Frum najvećeg protivnika na Turu 2016 vidi u samom sebi

Vozač Skaja uveren da će najpre morati da nadmaši sebe ukoliko želi treću titulu u Francuskoj.
Subota, 7. novembar 2015
Frum najvećeg protivnika na Turu 2016 vidi u samom sebi

Kris Frum (Skaj) želi da 2016. postane prvi vozač od 1995. i podviga Migela Induraina, koji će legitimno odbraniti titulu na Tur d’Fransu. Britanac rođen u Keniji premijernu žutu majicu odneo je kući 2013, ali je 12 meseci kasnije doživeo gorko razočarenje pošto je usled padova i nekoliko ozbiljnih povreda morao da se povuče sa najznačajnije trke na planeti. 

Važan sastojak osvajanja Tura minulog jula bilo je tako osvetničko raspoloženje udruženo sa željom za samodokazivanjem. Rezultat je bio više nego dominantan trijumf.

- Strašno je kad celu sezonu usmerite na ostvarivanje jednog cilja, a onda se nadomak njega okliznete i sve što ste radili sruši se kao kula od karata. Frustrirajuće je kako su meseci priprema i treniranja samo odleteli kroz prozor. Osećaj razočarenja u mom slučaju se, međutim, pretvorio u motivaciju. Bio sam usmeren na otkrivanje šta je pošlo naopako i naoštrio sam se da totalno iskoristim prvu sledeću priliku – komentarisao je Frum.

Koncept i ruta Trke oko Francuske za narednu godinu trebalo bi da čak i više idu „na točak“ Krisu, s obzirom na značaj koji je dat vožnji na hronometar. Branilac titule ipak je oprezan u očekivanjima i prognozama, svestan da bi sam sebi mogao da bude najveći protivnik. 

- Mislim da imate mnogo veći problem da napredujete i da se motivišete za rad kad sve funkcioniše kako treba! Nekako je veoma lako upasti u zamku preteranog zadovoljstva sobom i okolnostima u kojima se nalazite. Kažete sebi: Osvojio sam Tur, samo ću se pojaviti sledeće godine i ponoviti uspeh. Ali nije baš tako jednostavno! Zapravo, moraću da se trudim da budem mnogo bolji narednog jula. Svaki aspekt priprema mora da ima temeljan pristup i obradu, od toga šta jedem do svakog pojedinačnog treninga -  objasnio je Frum.

Praktično, ne postoji jedinstvena formula za pobedu. 

- Sport se stalno menja, dolaze novi rivali, neki stari postaju bolji...Kao tim Skaj osvojili smo tri Tur d’Fransa (Bredli Vigins 2012, prim.aut) što znači da svakako imamo dobru osnovnu formulu pripreme za ovu trku. Konstantno, međutim, moramo da unosimo novine, da stavljamo na probu i pred izazova naš način shvatanja i treniranja. Konačno, moramo stalno da nadmašujemo sami sebe – zaključio je Frum.

Izvor: M.Ti.
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem