Lukavi prodavci i tako to na tu temu...
Posted 14 December 2011 - 01:58 PM
Čovek me izbacio iz takta za ceo dan ako ne i sutra...
http://www.cikloberz...?member_Id=7522
Posted 14 December 2011 - 02:24 PM
Prodavac u ovoj situaciji, po meni, nije ni lukav a nije ni nepošten. Javio ti je šta se dogodilo, možeš da mu veruješ ili ne ali on tebe nikako nije oštetio.
Pišem ovo jer sam imao jako sličnu situaciju, u ulozi prodavca, kada sam, zbog toga što sam želeo da održim reč sebi stvorio velike probleme, jer je kupcu u međuvremenu naletela povoljnije kupovina... A ja vrlo retko imam nešto za prodaju. Zapitaj se koliko je takvih situacija možda imao ovaj prodavac. Ja znam, sigurno ne bih dozvolio sebi da opet dođem u takvu situaciju.
Posted 14 December 2011 - 02:42 PM
Takodje, vrlo retko imam sta za oglasiti na berzu. I kad dodje toga, uvek se jave osobe tipa uzimam 100% prekosutra, za vikend i sl...I na kraju se vise ne javi. Tako je bilo jednom, ali ne vise.
Povucem iskustvom, kad mi neko kaze kupujem 100% za 2 dana ti saljem adresu , ja mu odogovorim tipa, nema problema delic je tu sve dok neko ne posalje adresu za slanje. U medjuvremenu se javi neko normalan, raspita se malo, ok salji na tu i tu adresu. I ja posaljem.
Naravno po Marfijevom zakonu, desi se nekada i da se javi onaj sto je obecao. Reko nema - otislo. Pa ovo, pa onooo...Pa jbg, ni meni nije jasno sto ti treba 2 dana da mi skucas sms sa adresom kad vec "stvarno" kupujes. Pa se ne bunim.
Ubuduce, kad se nameracis za tako neki bajs...Ponudi coveku neku kaparu, cisto da mu stavis do znanja da se ne zezas.
Posted 14 December 2011 - 02:50 PM
Razumem ja to, ali konkretno njemu to nije nikakvo opravdanje.
Ja sam imao pare u trenutku kada sam ga prvi put pozvao i on je mogao da kaže:
- uplati kaparu, dođi sutra ne mogu da ga čuvam do vikenda, plati pola na račun, u krajnjem slučaju: uplati ceo na račun... Samo je trebalo da kaže, ništa više ali on nije ništa rekao, ne mogu ja da sanjam da će se on prodati za 20€ ako mu neko mahne ispred nosa.
Mislim da mu je, u ovom konkretnom slučaju, mesto upravo tu gde jeste, među prevarantima...
U tvom slučaju ti si ispao korektan a kupac nije i šta ćeš sad, hoćeš li se spuštati na nekorektan nivo!!!
Imao je 100 načina da ispadne fer, umesto toga on je izabrao da me izradi, šta više reći...
P.S. zamisli situaciju, odvezeš auto u servis na zamenu ulja/filtera recimo, serviser ti kaže to je npr 100€ ti kažeš ok i ostaviš auto on će ti javiti kad bude gotov i posle tebe dođe neko za istu stvar ali ostavi majstoru 20-30€ unapred i njegov auto bude pre tvog i opet dođe neko, ostavi kosku majstoru i dobije auto pre a ti čekaš, nazoveš kad ono još nije ni krenuo da radi!!!. Šta to govori o tom "majstoru"? A ovakvih primera je žalosno mnogo kod nas, kod raznoraznih majstora, kod lekara u državnim institucijama, gde sve ne ...
@Stolegrom
pa nejde to retroaktivno, prvo zajebeš nekog pa se posle izvinjavaš, zar je toliko teško reći: "Uplati kaparu da znam da si ozbiljan." to je jedna prostoproširena rečenica!!!
Posted 14 December 2011 - 03:01 PM
Meni niko nije kriv ali mi je opet izmakao jedan bajs za manje od jednog dana , tek sam sinoć primetio bicikl i svideo mi se na oko a i po opremi solidno kontaktiram prodavca , posaljem mail kasno sinoć a on mi jutros odgovara da ga je sinoć prodao, da čovek popi...
Ali naići će valjda nešto već
Radilo se o ovom oglasu
http://www.cikloberz...ow.php?id=56744
Posted 14 December 2011 - 03:18 PM
Posted 14 December 2011 - 04:47 PM
Posted 14 December 2011 - 05:07 PM
Jeste jeste, oštećen sam, to se zove neostvarena dobit zbog greške prodavcaali po meni te niko nije prevario posto nisi ostecen,vec razocaran.
Imao je podatak o kupovini u ponedeljak, od ponedeljka do srede je imao više nego dovoljno vremena (da skloni bajs, da obavesti prodavca, čak da ode do Nemačke i donese novi...).
Ma ovo ti je po sistemu: ne veruj baš nikome osim sebi i Vordi (pošto se Vorda dokazao kao čovek od reči)
Posted 14 December 2011 - 05:15 PM
Ipak i dalje sacuvam bajs/deo koji neko rezervise,jer su ipak u vecini oni koji ispostuju dogovor.
Edit:Video sam tog Speca,i osim povrsinske rdje je u odlicnom stanju,i po meni je bolja prilika od Aim-a
Posted 14 December 2011 - 05:37 PM
http://www.specializ... ... nuItemId=0
inače ona vila je đubre na kvadrat (možda je na aimu bila pedalj samo bolja ali je bila u tip-top stanju, ovu možeš da skineš i baciš), pogledaj štapove, pogledaj rotore, paknovi su sigurno 0, zadnji menjač je zamenjen, zašto? zašto bi neko na bajsu starom 6? meseci menjao menjač i to sa X4 na X5, šta je dobio time??? Pogledaj drugu malu sliku, desnu ručicu kočnice, očigledno nije originalna i sj*banana
P.S. Da si imao prilike da vidiš jedan do drugog bajsa, ubeđen sam da bi prednost dao aim-u...
Posted 14 December 2011 - 06:29 PM
Evo kako izgleda hardrock sport disc u tip-top stanju --> http://www.socaltrai... ... -disc.html
pa uporedi... da je takav pa da pristanem.
P.S. Koliko treba bajs da stoji napolju da bi mu onako rotor zarđao?
Posted 14 December 2011 - 07:15 PM
Vec neko vreme pratim ovu temu i moram nesto da vam kazem. Ovakvi ljudi kao sto je SIRIUS9 koji samo traze po oglasima neku manu ili bilo sta samo da bi ispljuvali prodavca trebaju da budu BANOVANI...
Razumem da ima i pokvarenih prodavaca ali nisu svi takvi...SIRIUSU09 svi ocigledno smetaju, verovatno je i najaktivniji u ovoj temi sa " pohvalama".I tamo gde ih nema on nalazi mane i pljuje po drugim prodavcima...
Nisam prodavac a ni preprodavac, niti radim u planetbiku ili slicnim firmama pa da imam nekih koristi od ovoga sto pisem...
Moderatori grese sto su uopste i dozvolili ovu temu da se ovako otvoreno pljuje po prodavcima...Kad ode covek da kupi polovan auto jer on pljuje tako po prodavcu, nece moci..Lepo pogleda robu i vidi ako mu se svidi cena on kupuje, moze da se malo cenka ali u principu to je to.
Druga stvar, svi ovde hocete da za male pare kupite dobre bicikle koje zna se odakle dolaze... Kad je takva situacija lepo imate radnju, zove se Planetbike, ima tamo lepih bicikli, evo na pr. Cannondale super six sa Sram Red grupom kosta 4100 evra...Sto to ne kupite lepo, odlicna bicikla, ima i garanciju i mirni ste...Pogledajte cene i na drugim sajtovima, i na chainreactioncycles takve bicikle nisu jeftine, i plusa carina o ostalo...
Ali ne, vi ocete da kupite polovnu biciklu, da bude kao nova a da kosta kao cetvrtina od nove... I to je u redu, ako ima prodavaca ima i kupaca ali nemojte da pljujete po prodavcima....
OVA TEMA JE OTVORENA DA BI SE STVARNO PREDUPREDILI LUKAVI PRODAVCI JER IH IMA... A DOGURALI STE DO 300 STRANA I DO KRAJA CETE SVAKOM PRODAVCU DA NADJETE NEKU MANU, POGOTOVO TO RADI SIRIUS9.....
Ja nisam clan od juce i zamolio bih moderatore da procitaju ovo sto sam napisao. Nikola, mislim na tebe kao moderatora, ovi drugi su mnogo kasnije dobili taj status a ti si osmislio celu ovu pricu tj. sajt CIKLOBERZA ( genijalno)...
Ako sam pogresio slobodno trazim od moderatora da me banuju i da mi izbrisu nalog. Nema problema. Ako mislis Nikola da gresim sam cu da izbrisem sebi nalog.
Posted 14 December 2011 - 07:42 PM
p.s: Upravo se dogodilo ono čega sam se najviš plašio:
antiR3ality - "Najaktivnija tema:Lukavi prodavci i tako to na tu temu..." =D>
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users