Jump to content

Fotografije

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
8736 odgovora na ovu temu

#4601 bobale

bobale
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 14 December 2011 - 01:48 PM

Ćuti ti, tebi su makar ostale pare u džepu, prošo si mnogo bolje nego ja :).
  • 0

#4602 vladetaub

vladetaub
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 467 posts
  • LocationUb

Postavljeno 14 December 2011 - 01:52 PM

Sirius 9: Sve je manje poštenih ljudi na berzi, sve više onih drugih..
Ja: Što je,čak, i matematički tačno!!
  • 0

#4603 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 14 December 2011 - 01:58 PM

^^ problem je što je broj onih prvih fixan a broj onih drugih se iz dana u dan povećava...

Čovek me izbacio iz takta za ceo dan ako ne i sutra...
http://www.cikloberz...?member_Id=7522
  • 0

profilepic.gif

#4604 brko83

brko83
  • Members
  • 2939 posts
  • LocationKV !!!

Postavljeno 14 December 2011 - 01:59 PM

@sirius

Pa da ti kazem bolje je i ne kupovati nista od takvog coveka.

@bobale

A sta uradi ti sa bajkom da li si sredjivao nesto.
  • 0
Kupujem avid arch rival jednu ili obe celjusti!

Kupujem jedan xtr paralelogram u ocuvanom stanju(bez lufta)!

#4605 antiR3ality

antiR3ality
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 418 posts

Postavljeno 14 December 2011 - 02:24 PM

@ SIrius > onako nepristrasno: slažem se sa nekim stvarima koje si napisao generalno za stanje u državi, ali mislim da nisi skroz realan za ovu situaciju.
Prodavac u ovoj situaciji, po meni, nije ni lukav a nije ni nepošten. Javio ti je šta se dogodilo, možeš da mu veruješ ili ne ali on tebe nikako nije oštetio.
Pišem ovo jer sam imao jako sličnu situaciju, u ulozi prodavca, kada sam, zbog toga što sam želeo da održim reč sebi stvorio velike probleme, jer je kupcu u međuvremenu naletela povoljnije kupovina... A ja vrlo retko imam nešto za prodaju. Zapitaj se koliko je takvih situacija možda imao ovaj prodavac. Ja znam, sigurno ne bih dozvolio sebi da opet dođem u takvu situaciju.
  • 0
Sometimes you’re ahead, sometimes you’re behind. The race is long, and in the end, it’s only with yourself!

#4606 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 14 December 2011 - 02:25 PM

@bobale
A sta uradi ti sa bajkom da li si sredjivao nesto.

Dosta sam ga sredio, fali još lanac za 9 brzina da nabacim i ispravan pogon, pa će moći da se vozi.
  • 0

#4607 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • 4578 posts

Postavljeno 14 December 2011 - 02:42 PM

Razumem da si razocaran jer ti je iz ruku pobegla super ponuda. S druge strane, slozicu se sa antireality-jem.
Takodje, vrlo retko imam sta za oglasiti na berzu. I kad dodje toga, uvek se jave osobe tipa uzimam 100% prekosutra, za vikend i sl...I na kraju se vise ne javi. Tako je bilo jednom, ali ne vise.
Povucem iskustvom, kad mi neko kaze kupujem 100% za 2 dana ti saljem adresu , ja mu odogovorim tipa, nema problema delic je tu sve dok neko ne posalje adresu za slanje. U medjuvremenu se javi neko normalan, raspita se malo, ok salji na tu i tu adresu. I ja posaljem.
Naravno po Marfijevom zakonu, desi se nekada i da se javi onaj sto je obecao. Reko nema - otislo. Pa ovo, pa onooo...Pa jbg, ni meni nije jasno sto ti treba 2 dana da mi skucas sms sa adresom kad vec "stvarno" kupujes. Pa se ne bunim.

Ubuduce, kad se nameracis za tako neki bajs...Ponudi coveku neku kaparu, cisto da mu stavis do znanja da se ne zezas. :wink:
  • 0

#4608 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 14 December 2011 - 02:50 PM

@antiR3ality
Razumem ja to, ali konkretno njemu to nije nikakvo opravdanje.
Ja sam imao pare u trenutku kada sam ga prvi put pozvao i on je mogao da kaže:
- uplati kaparu, dođi sutra ne mogu da ga čuvam do vikenda, plati pola na račun, u krajnjem slučaju: uplati ceo na račun... Samo je trebalo da kaže, ništa više ali on nije ništa rekao, ne mogu ja da sanjam da će se on prodati za 20€ ako mu neko mahne ispred nosa.

Mislim da mu je, u ovom konkretnom slučaju, mesto upravo tu gde jeste, među prevarantima...

U tvom slučaju ti si ispao korektan a kupac nije i šta ćeš sad, hoćeš li se spuštati na nekorektan nivo!!!

Imao je 100 načina da ispadne fer, umesto toga on je izabrao da me izradi, šta više reći...

P.S. zamisli situaciju, odvezeš auto u servis na zamenu ulja/filtera recimo, serviser ti kaže to je npr 100€ ti kažeš ok i ostaviš auto on će ti javiti kad bude gotov i posle tebe dođe neko za istu stvar ali ostavi majstoru 20-30€ unapred i njegov auto bude pre tvog i opet dođe neko, ostavi kosku majstoru i dobije auto pre a ti čekaš, nazoveš kad ono još nije ni krenuo da radi!!!. Šta to govori o tom "majstoru"? A ovakvih primera je žalosno mnogo kod nas, kod raznoraznih majstora, kod lekara u državnim institucijama, gde sve ne ...

@Stolegrom
pa nejde to retroaktivno, prvo zajebeš nekog pa se posle izvinjavaš, zar je toliko teško reći: "Uplati kaparu da znam da si ozbiljan." to je jedna prostoproširena rečenica!!!
  • 0

profilepic.gif

#4609 spaske

spaske
  • Members
  • 836 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 14 December 2011 - 03:01 PM

Slažem se da ako je kupovina već praktično ugovorena treba to i ispoštovati ili kao što je navedeno tražiti neku kaparu kao vrstu garancije da će se kupac pojaviti a ovako mislim da nije u redu.

Meni niko nije kriv ali mi je opet izmakao jedan bajs za manje od jednog dana , tek sam sinoć primetio bicikl i svideo mi se na oko a i po opremi solidno kontaktiram prodavca , posaljem mail kasno sinoć a on mi jutros odgovara da ga je sinoć prodao, da čovek popi... #-o
Ali naići će valjda nešto već

Radilo se o ovom oglasu
http://www.cikloberz...ow.php?id=56744
  • 0

#4610 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 14 December 2011 - 03:18 PM

Pa i meni se desilo isto kad sam kupovao sebi bajs, bio je jedan Trek 8000, prelep bajsić, fabrička oprema, oko 750-800€, kupio ga kolega forumaš par sati pre nego što sam ja zvao prodavca ali to je druga priča, ja nazvao, bajs prodat i to je to, nema šta da se ljutim...a ne da maltene odeš po bajs kad ono: e ja prodao "tvoj" bajs!!!
  • 0

profilepic.gif

#4611 spaske

spaske
  • Members
  • 836 posts
  • LocationBor, Srbija.

Postavljeno 14 December 2011 - 03:27 PM

Slažem se u potpunosti, po mom mišljenju kad već ugovoriš sigurnu kupovinu a prodavac te ispali onda je to čist bezobrazluk, a gledao sam i neke bajseve tog prodavca ali izgleda da nije baš pouzdan.
  • 0

#4612 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 14 December 2011 - 04:47 PM

A mozda ga je stvaro prodao prodavac jbg a nije javio gazdi.A sta mislis da si otisao a gazda nezna da nema bajsa #-o .A mozda je bajs katastrofa pa nije hteo licno da ga proda.Ko zna sta je po sredi ,ali po meni te niko nije prevario posto nisi ostecen,vec razocaran.
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4613 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 14 December 2011 - 05:07 PM

e da, još nešto, lik se "isprsio" tako što mi je umesto tip-top aim-a ponudio specializeda koji je očigledno u katastrofa stanju i ko zna koliko je i gde stajao (rđe na sve strane) i to još po većoj ceni nego što je bio aim!!! Mnogo je pametan, taj bajs sve zajedno ne vredi 140€

ali po meni te niko nije prevario posto nisi ostecen,vec razocaran.

Jeste jeste, oštećen sam, to se zove neostvarena dobit zbog greške prodavca :mrgreen:
Imao je podatak o kupovini u ponedeljak, od ponedeljka do srede je imao više nego dovoljno vremena (da skloni bajs, da obavesti prodavca, čak da ode do Nemačke i donese novi...).
Ma ovo ti je po sistemu: ne veruj baš nikome osim sebi i Vordi (pošto se Vorda dokazao kao čovek od reči) :mrgreen:
  • 0

profilepic.gif

#4614 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 14 December 2011 - 05:15 PM

Meni se desavalo da mi kazu:"Kupujem 100%",posalju cak i adresu,a onda ovde na forumu pitaju:Jel to ok?Jesu li preplatili?,bukvalno mi se desavalo da otkazu par desetina minuta pre nego sto posaljem.
Ipak i dalje sacuvam bajs/deo koji neko rezervise,jer su ipak u vecini oni koji ispostuju dogovor.
Edit:Video sam tog Speca,i osim povrsinske rdje je u odlicnom stanju,i po meni je bolja prilika od Aim-a
  • 0

#4615 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 14 December 2011 - 05:37 PM

Fabrička specifikacija:
http://www.specializ... ... nuItemId=0

inače ona vila je đubre na kvadrat (možda je na aimu bila pedalj samo bolja ali je bila u tip-top stanju, ovu možeš da skineš i baciš), pogledaj štapove, pogledaj rotore, paknovi su sigurno 0, zadnji menjač je zamenjen, zašto? zašto bi neko na bajsu starom 6? meseci menjao menjač i to sa X4 na X5, šta je dobio time??? Pogledaj drugu malu sliku, desnu ručicu kočnice, očigledno nije originalna i sj*banana :mrgreen: je do bola, možda je do loših slika ali ram izgleda kao da ima ogrebotina na dosta mesta a i boja se prilično razlikuje od one na stranici proizvođača, kažem možda je deo do loših slika a možda i govori o tome kako je sa bajsom postupano do sad...

P.S. Da si imao prilike da vidiš jedan do drugog bajsa, ubeđen sam da bi prednost dao aim-u...
  • 0

profilepic.gif

#4616 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 14 December 2011 - 05:51 PM

x5 zadnji menjac je kao i deore, i dosta skuplji od x4 vile su im iste klase.MENI SPEC LEPSI :) .
  • 0
puno znoja,malo krvi

#4617 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2514 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 14 December 2011 - 06:29 PM

Kada bi raskupuso tog speca. na delove, misliš da bi uspeo da izvučeš 190€? ja mislm da ne bi...
Evo kako izgleda hardrock sport disc u tip-top stanju --> http://www.socaltrai... ... -disc.html
pa uporedi... da je takav pa da pristanem.
P.S. Koliko treba bajs da stoji napolju da bi mu onako rotor zarđao? #-o
  • 0

profilepic.gif

#4618 durango

durango
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 464 posts
  • LocationDete sa Kriptona!!!!

Postavljeno 14 December 2011 - 07:15 PM

@MODERATORI A I OSTALI

Vec neko vreme pratim ovu temu i moram nesto da vam kazem. Ovakvi ljudi kao sto je SIRIUS9 koji samo traze po oglasima neku manu ili bilo sta samo da bi ispljuvali prodavca trebaju da budu BANOVANI...
Razumem da ima i pokvarenih prodavaca ali nisu svi takvi...SIRIUSU09 svi ocigledno smetaju, verovatno je i najaktivniji u ovoj temi sa " pohvalama".I tamo gde ih nema on nalazi mane i pljuje po drugim prodavcima...
Nisam prodavac a ni preprodavac, niti radim u planetbiku ili slicnim firmama pa da imam nekih koristi od ovoga sto pisem...
Moderatori grese sto su uopste i dozvolili ovu temu da se ovako otvoreno pljuje po prodavcima...Kad ode covek da kupi polovan auto jer on pljuje tako po prodavcu, nece moci..Lepo pogleda robu i vidi ako mu se svidi cena on kupuje, moze da se malo cenka ali u principu to je to.
Druga stvar, svi ovde hocete da za male pare kupite dobre bicikle koje zna se odakle dolaze... Kad je takva situacija lepo imate radnju, zove se Planetbike, ima tamo lepih bicikli, evo na pr. Cannondale super six sa Sram Red grupom kosta 4100 evra...Sto to ne kupite lepo, odlicna bicikla, ima i garanciju i mirni ste...Pogledajte cene i na drugim sajtovima, i na chainreactioncycles takve bicikle nisu jeftine, i plusa carina o ostalo...
Ali ne, vi ocete da kupite polovnu biciklu, da bude kao nova a da kosta kao cetvrtina od nove... I to je u redu, ako ima prodavaca ima i kupaca ali nemojte da pljujete po prodavcima....
OVA TEMA JE OTVORENA DA BI SE STVARNO PREDUPREDILI LUKAVI PRODAVCI JER IH IMA... A DOGURALI STE DO 300 STRANA I DO KRAJA CETE SVAKOM PRODAVCU DA NADJETE NEKU MANU, POGOTOVO TO RADI SIRIUS9.....
Ja nisam clan od juce i zamolio bih moderatore da procitaju ovo sto sam napisao. Nikola, mislim na tebe kao moderatora, ovi drugi su mnogo kasnije dobili taj status a ti si osmislio celu ovu pricu tj. sajt CIKLOBERZA ( genijalno)...
Ako sam pogresio slobodno trazim od moderatora da me banuju i da mi izbrisu nalog. Nema problema. Ako mislis Nikola da gresim sam cu da izbrisem sebi nalog.
  • 0
Passo di Gavia

#4619 antiR3ality

antiR3ality
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 418 posts

Postavljeno 14 December 2011 - 07:42 PM

Bilo je mnogo sličnih stavova, ako se ne varam, ali nažalost ništa od toga.
p.s: Upravo se dogodilo ono čega sam se najviš plašio:
antiR3ality - "Najaktivnija tema:Lukavi prodavci i tako to na tu temu..." =D> #-o
  • 0
Sometimes you’re ahead, sometimes you’re behind. The race is long, and in the end, it’s only with yourself!

#4620 Vorda

Vorda
  • Members
  • 4577 posts
  • LocationZrenjanin

Postavljeno 14 December 2011 - 07:49 PM

Ha ha nisi jedini,mislim da je mnogima ovo naj aktivnija tema #-o
  • 0
puno znoja,malo krvi

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika