Sve počasti Nikčeviću

U Nikšiću održan šampionat Crne gore u MTB-u.
Ponedeljak, 21. jul 2014

Prenosimo izveštaj Biciklističkog Saveza Crne Gore sa MTB trke u Nikšiću.

"Nikšićanin Miloš Nikčević u dresu beogradskog ,,PARTIZANA,, osvojio je dvije zlatne medalje pobijedivsi u kategorijama ,,ELITE,, i ,,UNDER’ 23.,, na Šampionatu Crne Gore u MTB XCO  za 2014. godinu koji je 20.07 održan na stazi u ,,Zabranu Kralja Nikole,,- izletišta ,,Morakovo,, kod Nikšića.

Nikčević je uspio da  pobijedi Bjelopoljca Demira Mulica nanijevsi mu prvi poraz poslije dvogodišnje dominacije na crnogorskoj MTB sceni.

U ,,ELITE,, kategoriji  dobru formu pokazao je i Pljevljak Goran Cerović koji je držao treću poziciju sve do 6 kruga kada je zbog  težeg kvara na biciklu morao da odustane.

U konkurenciji ,,juniori,, dominirali su Bjelopoljci Armin Mulić i Milija Gojak, ali je dobar rezultat postigao i Nikšićanin Boban Despotović.

Kod ,,kadeta,, dominaciju je nastavio Baranin Stefan Bajčeta, a kod ,,mladjih kadeta,, Bjelopoljac Rijad Gorčević.

U najmladjoj, pionirskoj konkurenciji, svoju prvu pobjedu i zlatnu medalju osvojio je Jusuf Ramovic iz bjelopoljskog ,,CICLOMONTA,,.

Prvu pobjedu u kategoriji ,,Mastersi,,  postigao je  Zoran Cimbaljevic pobijedivsi Baranina  Trifunovića.

Stazi u ,,Zabranu Kralja Nikole,, koja je bila dobro pripremljena  može se zamjeriti velika težina  i pitanje voznosti u svoj njenoj dužini, pa su ovoga puta odlučivale i trkačke odlike učesnika.

Na drugoj strani lijepo suncano vrijeme i sjenovitost staze koja je u većem dijelu prolazila kroz  gustu bukovu šumu pogodovali su biciklistima, ali i veliki broj prisutnih ljubitelja biciklizma, medju kojima je bio  i veliki broj nikšickih uglednika od kojih izdvajamo Sonju Nikčević Predsjednicu Skupstine Opstine Nikšić, ali i Italijanku Antoanellu Fontanu  predstavnicu Ambasade Italije u Crnoj Gori.

Svima njima, a posebno biciklistima, NVO ,,Morakovo,,  bila je, tradicionalno, odličan domaćin.

 

REZULTATI

Izvor: BSCG Branko Hajduković
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem