ХОДАЊЕ до Авале

Trčanje, Last Minute druženje, Beograd, nedelja, 2. april 2017, sa vremenom okupljanja u 09:30h. Poziva Srđan (caneee).
 • Mesto:
  Beograd
 • Datum:
  Nedelja, 2. april 2017
 • Vreme:
  09:30h
 • Broj prijavljenih:
  1
Да ли неко воли да шета кроз природу? Већ неко време планирам да прошетам рутом од Лабудовог брда, кроз Ресник и Пиносаву, до Авале.

Идем својом стандардном рутом. Можемо да се нађемо код продавнице Орашац на Лабудовом брду око 9:30 или на Кружном путу око 9:40. После преласка пруге у насељу Кијево (где више нема рампе), иде се првом уличицом десно, а на њеном крају почиње утабана стаза која прати "реку" све до Ресника. Данас сам проверио стазу, потпуно је проходна, једва да има растиња. Из Ресника стандардно директно за Пиносаву и онда само право до подножја Авале. У одласку планирам да се попнем путем, зарад више уживања. У повратку можемо и пешачком "стазом". Зарад оних који нису никад били, у повратку можемо да обиђемо и лепо језеро Паригуз у Реснику (несуђени аквапарк), као и извор чисте и бистре воде у Реснику (не гарантујем да је за пиће :)). Цела рута може да се види овде: https://www.youtube.com/watch?v=EuE2IrWpJ48

Што се воде тиче, довољна је мала флашица. Успут има пуно продавница, а знам да у Пиносави постоји чесма (код гробља). Наравно, ту је и она ледена чесма на врху Авале, као и извор при дну пешачке стазе на Авали. Нисам сигуран у недељно радно време продавница, али свеједно би требало да је довољно.

Крећем у 9:30 да бих стигао да се вратим на ручак. Технички гледано, у повратку бисмо из Ресника могли и горе у Рушањ, па онда предивном стазом, поред њива и ливада, до Петловог брда, али бојим се да би се то већ превише одужило. И овако очекујем укупно око 25 км. Просек сигурно неће прећи 5 км/ч, а вероватно ни 4,5. Дакле, није поента у јурњави никаквој, ја често застанем и да сликам нешто, али не бих ни да се развлачим. Рецимо да би требало држати барем 4-6 км/ч.

Сви узрасти добродошли, ако могу да се брину о себи и да не гњаве много. :) Само бих молио да се не јављају они који би да пуше, пуштају музику или седају "на пивце". Ја сам тако чудан - волим свеж ваздух и звук природе, а седење остављам за код куће.

Мапа:
https://goo.gl/maps/Aun7Es77fAM2
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem