Četvrta etapna pobeda Degenkolba na Vuelti

Nemac Džon Degenkolb je učvrstio lidesrku poziciju u bodovnom poretku Vuelte.
Četvrtak, 11. septembar 2014
Četvrta etapna pobeda Degenkolba na Vuelti

Nemac Džon Degenkolb je učvrstio lidesrku poziciju u bodovnom poretku Vuelte, osvajanjem i četvrte etape Trke oko Španije i galicijskoj luci A Korunji.

Vozač Džajant-Šimana, Degenkolb je odoleo naletu Australijanca Majkla Metjuza iz Orike-GrinEdž, u fanatičnom sprintu, dok je moćni Švajcarac Fabijan Kanćelara (Trek faktoru rejsing), zauzeo treće mesto na etapi, koja je u dužini od 191 kilometar vožena od Ortigverija.

Kanćelarin mladi kolega iz tima, Žasper Stujven je zauzeo četvrto mesto, a Italijan Roberto Ferari (Lampre-Merida) bio je peti.

Alberto Kontador iz Tinkof-Saksa etapu je bezbedno završio u grupi i sačuvao je 1:36 prednosti u odnosu na zemljaka Alehandra Valverdea i Britanca Krisa Fruma iz Skaja, koji kasni tri sekunde za vozačem Movistara.

Finiš etape je bio valovit, uz deonicu kaldrme, tako da ni jedan sprinter nije mogao da pripremi uobičajenu taktiku, a glavna grupa se pocepala u pokušaju da sustigne poslednja tri begunca.

Poslednju dvojicu iz bega, Australijanca Rohana Denisa iz BMC-a i Italijana Elu Favilija iz Lampre-Meride, grupa je upila u poslednjem kilometru, dok je Ferari ostao na čelu gomile.

Danas (četvrtak) je na programu 157 kilometara druma na 18. etapi, a dva uzastopna uspona druge kategorije su kao stvorena za begunce, uključujući poslednji uspon Monte Castrove, na kojem bi Alehandro Valverde ponovo mogao da zablista.

 

18. Etapa, Četvrtak 11.09.2014

Direktan prenos na Eurosportu od 16:30h.

Izvor: Eurosport | Foto: La Vuelta
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem