Naopakih 200k za kraj sezone

Ivan Puja o poslednjem brevetu za 2015. godinu.
Subota, 24. oktobar 2015
Naopakih 200k za kraj sezone

Sezona Breveta je upravo završena sa „Jesenjih naopakih 200k Srema“. Za nas koji nikad nismo išli kontra smerom od uobičajne trase, bilo je više nego zanimljivo i neobično. Jeste da se do sada prolazilo delovima, ali nikad celom. Visinske razlike isto kao i uobičajnih 200k Srema. Karakteristiku su ovog puta dali: „naopaka staza“ mladi momci NS - nove snage, magla i očekivani veliki broj učesnika.

Jutro, ne baš obećavajuće. Hladnije nego su objavili da će biti, niko nije ni maglu spominjao. Ali šta je tu je. Kada se vozi Brevet 200 ili je rano proleće ili rana jesen, pa na sve treba biti spreman. Krenulo se po planu i već uigrana ekipa je krenula napred, a nas par za njima. Novo društvo za vožnju. Do sada se nisam vozio sa njima, tako da je prijalo, možda tehnički još nisu potkovani, ali su jako zanimljivi i puni priča i snage, a kako i ne bi bili kada su mladi. Bez neke preterane priče, ali jako duhovito i smisleno. Magla nikako da se digne, ali ispade da nam je to vreme i išlo na ruku jer nas je hladilo. 

Što se tiče staze za nijansu je lakši početak od uobičajene staze, jer prvih 40 km je ravno, posle blago uzbrdo, tako da čitavih 60tak km nema većih napora. Magla se podigla tek po prelasku Fruške Gore prvi put. Jedini je uspon na Zmajevac bio očekivano teži, ali je bio u hladovini šume. A od Iriga je lakši uspon na Venac. Banstol na kraju je samo šlag. Fruška Gora je lepa i kad je jesen, prelivanje boja iz zelene u žutu je čarobno.

Pejčić je iz Beograda došao i vratio se biciklom, Aleksa i Strahinja su zakasnili, ali su to sve nadoknadili na stazi. Sin i tata Savuljić. Aleš iz Slovenije se bojao saobraćajnih znakova na ćirilici jer je ne zna i za malo da promaši KT. Igor je popravio biciklu Branimiru, tako da je čovek mogao da završi.  Ljuba se svojski potrudio da fotografiše što više, Igor je super obeležio stazu, a Varad Inn po ko zna koji put dobar domaćin za KT. Gari nije vozio Brevet, ali je viđen na stazi, bila je i  trojka iz Batajnice. Naravno, bez Tijane ništa. Dakle, Brevet nije samo vožnja na sat, nego i ljudi koji voze, priroda, domaćini na KT, volonteri i organizator. Prvi put sam nosio kameru, pa deo atmosfere možete videti na video koji sledi.

Do sledećeg Breveta, pozdrav.

O AUTORU

Ivan Puja

Ivan Puja (rođen 1967 god.) još od malih nogu tera točak, počeo aktivno sa 12 godina u BK Čukarički. Zaljubljenik u dvotočkaše na ljudski pogon, predsednik udruženja Ciklo svet Srbija, svaki slobodan minut provodi na drumu gde ćete ga i najčešće sretati.