Jovana Crnogorac pred trku na Kipru / Nova sezona - Nova ekipa

Jovana Crnogorac otputovala je na etapnu trku na Kipru, prvu ove sezone, na kojoj će braniti boje nove ekipe Bike Way Racing.
Ponedeljak, 19. februar 2018
Jovana Crnogorac pred trku na Kipru / Nova sezona - Nova ekipa

Naporne treninge i pripreme u Izraelu, potom i u Beogradu pred start nove sezone, Jovana Crnogorac stavila je u arhivu. Umesto liste treninga, večeras je na aerodromu „Nikola Tesla” držala raspored prve trke kojom otvara 2018. godinu i to na Kipru.

Plan je da reprezentativka Srbije u planinskom biciklizmu prvo doputuje u Izrael, odakle će zajedno sa kolegom iz tima Bajk Vej Gajom Seslerom i tim menadžerom Živom Anpajom nastaviti put ka Larnaci. Jovanu očekuje etapna trka od 22. do 25. februara, što će joj ujedno biti i prva prava provera svega do sada odrađenog.

– Ovo je sedmi put da vozim na ovoj trci. Mogu već da kažem da je etapa na Kipru jubilarno otvaranje sezone. Takođe, upravo je ova trka jedna od omiljenih i posećenijih kako za mene tako i za ostale vozače iz celog sveta. Zato se i zove Mini svetski kup – počela je razgovor Jovana, samo nekoliko sati pre čekiranja za let u Tel Aviv.

Staza Vam je dobro poznata, lista vozača.?

– Jedna od mojih omiljenih trka pre svega zbog lokacije, predivne prirode i etapa koje meni odgovaraju. Dve etape koje su kao maraton, jedna je prolog i na kraju klasičan kros kantri što je olimpijska disciplina. Ujedno, ovo je trka sa mojom novom ekipom i jedva čekam da takmičenje počne. Startna lista još uvek ne postoji, ali većina vozača se već zna. To su uglavnom 20 najboljih devojaka sa svetske rang liste, što čini trku još zanimljivijom i težom. Teren mi je već poznat kroz dugi niz godina trkanja na Kipru. Kao i svaka etapna trka, vremena sa svih etapa se sabiraju i računa se generalni rezultat – do tančina će nova i jedina ženska uzdanica u timu Bajk Veja iz Izraela.

Prema rečima, najbolje srpske biciklistkinje u planinskom biciklizmu, glava ali i noge su spremni:

– Jedva čekam da zgazim te pedale kako najbolje znam i započnem takmičarsku godinu bistre glave. Ovog puta vozimo samo Gaj Sesler i ja, bez Šlomija Haimija. Uz ogromnu podršku i motivaciju od ekipe, imam osećaj da će ova sezona biti totalni preokret u karijeri – iskrena je do kraja 26-godišnja Jovana Crnogorac.

Bike Way Racing Team

Ovu sezonu Jovana započinje kao član izraelkse ekipe "Bajk vej rejsing tim". 

- Vreme je za novo poglavlje. Od samog početka karijere vozim za tim Salkano koji su na najbolji način bili moja podrška kako u dobrim tako i u teškim vremenima. Veoma sam im zahvalna na tome. Došlo je vreme da nastavim dalje te sa velikim zadovoljstvom najavljujem da ću od početka ove sezone voziti za izraelski tim Bajk vej rejsing (Bike Way Racing Team). Sa velikom motivacijom čekam početak sezone!  - napisala je Jovana na svom fejsbuk profilu.


novi bicikl za sezonu 2018

Izvor: Biciklistički Savez Srbije
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem