U Bukovcu održana trka Daunhil kupa

Prva runda daunhil kupa održana je 25. maja u Bukovcu u organizaciji kluba Fulkontrol.
Subota, 31. maj 2014
U Bukovcu održana trka Daunhil kupa
Odlagan zbog vanredne situacije u kojoj se Srbija našla usled katastrofalnih poplava, prva runda daunhil kupa ove sezone održana je 25. maja na Bukovcu, u organizciji kluba Fulkontrol bajk uz pomoć Biciklističkog saveza Srbije.
 
Miloje Miletić iz Novog Sada slavio je ispred Petra Grabeža u konkurenciji elita. Nedeljko Tomanović upotpunio je pobedničko postolje. 
Veći odziv, a time i napetije nadmetanje odigralo se u hobi sport kategoriji. Beograđanin Miloš Krsmanović bio je najbolji u konkurenciji 20 vozača. Niže stepenike podijuma zauzela su još dvojica biciklista iz Beograda Leon Lakićević I Andrej Nikitin.
 
- Prezadovoljan sam kako je takmičenje prošlo. Nadali smo se malo većem odzivu, ali čitava situacija je sigurno uticala na vozače da se upute ka Bukovcu. Trke su bile lepe i vreme nas je pozlužilo. Najvažnije je da niko nije povređen, a na zemlji je završio samo predstavnik organizatora, odnosno ja – komentarisao je Grabež iz Fulkontrol bajka.
 
 
Petar je takođe skrenuo pažnju na činjenicu da je daunhil jedna od izuzetno atraktivnih i popularnih disciplina planinskog biciklizma u svetu, a da joj se, nažalost, ne pridaje dovoljan značaj u domaćim medijima.
 
- Ima ideja. Borimo se već dve godine da daunhil više zaživi kod nas. Postoji veliki potencijal, ali već dve godine guramo sami. Pokrivamo šta možemo sa startninama Jasno je da su potrebni sponzori – zaključio je Grabež. 
 
KOMENTARI
  • predragns

    Predrag J. (predragns)

    4. jun 2014 14:35h

    evo nekih fotki sa DH kup-a u bukovcu ako nekoga zanima... bilo je super zanimljivo

    https://www.flickr.com/photos/ankalagon/sets/72157644912094981/

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem