Martinov hronometar, pad Kintane, Kontadoru crvena majica

Martinov hronometar, pad Kintane, Kontadoru crvena majica
Utorak, 2. septembar 2014
Martinov hronometar, pad Kintane, Kontadoru crvena majica

Kolumbijac Nairo Kintana je ispao iz Top 10 plasmana Vuelte nakon dramatičnog pada na spustu tokom individualnog hronometra u dužini od 36.7km, na kojem je slavio Toni Martin.

Rekonvalescent Alberto Kontador je na liderskoj poziciji u generalnom plasmanu smenio Kintanu, nakon maestralne vožnje na tehnički zahtevnom hronometru.

"El pistolero" je bio superioran u odnosu na glavne rivale na trci.

Britanac Kris Frum se dosta mučio tokom desete etape, na valovitom drumu u provinciji Aragon, tako da je šampion Tura od prošle godine zabeležio tek deseto vreme, čime je ipak sačuvao peto mesto, a za Kontadorom kasni 1:18.

Vozač Omegafarma-Kvikstepa, Toni Martin, trostruki šampion sveta na hronometru, završio je zahtevnu etapu za 47:02min, što je za 11 sekundi bilo brže od drugoplasiranog, Švajcarca Fabijana Kanćelare iz fabričkog tima Trek, a treće mesto je zauzeo Rigoberto Uran, 15 sekundi slabijim vremenom od pobednika.

Kontador je na cilju hronometra zakasnio 39 sekundi u odnosu na Martina, čime je potvrdio da se potpuno oporavio od loma potkolenice u julu na Tur de Fransu.

 

11. Etapa, Sreda 03.09.2014

Direktan prenos na Eurosportu od 16:00h.

Izvor: Eurosport | Foto: La Vuelta
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem