Zimske čarolije i pokloni u biciklističkom stilu

Opet nam se bliži vreme praznika i darovanja pa smo vam i ove godine pripremili listu potencijalnih poklona za dragog vam biciklistu.
Utorak, 19. decembar 2017
Zimske čarolije i pokloni u biciklističkom stilu

Bilo da vi ili neko vama blizak uživa u čarima biciklizma, rekreativno ili profesionalno, božićni i novogodišnji praznici su vreme darivanja poklona kojima pokazujemo da nam je stalo, stoga vam predlažemo listu bici motivisanih poklona namenjenih ljubiteljima bicikla i biciklizma.

Za one koji vole da čitaju i nisu prešli na e-štivo pronašli smo nekoliko zanimljivih knjiga:

Autor: Joe Friel “Drumski biciklizam - periodizacija i trening”

Knjiga “Drumski biciklizam - periodizacija i trening” nudi sadašnjim i budućim takmičarima značajnu prednost. Bez obzira na vaše doba, pol ili takmičarsko iskustvo, Friel vas polako vodi kroz izradu plana treninga kojim ćete dostići najbolje perfomanse. Treba samo da čitate i vrtite pedale. U knjizi su obrađene teme periodizacije i godišnjeg plana treninga, testiranje i vrednovanje jakih i slabih strana, izrada kompletnog dnevnika treninga, ishrane, treninga snage, istezanja i još mnogo toga. Nezavisno od toga da li ste početnik ili veteran, da li vozite kvalifikacione trke, hronometre, jednodnevne ili 15-dnevne trke, knjiga Drumski biciklizam - periodizacija i trening ima ponešto za svakog od vas.

(Knjižara Vulkan - cena na sajtu: 895,00 din)

Autor: Šenon Sovendel “Anatomija biciklizma”

Naučite sve što je potrebno da maksimalno poboljšate biciklističku snagu, brzinu i izdržljivost!U knjizi “Anatomija biciklizma” prikazano je kako možete da poboljšate svoja sportska postignuća povećavanjem snage mišića i optimizacijom efikasnosti svakog pokreta. U ovoj knjizi opisane su 74 najefikasnije vežbe za bicikliste, a za svaku je dat detaljan opis za njeno izvođenje i anatomska ilustracija u boji na kojoj su obeleženi angažovani mišići.

(Knjižare Vulkan - 850,00 din)

Autor: Carlton Reid “Bikeboom: The Unexpected Resurgence of Cycling/Neočekivani preporod biciklizma”

BikeBoom je dokumentarno-istorijski, hronološki prikaz biciklističke ekspanzije i najaktivnijih perioda od kraja XIX veka pa sve do danas. Autor istražuje političke, ekonomske i kulturološke faktore koji su uticali na afirmisanje ili osporavanje biciklizma, kako su neki gradovi podstakli procvat biciklizma i kako i zašto drugi to nisu učinili, kao i zašto je biciklizam popularniji u određenim društvenim grupama, a u drugima nije.

(Dostupno na Island Press po ceni od 60 dolara za štampano i 30 dolara za online izdanje)

 

Osim knjiga, dodatni aksesoar za bicikl uvek dobro dođe, evo nekih predloga:

Online prodavnica Recycle & Bicycle uvek nudi mnoštvo zanimljivih detalja za bicikl ali i vozače. Ove ručno pravljene, drvene pedale napravljene su od brižljivo odabranog hrastovog drveta kako bi imale potrebnu izdržljivost ali i dobar izgled. Drvo je precizno obrađeno, obojeno tamnom završnom bojom ili ostavljeno prirodnim, a potom zatvoreno dvokomponentnim profesionalnim lakom koji se koristi za parket kako bi se zaštitilo od vlage i abrazije.

Cena je 28 funti, dostava za stanovnike Evropske Unije je besplatna, dok za ostatak država iznosi dodatnih pet funti.

Rukavice su neophodne za vožnju, čine je udobnijom, čuvaju nam ruke od vetra i ostalih spoljašnjih uticaja, a značajne su i u slučaju pada sa bicikla. Ipak one ne moraju da budu striktno funkcionalan dodatak. Ove retro kožne rukavice mogu da se kupe u tri varijante, smeđoj, plavoj i rastafari.

(Recycle & Bicycle) Cena je 11 funti, a dostava za Srbiju iznosi dodatne tri funte.

  

 

Novosadska biciklistička inicijativa je u okviru programa Biciklograd, pod sloganom Iskoristi sve mogućnosti bicikliranja" kreirala Biciklograd benefit kartice koje omogućavaju brojne popuste za servisiranje bicikla, ulaznice za pozorišta, bioskope, knjižare, kafiće i još monogo toga. Cena jednogodišnje kartice je 500, a dvogodišnje 800 dinara. Za relativno nisku cenu, kupovinom ove kartice ne samo da se ostvaraju značajna sniženja već se i podržava funkcionisanje organizacije kao i samo osnaživanje biciklizma.

Flaše za vodu su poput rukavica, obavezan detalj svakog bicikla. Kada su već neophodne nema razloga da ne budu deo čitavog stajlinga jednog vozača i njegovog dvotočkaša. Camelbak  nudi veliki izbor boca, različitog dizajna i veličine, za decu kao i za odrasle. Na listi najboljih flaša za 2017. godinu ispred Camelbak modela, našla se flaša proizvođača Klean Kanteen koju doduše ne možete poručiti direktno sa sajta (kao ni Camelbek model, jer nemaju Srbiju među državama za dostavu) ali zato se uvek možemo osloniti na eBay kao opciju za kupovinu.

Potrudili smo se da vam damo nekoliko praktičnih, a ujedno zanimljivih ideja za poklone. Ako vi pronađete nešto originalno podelite to sa nama u komentaru, ideja za lep poklon uvek dobro dođe.

Izabela Horvat

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem