Tribina – Aktivna mobilnost, biciklom do boljeg zdravlja / Beograd

Predavanje pod nazivom “Aktivna mobilnost, biciklom do boljeg zdravlja, veće slobode i zdravlja okoline” održaće se sutra 12. oktobra u Fabrici, Bulevar Despota Stefana 115 u Beogradu sa početkom u 19 časova.
Sreda, 11. oktobar 2017
Tribina – Aktivna mobilnost, biciklom do boljeg zdravlja / Beograd

Predavanje će držati Danijel Pantić, pasionirani biciklista i osnivač Zelenog pokreta Hrast (www.hrast.org.rs). On će pričati o biciklizmu u Evropi i u Srbiji, o tome zašto je biciklizam simbol zdravlja, slobode, nezavisnoti, ali i brige za okolinu i kako možemo da povećamo svoje kretanje, brigu o planeti, zdravlje i razvijemo biciklizam ne samo kao sport, već kao stil života.

Da li ste znali da redovno hodanje i/ili vožnja bicikla smanjuje rizik od prerane smrti i nezaraznih bolesti za 10 odsto? Nažalost, samo jedno od četvoro dece je fizički aktivno barem sat vremena dnevno. Takođe, svega jedna trećina Evropljana ispunjava zdravstveni minimum kretanja od 150 minuta fizičke aktivnosti nedeljno. Istovremeno, u našim gradovima preko polovine svih putovanja je kraće od 5 kilometara, a većina se obavlja motornim vozilima, što izaziva zagađenje vazduha, veliku buku, psihički stres i ima razne druge negativne posledice. 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem