Najbolji biciklisti u 2017. godini / Sudeći po glasovima portala Cyclingnews

Biciklistički portal Cyclingnews proglasio je najbolje bicikliste u muškoj kao i u ženskoj kategoriji na osnovu glasova publike.
Četvrtak, 7. decembar 2017
Najbolji biciklisti u 2017. godini / Sudeći po glasovima portala Cyclingnews

Najbolji biciklista 2017. godine je Kris From (Chris Froome) pobednik Tur de Fransa i Vuelta a Espana trke. On je titulu najboljeg osvojio sa 32 odsto dobijenih glasova. U ženskoj kategoriji, najboljom biciklistkinjom za ovu godinu proglašena je holanđanka Enmiek van Vlojten (Annemiek van Vleuten) koja vozi za tim Orica-Scott.

Čitaoci portala Cyclingnews izglasali su Fruma za najboljeg muškog vozača za 2017. godinu u okviru redovne ankete za kraj sezone. Vozač tima Team Sky i pobednik ovogodišnjeg Tur de Fransa osvojio je titulu najboljeg sa dobijenih 32 odsto glasova. Prošlogodišnji pobednik Peter Segan (Peter Sagan) koji je ove godine po treći put osvojio titulu svetskog šampiona, našao se na drugom mestu liste sa osvojenih 29 odsto glasova. Treće mesto zauzeo je ovogodišnji pobednik trke Giro d’Italia, Tom Dumulin.

U ženskoj kategoriji Van Vlojten je ubedljivim brojem glasova na drugom i trećem mestu ostavila Anu van der Bregen (Anna van der Breggen) i Korin Riveru (Corin Rivera).

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem