Giro d’Italia pokreće Giro E / E-bike trka u okviru glavnog događaja

Pet timova sa po dva vozača takmičiće se na ovogodišnjem izdanju trke Giro d’Italia koristeći Pinarello Nytro bicikle.
Sreda, 18. april 2018
Giro d’Italia pokreće Giro E / E-bike trka u okviru glavnog događaja

Vlasnik trke u Italiji sportsko-medijska kuća RCS Sport pokreće novo izdanje trke pod nazivom Giro E  u kome će se pet timova od po dva vozača takmičiti kroz svih 18 faza na Pinarello Nytro električnim biciklima. Trka će početi u petak 4. maja u Jerusalimu, dok Italijanski deo počinje tek od četvrte faze na Siciliji, u utorak 8. maja. Finiš trke je planiran za 27. maj u Rimu, a trkači Giro E voziće istu rutu kao i učesnici Giro d’Italia.

Giro E je organizovana u partnerstvu sa kompanijama Enel, TAG Heuer i Pinarello koji će obezbediti Nytro “eRoad” bicikle za trku. Otvaranje nove trke proglašeno je 14. aprila u Rimu kada je održana prva Formula E, trka za električne automobile. Kako bi promovisali Giro E, vozač Sky tima Đani Moskon (Gianni Moscon) i bivši vozač Formule 1 Đankarlo Fizikela (Giancarlo Fisichella) napravili su zajedničku akciju zabeleženu nekolicinom fotografija.

Još uvek nema podataka o tome koji timovi i koji vozači će učestvovati u Giro E trci.

Interesovanje za električni biciklizam je polako raslo tokom vremena, a sada čak i Evropska Biciklistička Unija (UEC) planira uvođenje profesionalnog e-drumskog i e-planinskog takmičarskog programa u svoj kalendar za 2019. godinu. U februaru ove godine UCI je potvrdila pregovore sa nacionalnim federacijama i drugim stranama u industriji u vezi sa kreiranjem pravilnika i regulativa za e-planinski biciklizam i takmičenja.

Giro e 2018

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem