehandra Valverdea koji očekuje dobru vožnju nakon dobrog početka sezone ove godine. Trećeplasirani iz prošle godine, Joakim Rodrigez nije najbolje započeo sezonu trkom kroz Italiju gde je zbog pada morao da odustane te se još uvek ne zna koliko je ozbiljan kandidat za top plasman u Parizu. Vićenco Nibali, pobednik Trke kroz Italiju 2013. godine, dobrim startom kao i pobedom na državnom prvenstvu Italije sigurno predstavlja ozbiljnu konkurenciju prošlogodišnjem pobedniku Frumu.

Očekujemo uzbudljive tri nedelje biciklističkog nadmetanja i neka najorganizovaniji tim da pobednika trke.

KOMENTARI
 • spaske

  Miloš S. (spaske)

  6. jul 2014 17:46h

  Greška u naslovu i tekstu, nije 5 Jun već je 5 JUL

 • Ciklo

  Nikola J. (Ciklo)

  7. jul 2014 12:50h

  Hvala, ispravljeno.

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem