51. Međunarodne sportske igre MOSI

Biciklistički turnir u znaku Crnogoraca
Četvrtak, 14. avgust 2014
51. Međunarodne sportske igre MOSI

Prenosimo vest Biciklističkog saveza Crne Gore o 51. Međunarodnim sportskim igrama.

- Završnom svečanošću danas su u Novom Pazaru zatvorene 51. Međudržavne omladinske sportske igre, popularne MOSI, nekada najveća stalna amaterska sportska manifestacija Velike Jugoslavije, danas Jugoistočne Evrope i Balkana. MOSI su ovoga puta okupile 1800 sportista iz 26 gradova nekada zajedničke države koji su se u četiri takmičarska dana od 6 do 10 avgusta 2014 godine nadmetali u 15 sportskih disciplina- u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prvog takmičarskog dana nastupili su biciklisti koji su se takmičili na vrletnoj stazi starog Rasa, prve prijestonice Srbije- danas preimenovane u Trgovište.

Nastupilo je 35 reprezentativaca iz 7 opština Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Nadmoćnu pobjedu u obje konkurencije, pojedinaćnoj i ekipnoj, ostvarili su biciklisti iz Bijelog Polja nagrađeni zlatnim medaljama i velikim pobjedničkim peharom.

Da trijumf crnogorskih biciklista bude potpun potrudili su se Pljevljaci koji su sa samo 20 sekundi prednosti bili bolji od domaćina biciklista Novog Pazara, nekada i sada poznatog biciklističkog centra Srbije.

Pljevljak Goran Cerović, koji je četiri godine uzastopno osvajao pobjednički pehar, ovoga puta je morao je da se zadovolji srebrenom medaljom i  da ranije- prestižno priznanje- prepusti Bjelopoljcu Demiru Muliću koji je više od 7 munuta ostvario bolje vrijeme od ranijeg višestrukog Šampiona MOSI.

Za pobjedničku ekipu Bijelog Polja, pored Demira Mulića, nastupali su juniori Armin Mulic i Milija Gojak, kao i kadeti Režo Stanić i Rijad Gorčević.

Izvor: BSCG
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem