Aru slavio na etapi, Nairo Kintana odustao od Vuelte

Astanin Fabio Aru trijumfovao je na 11. etapi Vuelte dok je Nairo Kintana ponovo pao i morao je da odustane od daljeg takmičenja.
Četvrtak, 4. septembar 2014
Aru slavio na etapi, Nairo Kintana odustao od Vuelte

Astanin Fabio Aru trijumfovao je na 11. etapi Vuelte koja će se dugo pamtiti u Movistaru jer je Nairo Kintana ponovo pao i morao je da odustane od daljeg takmičenja.

Astanin vozač, Fabio Aru priredio je veliko iznenađenje, odbio je sve napade favorita i usamljen je prošao kroz cilj u San Miguel de Aralari.

U završnici trke, Valverde je bio spretniji od Kontadora, čime je zaradio dragocene sekunde bonifikacije, tako da posle današnje trke, "El pistolero" ima 20 sekundi prednosti u odnosu na Alehandra Valverdea, a na trećoj poziciji u generalnom plasmanu nalazi se Rigoberto Uran, koji za liderom kasni 68 sekundi.

Najveći tragičar današnje etape je šampion Đira, Kolumbijac Nairo Kintana, koji je drugi dan zaredom pao, s' tim što je drugi pad bio težak i uzdanica Movistara je morao da odustane od Vuelte.

Kintana je do hronometra koji je vožen u utorak bio na liderskoj poziciji u generalnom plasmanu, ali je zbog pada pao na 11. mesto sa skoro 3.5 minuta zaostatka za Kontadorom.

"Kintana oseća bol u desnom ramenu i kolima hitne pomoći odvezen je na preglede u medicinski centar", saopštili su iz Movistara.

Incident se dogodio na dvadesetom kilometru 154.4km duge etape od Pamplone do San Miguela de Aralara.

Danas (četvrtak) je na programu 12. etapa Vuelte, dužine 166 kilometara, na kojoj će takmičari voziti osam krugova oko grada Logrona, kao i pre dve godine.

Za očekivati nije ništa drugo osim grupnog sprinta u finišu.

 

12. Etapa, Četvrtak 04.09.2014

Direktan prenos na Eurosportu od 16:00h.

Izvor: Eurosport | Foto: La Vuelta
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem