Održan Sarajevo Grand Prix 2014

Održan prvi Sarajevo Grand Prix 2014.
Utorak, 24. jun 2014
Održan Sarajevo Grand Prix 2014

U nedelju 22. juna održan je prvi Sarajevo Grand Prix. Na održanoj biciklističkoj vožnji bilo je prisutno preko 2.000 učesnika koji su aktivno vozili bicikl i bili deo ovog jednistvenog događaja. U 11 sati iz Istočnog Sarajeva krenula je kolona bicikla, među kojima je bilo i 120 takmičara koji su se borili za prvu nagradu Sarajevo Grand Prixa.

Na najviši stepenik popeo se slovenac Marin Matej (Gurmetfajn Simpion) koji je ujedno bio i najbolje plasirani biciklista na brdima. Drugo i treće mesto zauzeli su italijani Kristijan Delestele (Teviđani)  i Andre Vakera (Markiol).

Na svečanoj dodeli nagrada Hajrudin Trle dobio je plaketu kao najtrofejniji biciklista u Bosni Hercegovini. Trle se biciklizmom bavi već 40 godina, a kako kaže, ovo mu je jedna od najdražih nagrada koje je dobio. Rekreativci su imali šansu da u nagradnom izvlačenju dobiju jednu od vrednih nagrada.

Pošto je Tur de Frans jedan od suorganizatora Sarajevo Grand Prixa, specijalno za ovu trku u Sarajevo su stigli neki od šampiona Tur de Fransa (Stiven Rouč, Jop Zotemalk, Bernar Tavne,..), direktor Tur de Fransa, ali i oficijelno vozilo ove prestižne trke bilo je u Sarajevu.

Trka je uvrštena u kalendar UCI-ja, a po rečima organizatora okupila je više stotina građana iz više od 20 zemalja sveta, koji su u 11 sati krenuli ispred zgrade Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu. U saradnji sa Biciklističkim savezom Balkana, trka ujedno predstavlja i Balkansko prvenstvo za 2014. godinu.

Stević osmi

Ivan Stević bio je najbolje plasirani vozač iz Srbije zauzevši osmo mesto. Srpski predstavnik u dresu OBK Beograd bio je u grupi od 15 vozača koji su se borili za pobedu u sprintu.

Svega 24 časa pošto je na 54. međunarodnoj Trci kroz Srbiju (UCI 2.2) osvojio zelenu majicu za najboljeg na prolaznim ciljevima i tačkastu (memorijalni trofej „Bora Ivković) namenjenu najborbenijem biciklisti, Stević je uzeo tri boda za UCI rang listu Evropa Tura.

U vremenu pobednika bili su i Gabor Kasa, član grčkog kontinentalnog tima Kastro, kao deseti, i Marko Danilović, član regionalne ekipe Borac – Radnički, na 12. poziciji.

 

   

Izvor: SGP | BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem