MTB Maraton „Balkan Extreme 18“

Drugu godinu zaredom biciklisti i svi ljubitelji aktivnog boravka u prirodi iz Srbije i zemalja u okruženju imaće priliku da oprobaju svoju spretnost i kondiciju na MTB maratonu „Balkan Extreme 18“, čiji je start 5. avgusta 2018 u Vlasotincu.
Ponedeljak, 21. maj 2018
MTB Maraton „Balkan Extreme 18“

====== Pažnja: Datum trke je pomeren za 5. avgust 2018  ======


Prošlogodišnji maraton okupio je više od 100 biciklista iz Srbije, Bugarske, Grčke, Makedonije i Crne Gore. Maraton se održava na terenima planina Ostrozub , Čobanac i Bukova Glava, a prolazi kroz mala i retko naseljena mesta kao što su Ravna Gora,  Donja i Gornja Lopušnja,  Kozilo, Jakovljevo,  Donje Gare, Vus i druga.

Prenosimo promotivno pismo organizatora, i vidimo se na sledećoj trci.


MTB maraton „Balkan Extreme 18 “ je izvanredan  doživljaj,  gde možete  voziti bicikl  po planinskim predelima i  uživati u svežem vazduhu, mirisu četinara, hrastova i bukvi, šumskog bilja i planinskih livada. Čućete samo šum drveća i zvuk točkova svog bicikla, sjedinjene sa  otkucajima svoga srca,  koje vas  goni  ka cilju i pobedi. Doživećete   nezaboravno iskustvo penjaući  se  krivudavim  šumskim putevima i osvajati vrhove sa kojih se pruža  izuzetan  pogled. Osetićete  uzbuđenje  spuštajući se  strmim,  uzanim stazama i imati priliku da se osvežite hladnom vodom, dok prolazite  preko  izvora i potoka.

U zavisnosti od nivoa spremnosti možete se opredeliti za jednu od tri trke, na tri razlicite staze:

Mali maraton      27 km    1300 metara visinske razlike

Srednji maraton  50 km   1900 metara visinske razlike

Veliki Maraton  75km     2900 metara visinske razlike

Staze su napravljene i odabrane tako da ih mogu voziti kako dobro uvežbani profesionalci, tako i samostalni  rekreativci, zaljubljenici u biciklizam i ljubitelji prirode.  Na učesnicima je da odabiru stazu koju će  voziti, a organizatori će se potruditi  da ih urede i pripreme tako da svi učesnici  maratona odu zadovoljni i sa osmehom na licu. I naravno,  da dođu i  sledeće  godine.

Staze će biti obeležene markerima, zastavicama i posebno dizajniranim tablama koje će služiti kao orjentir, a sve sa ciljem  komfornog i bezbednog kretanja. Za bezbednost  će se brinuti i  redari, kao i  dežurna ekipa  hitne pomoći, ukoliko za to bude potrebe.

Prijave za ovogodišnji MTB  Maraton „ Balkan Extreme 18 “ uveliko pristižu iz svih krajeva Srbije, Makedonije i Bugarske. Najave stižu iz Bosne, Crne Gore i Hrvatske. To govori da sve veći broj poklonika biciklizma žele da se oprobaju u ovoj nesvakidašnjoj avanturi , avanturi koja će se rado iščekivati i tokom narednih godina.

Za učesnike maratona predviđena je kotizacija, koja uključuje oficijenlu majicu maratona, organizaciju maratona, startni broj, mapu staze, GPS  snimak staze, okrepu tokom maratona, ručak i osveženje na kraju. Prijave na dan starta su takođe moguće, ali pod određenim uslovima i sa nešto drugačijim startnim paketom.


Sve informacije mogu se dobiti na zvaničnom sajtu www.clubbalkanextreme.com i na Fejsbuk stranici maratona.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem