Bitka ženske MTB reprezentacije za Rio

U Grčkoj novih 95 bodova.
Sreda, 20. maj 2015
Bitka ženske MTB reprezentacije za Rio

Bliži se 25. maj kad će biti zaključen prvi kvalifikacioni ciklus u planinskom biciklizmu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Do 26. maja 2016. kad će biti konačno raspoređene vize za najveću smotru sportista na planeti , Srbija će se u ženskoj konkurenciji boriti za jedno mesto. Na osnovu rezultata oba  kvalifikaciona kruga trebalo bi da bude barem na 18. poziciji, pošto Brazil kao domaćin već ima garantovano učešće.

Trenutno, naša zemlja se prema poslednjem preseku nalazi na 21. mestu sa 1504 poena. Od 18. pozicije deli je svega 32 boda, od 17. - 54. Dobre vesti su da su takmičarke Meksika i Južnoafričke republike, koje su ispred Srbije na olimpijskoj listi, osvojile kontinentalna prvenstva što donosi kvalifikacije na Igre. Minulog vikenda naše predstavnice uspele su da ugrabe 95 poena.

Ivana Kostić i Jovana Vuković vozile su etapnu trku S2 kategorije u Grčkoj na Halkidikiju. Nadmetanje su obeležile muke mnogih takmičara pošto su se gubili na stazi usled lošeg obeležavanja. Kostićeva je uoči poslednje etape bila druga, ali je posle pada trku završila na petom mestu vrednom 50 bodova. Vukovićeva je bila šesta što je donelo 45 poena. U muškoj konkurenciji takmičio se i Aleksandar Roman koji je zauzeo 12. mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji 24 biciklista.

Jovana Crnogorac je učestvovala na trci C1 kategorije u Pragu. Srpska predstavnica, nažalost, imala je defekt na obe gume i nije završila nadmetanje. Prilika za popravni i važne bodove biće sledećeg vikenda prva runda Svetskog kupa u češkom Novem Mestu.

Izvor: M.Ti.
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem