Ekipa Sky ostaje bez glavnog sponzora posle 2019. godine

Menadžer britanskog biciklističkog kluba Sky počeo je da traži novog sponzora nakon što je glavni višegodišnji sponzor, telekomunikaciona kompanija Sky UK, najavila obustavu sponzorstva nakon sezone 2019.
Ponedeljak, 17. decembar 2018
Ekipa Sky ostaje bez glavnog sponzora posle 2019. godine

Menadžer britanskog biciklističkog kluba Sky počeo je da traži novog sponzora nakon što je glavni višegodišnji sponzor, telekomunikaciona kompanija Sky UK, najavila obustavu sponzorstva nakon sezone 2019. U zvaničnoj objavi tima takođe je rečeno da ni 21st Century Fox neće nastaviti svoje sponzorski ugovor nakon 2019. godine, čime će se okončati njihova decenijska saradnja.

Sky UK je bio sponzor tima od njegovog osnivanja 2010. godine, a takođe je podržavao i britanski nacionalni tim nekoliko godina. Tim je osvojio Tur de Frans šest puta sa vozačima Bredlijem Viginsom, Krisom Frumom, a ove godine pobednik je bio Geraint Tomas.

Generalni direktor Sky grupe Džeremi Darok rekao je da se ova kompanija opredelila za biciklizam kako bi inspirisala veće učešće u ovom sportu na svim nivoima. „Nakon više od decenije saradnje, ne mo biti ponosniji na ono što smo postigli sa timom Sky i sa našim dugogodišnjim partnerima iz British Cycling-a. Ali kraj 2019. godine je pravo vreme za nas da nastavimo dalje i otvorimo novo poglavlje u Sky priči usmerivši energiju i resurse na druga polja kao što je Skajova inicijativa za spas okeana,” izjavio je Darok.

Uprkos odlasku kompanije Sky UK, menadžer tima Dejv Brejlsford nada se da uspeti da osigura novog sponzora do sezone 2020. Geraint Tomas je nedavno potpisao novi ugovor koji traje do 2021. godine, Egan Bernal je potpisao petogodišnji ugovor koji traje do kraja 2023, a Ivan Sosa treba da potpiše ugovor za tim nakon što raskine postojeći koji ima sa timom Trek-Segafredo.

“Iako će Sky nastaviti dalje svojim putem krajem sledeće godine, tim je otvoren za saradnju sa drugim sponzorima ukoliko se za to stvori prava prilika. Za sada, želim da se zahvalim svim vozačima i osoblju ovog tima, bivšim i trenutnim, a ponajviše svim navijačima koji su nas podržavali u ovoj avanturi,” naveo je Brejlsford u svojoj izjavi.

Izvor: Piše: Izabela Škrbić
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem