Posle dugih premišljanja, merenja i pregovora, uzeo sam za moj Canonndale Topstone , korišćene aluminijumske Hunt gravel točkove. 25 mm unutrašnja širina, lagani (1689 grama), jako dobri utisci sa raznih bike foruma pogotovo za izdržljivost.
Ovi fabrički WTB ST i23 TCS točkovi na Topstonu baš su nekako glomazni i teški, prosto sam ih osećao u vožnji i mislio na zimu da ih menjam. Vrebao sam neke DT swiss, Zondu itd ali iskočiše ovi.
Došli bez trake (uzeću za vikend Schwalbe 25mm u Sportofisu), nema ni igle (prednji 12x100 i zadnji 142 - ne znam da li da uzmem sa QR ili sa imbusom - šta mislite?) To ću sa berze verovatno, ako imate neku preporuku....
Pošto je bio na Cervelu Kaledonia 2x12 , moraće i neki spejser da ide na moj 2x10, to ću Bozaru prepustiti.
Više o točkovima
https://www.huntbike...gravel-wheelset
Inače sam platio 37% od (cene novih + shipping+31% Carina/porez) pa vi računajte. Naravno u pregovore su bili uključeni i nedostaci koje sam gore nabrojao. Ići će sa postojećim Schwalbe Kojak od 35mm
Naravno, točkovi su za sada sakriveni duboko iza peći i rakije - čisto da se izbegnu nepotrebne rasprave u ova smutna vremena 

Sent from my CPH2449 using Tapatalk
Da ponovim - točkovi su najveće poboljšanje koje kod bajsa možete da uradite. Meni je novi bajs posle stavljanja Hunt točkova doneo osetno razliku/poboljšanje u odnosu na stare. Možda 10-15% poboljšanu vožnju. Ne preterujem.
Nekoliko stvari - u zadnjem točku sam imao dve unutrašnje butil gume!!! Bozaro kaže da to nikada nije video. Jedna unutrašnja se spljeskala/zalepila/stopila sa naduvanom unutrašnjom. Nema ventila na spljeskanoj unutrašnjoj - nemam pojma gde je. Ne znam kako je tako nešto moglo da mi promakne prilikom montiranja. Da li je spoljašnja stigla sa zalepljenom unutrašnjom ili su unutrašnje tako stigle zajedno. Zato i nisam imao nijedno bušenje na cca 4 h km (trotoar, zemlja, put).
Drugo - znam zašto sam relativno povoljno dobio točkove. Ima podloška koja razdvaja frivil i nablu. Ta podloška je bila stavljena sa pogrešne strane, pa je točak bacao u jednu stranu 2mm. Probali smo svakojaka budženja, dok Bozaro nije ukapirao šta je. Prvi vlasnik nikako nije mogao kako treba montirati točkove sa tako postavljenom podloškom. Treće - dok je majstor petljao oko bajsa, ja prednju spoljašnju stavim pozadi, zadnju napred. Majstor je hteo glavu da mi otkine - nikada ne stavljaj lošiju gumu napred. Nikada.
Na kraju, kada se lepo očiste i našteluju (a ja sam picajzla za to), Tiagra, GRX400, 105, Dura Ace, sve mi je to besprekorno menjalo brzine. Razlika je u težini, kvalitetu materijala i možda 5% u filingu
Tapatalk mi urnisao slike

Sent from my CPH2449 using Tapatalk