Jump to content

Fotografije

Danas mi je stiglo, tema za hvalisanje!

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
3646 odgovora na ovu temu

#3621 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3736 posts

Postavljeno 03 September 2025 - 06:21 PM

И ја га очекујем ових дана. Јеси ли већ пробао и коју патрону ако јеси?
  • 0

#3622 vidak

vidak
  • Members
  • 4946 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 03 September 2025 - 08:57 PM

Stigao Muqzi alat za pressfit BB.
Perfektna izrada, izvlaci i montira patrone perfetno sa izuzetnom lakocom.
Schwalbe Booster - ko nema pumpu za tubeless ili kompresor ovo je odlicno resenje.
Napumpa se obicnom pumpom, montira na tubeless gumu i otvori ventil. Radi savrseno.

205538-00-d-388925.jpg61gBtYkjfhL._AC_SL1200_.jpg

Za divno čudo još mi nije zatrebalo ništa osim obične pumpe za tubeless gume...

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
  • 2

#3623 shoshonex

shoshonex
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 278 posts

Postavljeno 09 September 2025 - 08:27 AM

Ok.

И ја га очекујем ових дана. Јеси ли већ пробао и коју патрону ако јеси?

RaceFace Cinch BB92
Ma milina, zavrsna obrada perfektna, sve klizi kao podmazano.
Moja verzija je sa ruckom a ne sa imbusom kao na fotki.

• 0

Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike

#3624 mel

mel
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 413 posts

Postavljeno 06 October 2025 - 05:36 PM

Nije stiglo, ja sam otišao po njih, ali jeste danas.
Rešio sam da iskoristim popust i isprobam ovaj model p zero 28 gume

IMG-20251006-193419212-HDR.jpg
  • 1

#3625 Petarl

Petarl
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 291 posts

Postavljeno 21 January 2026 - 05:47 PM

Nije baš da se hvališem ali stigla mi je suspension stem Meroca sa AliExpress. Dosta podseća na seat post suspension Suntour NCX SP 12. Kvalitet izrade je odličan. Jedino što sam zamenio damper koji je od neke tvrde gume sličnim tim samo od mekše gume i sada radi odlično i nečujno. Ugradio sam ga na bajs sa krutom vilom i provozao danas malo. Iskreno, meni ovo deluje kao da imam regularan amortizer, mada ja nisam ni zahtevan po tom pitanju :)

Attached Thumbnails

• IDG_20260116_172016_025_denoised20260116_202958_786.jpeg

• 1

#3626 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3476 posts

Postavljeno 22 January 2026 - 08:35 PM

Evo da se i ja malo pohvalim.... Nakon što sam dva puta posle vožnje došao kući kao da sam prošao kroz minska polja (iako je bilo relativno suvo), uprkos činjenici da se to nikako ne uklapa u stajling jednog mtb xc bicikla, odlučio sam da kupim krštene blatobrane.

Dvoumio sam ae između ovih i SKS Mudrocker, ali je presudilo to što se ovi pričvrčšćuju u više tačaka i što su uži. S obzirom da sigurno neću ići na gume preko 2.2 inča širine, skoro sam siguran sam da će ovi raditi posao dobro...

Attached Thumbnails

• IMG_20260122_200008394_AE.jpg
  • IMG_20260122_200019299_AE.jpg
  • IMG_20260122_200030156_AE.jpg

• 0

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#3627 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 15714 posts

Postavljeno 22 January 2026 - 09:42 PM

• 2

#3628 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3476 posts

Postavljeno 22 January 2026 - 10:56 PM

Svetogrđe, a? :)
  • 0

#3629 vidak

vidak
  • Members
  • 4946 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 23 January 2026 - 10:11 AM

Ijaooo...
Čekamo da ugradiš nogaru i paktreger!

• 1

#3630 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1721 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 23 January 2026 - 01:27 PM

Ja ovaj moj zimski bajs bolje da bacim posle vaseg pisanja :)

Attached Thumbnails

• tD9Dp-u0IPPWmjatfd0S1Wqn7As68x1_s6_3CKJgrdc-2048x1536.jpg

• 0

#3631 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3476 posts

Postavljeno 23 January 2026 - 01:46 PM

To je zato što smo postali društvo koje konatantno postavlja formu to jest izgled ispred funkcije.

Onaj ko je protiv blatobrana ili koristi bajs isključivo za zajebanciju i rekreaciju a ređe za prevoz, ili se nije skoro toliko ublatnjavio da ne samo sa kompletna leđa budu prekrivena blatom, nego i prednji točak nabaca blato na facu i naočare pa ništa ne vidiš na apustu.

Nogaru i pak treger mećem kad pređem na ebike. To može i u sakou i kravati da se vozi, znojenja bez. :)
  • 0

#3632 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 663 posts

Postavljeno 23 January 2026 - 02:18 PM

Kome smetaju jaki blatobrani?!

Što se blata u facu tiče meni iskreno radi i onaj mali blatobran na viljušci za par evra sve ostalo mi je suštinski nebitno kad vozim mtb, doduše imam i sličan zadnji čisto da mi blato ne bi baš zaglavilo link na amortizeru, dešavalo se... U smislu više je praktična stvar da mogu da vozim lepo, koliko sam se ublatnjavio nije bitno. 

S druge strane na gravel/endurance biciklu koji koristim to i za vožnju po gradu, do posla i slično, smatram da su blatobrani najbolja stvar izmišljena na svetu, zajedno sa dinamom u točku, kako izgleda da izgleda, boli me dupe :) 

• 0

#3633 vidak

vidak
  • Members
  • 4946 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 23 January 2026 - 03:03 PM

To je zato što smo postali društvo koje konatantno postavlja formu to jest izgled ispred funkcije.

Onaj ko je protiv blatobrana ili koristi bajs isključivo za zajebanciju i rekreaciju a ređe za prevoz, ili se nije skoro toliko ublatnjavio da ne samo sa kompletna leđa budu prekrivena blatom, nego i prednji točak nabaca blato na facu i naočare pa ništa ne vidiš na apustu.

Nogaru i pak treger mećem kad pređem na ebike. To može i u sakou i kravati da se vozi, znojenja bez. :)

Upravo se radi o funkciji, blatobrani na mtb samo prave probleme, lako se napune blatom i zaglave točak, hoće i da otpadnu pa da se zaglave u točak.
Naravno oni malecki što štite viljušku i zadnji amortizer od blata imaju odličnu funkciju i to koristim.
Inače kad voziš po blatu tu nema blatobrana koji može potpuno da te zaštiti od prskanja vode i blata, moraš da se umažeš kako god okreneš.
Za city bajs ili drumaša po kiši imaju smisla, dobro štite, za blato ne preporučujem dugačke blatobrane jer je više problema nego koristi.
Nogara na mtb takođe nema smisla, više problema od koristi.

• 0

#3634 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1638 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 23 January 2026 - 08:14 PM

Svaki mtb treba da ima korpu jer gde ćeš da staviš sve borovnice i jagode koje nabereš u šumi.
Ako nemaš zvonce onda te meda ne čuje pa se zabodeš u njega i onda te on smota u sendvič.
  • 2

#3635 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3476 posts

Postavljeno 24 January 2026 - 08:01 AM

Upravo se radi o funkciji, blatobrani na mtb samo prave probleme, lako se napune blatom i zaglave točak, hoće i da otpadnu pa da se zaglave u točak.
Naravno oni malecki što štite viljušku i zadnji amortizer od blata imaju odličnu funkciju i to koristim.
Inače kad voziš po blatu tu nema blatobrana koji može potpuno da te zaštiti od prskanja vode i blata, moraš da se umažeš kako god okreneš.
Za city bajs ili drumaša po kiši imaju smisla, dobro štite, za blato ne preporučujem dugačke blatobrane jer je više problema nego koristi.
Nogara na mtb takođe nema smisla, više problema od koristi.

Verovatno si dobrim delom u pravu kad kažeš da se blato sigurno zaglavljuje između blatobrana i točka. Ali to je naravno pod uslovom da se zaputiš u hardcore offroad par dana posle dobre kiše preko zemljanih oranica. U takvim uslovima ja strogo izbegavam da se vozim po vlažnim zemljanim putevima gde je sasvim sigurno da će usput bajk pokupiti par kg blata. Ono što mi treba jeste dobar blatobran da sačuva i mene i bajk kada posle kiše idem dobro utabanim šumskim stazama gde je podloga od onog tucanika pomešanog sa sitnom zemljom. Tu nema onog hardcore blata ali svakako se voda zadržava i stvara ono tećno blato koje ne zaglavljuje točak ali prska jedno 360 stepeni. Za to mi treba zaštita a i za grad posle dobre kiše a i tokom nje, da ne moram da se ustričavam i vozim maks. 20 na sat da mi leđa me bi bila prljava.
.
Za pravi offroad bez limita, svakako se slažem da tu blatobrani nemaju nekog smisla.

• 0

#3636 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1721 posts
  • LocationVrsac

Postavljeno 24 January 2026 - 12:14 PM

MTB bicikl je sada postao toliko sirok pojam, da se stari HT bicikl kao takav vise nigde ni ne spominje. Vozi se uglavnom neka niza klasa alu ram kao gradski bicikl a u pravu sumu retko zalazi. Ljubi sada kupe pre gravel nego HT. Stariji modeli HT bajkova sa malim clearensom su glavili tocak u velikom blatu bez obzira da li je blatobran namontiran ili nije. A bogami i ovi noviji nemju bas najbolje resen taj problem. Ja kada sam uzimao ovaj bajk za svaki dan gledao sam da ima iskljucivo blatobrane i  svetlo u nabli. Zimi dodjem kuci suv kada vozim van puta i makadamom. Da hocu zimi da udjem u blato na FG zaglavio bi se bilo koji MTB koliko je tamo blato kao glina. Vozio pa znam.

• 0

#3637 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 30 January 2026 - 07:22 AM

Za pravi offroad bez limita, svakako se slažem da tu blatobrani nemaju nekog smisla.

Sa ovim ne mogu da se složim. Meni je mnogo ugodnija vožnja sa njima. Prednji da ne dobijem po licu, zadnji da ne dobijem po leđima a i čuva droper. Čak imam i treći koji čuva ležajeve.

Da, kad udjes u ono blato koje je ko testo i odmah se lepi, zaglavi se i blokira točkove. Staneš, uzmeš drvce, očistiš, nastaviš. Realno te situacije su retke. Takodje, čuvaju boju da ne dodje direktno u kontakt sa blatom i oguli se.
  • 0

~be here now~

#3638 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3476 posts

Postavljeno 30 January 2026 - 07:29 AM

A koje blatobrane konkretno koristiš za mtb? Imaš li kakvu fotku da vidimo kako to izgleda? 

• 0

#3639 LordSoru

LordSoru
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 401 posts

Postavljeno 30 January 2026 - 07:44 AM

Obicni sa aliekspresa i jedan onaj prednji sam stavio dole da štiti ležajeve. Ne znam koliko se vidi na slikama, mogu link da ti pustim. Rade posao super.

b6edecab34312049ef4b8515e1e5b20f.jpg
  • 0

~be here now~

#3640 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3476 posts

Postavljeno 30 January 2026 - 08:06 AM

Ahaaaaa, pa ti voziš na struju? Sad više nisi relevantan za diskusiju! 

Šalim se naravno. :) Ja sam uzeo nešto slično tome. Nisu mi se ipak svideli oni dugački koje sam najpre kupio pa sam uzeo neke kraće koji malo više pristaju za mtb. E sad ja sam uzeo dva "prednja" blatobrana gde sam jedan montirao napred a drugi nazad. Međutim mislim da taj zadnji ne radi posao baš najbolje. Štiti mi faktički samo deo rama gde bi na full sys biciklu trebao biti zadnji amortizer a pošto je ovo HT zapravo ga nema, tako da taj blatobran i nema neku svrhu. Već sam naručio neki malo duži sa alija ali baci i ti link, čisto da vidim.... 

• 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika