Suva Extreme Challenge 2018

Biciklizam, Last Minute druženje, Niška Banja , nedelja, 2. septembar 2018, sa vremenom okupljanja u 10:00h. Poziva Ivana (Bajkerka).
 • Mesto:
  Niška banja
 • Datum:
  Nedelja, 2. septembar 2018
 • Vreme:
  10:00h
 • Broj prijavljenih:
  2
Suva Extreme Challenge MTB maratonDrugi po redu Suva Extreme Challenge MTB maraton biće održan 02. septembra u Niškoj Banji.

Na stazama koje se protežu obroncima Suve planine, a startuju i završavaju se u Niškoj Banji, i ove godine će svi ljubitelji biciklizma imati priliku da uživaju u nesvakidašnjim predelima i netaknutoj prirodi, naizmenično kroz listopadnu, četinarsku šumu i polja paprati.

Učesnici će imati priliku da se okrepe ledenom izvorskom vodom vrhunskog kvaliteta nekoliko puta duž staze.

Nakon starta iz Niške Banje i asfaltiranog dela puta koji odvodi van naseljenih područja, od sela Radikina Bara kreće staza koja će odvesti takmičare do zone sela Koritnik. Očekuje ih vožnja kroz prirodni tunel od zelenila, zatim strmi uspon do tik ispod same stenovite gromade vrha Mosor, kada biciklisti prvi put savladavaju Suvu planinu i prelaze preko grebena kojim se ona pruža na drugu stranu, onu koja je većim delom dana u senci masivnih vrhova – Sokolovog kamena i Trema. Smena uzbrdica i nizbrdica, zemljana i kamenita podloga, mekani sloj mahovine i lišća, uska stazica sa serpentinama ostaviće sve bez daha. Najviši vrhovi Suve planine Mosor, Sokolov kamen i Trem ukazivaće se kao na dlanu.

Ideja organizatora je da i ove godine maratonom u planinskom biciklizmu, koji će imati veći broj učesnika iz Srbije i regiona predstavi iskonski divlju prirodu Suve planine i njenih obronaka.


Organizator ovog događaja je Biciklistički klub “Naissus 018” uz pomoć Turističke organizacije Niš i Gradske opštine Niška Banja.

Prijave su putem formulara i traju do 25.08.2018. https://naissus018.org/suva-extreme-challenge-2018-prijava/

Više informacija, propozicije i mape staza na sajtu organizatora: www.naissus018.org

Link ka FB stranici događaja: www.facebook.com/suvaextreme
KOMENTARI
 • Griva

  Ivana (Griva)

  14. avg 2018 15:42h

  Lepo je to, ja nemam jos obar bicikl, samo obican drumski zenski capriolo, ali, trazim drustvo i za voznje radnim danima u okolini Nisa, onako opusteno, pa ako si za Ivana, javi se imenjakinji.

 • bojshimir

  Nebojsa J. (bojshimir)

  21. avg 2018 18:11h

  Ako ide neko iz BGa bilo bi lepo da se skupimo i da odemo zajedno dole. Ja sam planirao da odem dan ranije pa da nocim negde u blizini starta ako postoji opcija. Javite se ukoliko zelite zajedno da se organizujemo.

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem