Jump to content

Photo

Lukavi prodavci i tako to na tu temu...

• Please log in to reply
8736 replies to this topic

#8721 Woody

Woody
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1714 posts
  • LocationBeograd

Posted 06 February 2026 - 08:35 AM

Stigao još od avgusta '23... ne vidim neku razliku u odnosu na oglase za 1€ ili bez cene... ovaj samo misli da je više duhovit. Nedajbože da takvi odgovore na poruku pa da postoji pisani trag o bilo čemu.
  • 0
Bici-glista

#8722 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 663 posts

Posted 06 February 2026 - 01:28 PM

Na stranu što je čovek ludak, ali mene ovde interesuje i cena zapravo. Ok, ne znam tačno koja je specifikacija ovog bicikla i definitivno ima neke dobre komponente kao što je bežični dropper i kashima viljuška, ovako na prvi pogled. Ali kao ovo je bicikl koji je težak otprilike 15.5-16kg, dakle po računici ovog gospodina on ga prodaje za nešto malo manje od 8.000 evra, model iz 2023. godine. Pri čemu je nov Santa Cruz Nomad za 2026 godinu sa AXS komponentama (doduše bez bežičnog droppera i kashima viljuške) 7.700 evra... Deluje malo skupo :)

• 0

#8723 vidak

vidak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4946 posts
  • LocationNovi Beograd

Posted 06 February 2026 - 01:45 PM

Na stranu što je čovek ludak, ali mene ovde interesuje i cena zapravo. Ok, ne znam tačno koja je specifikacija ovog bicikla i definitivno ima neke dobre komponente kao što je bežični dropper i kashima viljuška, ovako na prvi pogled. Ali kao ovo je bicikl koji je težak otprilike 15.5-16kg, dakle po računici ovog gospodina on ga prodaje za nešto malo manje od 8.000 evra, model iz 2023. godine. Pri čemu je nov Santa Cruz Nomad za 2026 godinu sa AXS komponentama (doduše bez bežičnog droppera i kashima viljuške) 7.700 evra... Deluje malo skupo :)

Pozovi ga pa pitaj tačno šta te zanima...
Da ne nagađaš...

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
  • 0

#8724 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3736 posts

Posted 06 February 2026 - 03:26 PM

Да је Крстан ту, друга би се песма певала...
  • 0

#8725 vladagm

vladagm
  • Members
  • 1484 posts

Posted 01 April 2026 - 11:50 AM

https://www.2bike.rs...n-4-smart-motor
Obratiti paznju, motor je zakljucan!
Smatram da je to vrlo bitno, da se navede, jer zakljucan motor je neupotrebljiv.
  • 0

#8726 vladagm

vladagm
  • Members
  • 1484 posts

Posted 01 April 2026 - 01:39 PM

https://www.2bike.rs...n-4-smart-motor
Obratiti paznju, motor je zakljucan!
Smatram da je to vrlo bitno, da se navede, jer zakljucan motor je neupotrebljiv.

Moram da se ispravim i izvinim.
Znam da drugar trazi da kupi Smart motor, kada sam ugledao na oglasu, odmah sam mu prosledio.
Losa komunikacija i nerazumevanje izmedju njih, dovelo je do toga da shvati-motor je zakljucan.
Ali ne, FLOW je zakljucan, motor je u funkciji(makar mislim).
Tako da moj prethodni post, ne uzimajte u obzir.
  • 0

#8727 BikerDiCattaro

BikerDiCattaro
  • Members
  • Pip
  • 22 posts

Posted 27 April 2026 - 06:54 PM

Ako nije protiv pravila foruma i berze, koji su prodavci za preporuku, Novi Sad i okolina?

• 0

#8728 Prase011

Prase011
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 280 posts
  • LocationNovi Beograd

Posted 29 April 2026 - 02:05 PM

Da podelim loše iskustvo sa prodavcem Mladenom iz Stare Pazove. Dobio sam preporuku za njega, od strane forumasa, najavio me kolega, plus sam se i ja u više navrata čuo sa Mladenom koji je bio prijatan i predusretljiv oko dogovora posete. Oboje smo mu ukazali koja 3 bicikla me interesuju, 2 elektro i 1 klasičan. Ispostavilo se da sam pre nekoliko godina gledao bicikl kod njega, koliko se sećam, željeni model mi je bio mali, ali je bicikl korektno izgledao.
Problem je nastao kod prvog elektro bajsa za koji sam najviše bio zagrejan, gde nas je tek na licu mesta informisao da je baterija prazna, da nema vremena da je napuni makar malo, da je motor prešao 30 000km... Na konkretna pitanja dal je motor servisiran, u kakvom je stanju baterija, nije imao informacija. Ogradjivao se od svega, uz obećanje da će sutra/ prekosutra napuniti bateriju i javiti nam koliko očitava u ECO modu, kao i da opet dodjemo da probamo bicikl. Progutao sam knedlu i razočarano otišao kući jer sam došao po preporuci. Prošlo je nekoliko dana od tada, ali se Mladen nije oglasio.
  • 0

#8729 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • 1198 posts

Posted 21 May 2026 - 09:44 PM

Levo je Caledonia 5, desno je obična Caledonia (nije 5). 5 je cca 150 grama lakši ram, kvalitetniji karbon, ima integrisani aero kokpit sa skrivenim kablovima, sedalnu šipku u D obliku i skuplja je cca 1.500 evra -zavisi koji nivo opreme upoređujete Svojevremeno se interesovao za jednu Caledoniu, probao 5, pa znam jako dobro razliku, Googlao sam.
Verujem da je slučajna greška i nije namera prodavca da prevari jer cenovna razlika postoji između dva oglasa, u 105 di2, petici smanji cenu za 10%, drugu Caledoniu za 20ak% i to je neka realna cena4e4fad6793ac6fd6ddd7c740517f52ad.jpg

Sent from my CPH2747 using Tapatalk
  • 0

#8730 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 663 posts

Posted 22 May 2026 - 09:46 AM

Ja bih isto rekao da je slučajna greška, u smislu gomila tih (pre)prodavaca objektivno nema pojma šta prodaje niti ulazi toliko u tematiku, došao mu bajs, video da postoji Caledonia 5 i to mora biti to :) I kad pogledaš koliko se iscimao oko fotki i specifikacija jasno je da tako funkcioniše... Fakat je cena primerenija jeftinijem modelu, samo na njemu nije 105 Di2 nego Sram Rival, to bi trebalo da je ovaj model 

https://99spokes.com...donia-rival-axs

A ovaj skuplji bi trebalo da je ovaj:

https://99spokes.com...nia-5-force-axs

Ja računam ako će neko da da 2000+ evra na polovan bajs makar će da istraži šta kupuje. Ako to ne radi onda jbg, može prodavac da ga zajebe što slučajno što namerno... 

• 0

#8731 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1721 posts
  • LocationVrsac

Posted 22 May 2026 - 10:19 AM

Tesko da je kod ovog prodavca desno u pitanju da ne zna sta prodaje. Veoma verovatno je mehanicki udario petcu xD. Cene kod nas na oglasima su jos ludacke.... Sada se vise isplati traziti napolju dobar deal nego ovde kupovati bicikle sa upitnom istorijom.

• 0

#8732 TokyoJoe

TokyoJoe
  • Members
  • 5 posts

Posted 22 May 2026 - 10:45 AM

Zašto ljudi stavljaju novi bicikl na bilo koji oglas kada je već polovni. Ne razumem ovu logiku ???????

• 0

#8733 TokyoJoe

TokyoJoe
  • Members
  • 5 posts

Posted 22 May 2026 - 10:50 AM

Najgore je pokušavati napraviti bicikle mlađe nego što jesu. Video sam bicikl koji se reklamira kao model iz 2024. godine, a zapravo je model iz 2021. godine. Znam ga jer sam imao jedan. n2:hahaha

• 0

#8734 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 663 posts

Posted 22 May 2026 - 11:32 AM

To se potpuno slažem da je za neke stvari bolje naći dobar dil napolju, na primer isti prodavac i Bike 24 (za dostavu u Nemačku, tako da ipak ima malo i dodatnog troška da dođe ovde). Ali kao dobijaš potpuno novi bicik, sa računom i svime za koju stotinu više i ne razmišljaš da li je nekome "pobegao", "ispao iz kamiona" i slično.

Bianchi_sprint_cikloberza.png

Bianchi_sprint_bike24.png

Edit: U stvari izgleda da je ovaj u oglasima model za 2025 godinu dok je ovamo model za 2026, tako da se još više isplati uzeti nov :) 

• 0

#8735 Belgarath

Belgarath
  • Members
  • 1721 posts
  • LocationVrsac

Posted 22 May 2026 - 01:40 PM

Savet, za dilove se ide direkt u neku radnju i tamo prica. Bude mnogo isplativije nego preko neta. I na tu cenu koja je na popustu uvek dodaju jos neki mali popust kada odes licno i pricas sa njima. Isto vazi i za nase radnje. Cim je veca cifra ide cenkanje i uvek kazu moze :).
  • 0

#8736 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 663 posts

Posted 22 May 2026 - 03:12 PM

Sve je to super, ako si tamo ili često ideš :) ja koji ne idem neću sigurno plaćati kartu osim ako ne uzimam bajs od tipa 10k evra, a tad mi verovatno ne bi popust ni bio bitan :) ovo mogu da poručim odavde i da samo dodatno platim dovoženje...
  • 0

#8737 Nesoni

Nesoni
  • Members
  • 1198 posts

Posted 24 May 2026 - 08:13 PM

Pažnju je privukao. Sada , da li namerno ili slučajno c833e78d5fa181a785cbcc20b0e79b17.jpg

Sent from my CPH2747 using Tapatalk
  • 2

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users