Moje iskustvo sa kontinentalkama je pomešano. Na jednom bajku koji najviše vozim, imam GP 4000 evo već četvrtu sezonu na prednjem točku, zadnju sam zamenio prošle godine jer je dobila kockasti oblik i par puta se probušila. Prednja inače nije bušena iako ima dosta ožiljaka na sebi. Generalno zadovoljan tim gumama. Vozio ih cele godine, mekane, odličan grip, dobre u krvinama i na mokrom.
Za drugi bajk kupio polovne točkove i sa njima dobio ko nove Konti GP 5000. Nova serija, trebalo bi da je još bolja guma. Stavio sam ih na bajk koji vozim svega 5 do 6 nedelja u godini dok sam na godišnjem odmoru u Srbiji, u međuvremenu ceo bajk stoji na tavanu pokriven. Prošlo leto krenem na jednu vožnju i 2km od kuće neki kamen mi bočno iseče gumu i ispadne jaje. ŠTa da radim, nije guma kriva. Zamenio je nekom drugom i tako terao da bih letos skontao da mi je prednja guma poprilično ispucala po bokovima. Nije to terano svega možda 1000 do 2000km, a bajs je čuvan na tamnom i suvom mestu, gume uvek na pola izduvane kad se ne vozi. Baš me čudi da je guma tako propala, pogotovo premium kvaliteta koja košta i do 50 eura komad. Tako da sam se u Konti razočarao malo i definitivno bih da probam nešto drugo. Ima puno dobrih guma, nije Kontinental jedini dobar...