Jump to content


Fotografije

Život u inostranstvu


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
136 odgovora na ovu temu

#21 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14612 posts

Postavljeno 25 August 2021 - 06:34 PM

Tesko da nasa drzava tu moze nesto da uradi pravila pisu bogate zemlje da bude po njihovom. Jedino sto mozemo je da gradimo bolnice i povecavamo plate lekarima ali za to treba naci novca od poreza da bude sto manje sive ekonomije. To je ona razlika izmedju kupiti "polovan" nov bicikl ili kaprijolo celicanu.

 

Ajd' da ja vise ne popujem u ovoj temi nemojte samo da blatite Srbiju i nesto tipa vlast ovo vlast ono pa se ja vise necu ovde javljati. Pisite nesto sto se lepo dogadja u tim zemljama u vezi biciklizma ako moze u cemu ste mozda i ucestvovali... bilo sta drugo ce odma da krene u politiku.


  • 2

#22 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3197 posts

Postavljeno 25 August 2021 - 08:27 PM

Treba mi da gradimo bolnice i zapošljavamo lekare, i to će poboljšati kvalitet zdravstva i uslove lečenja (ali čisto sumnjam da će iskoreniti problem duboko usađene korupcije u zdravstvu) ali problem ekonomske strukture našeg društva doseže daleko, daleko dublje.

 

Jedan od najvećih, ako ne i najveći je to što se zakon ne primenjuje i nikad nije ni jednako primenjivao na sve, a u mnogim slučajevima je taj isti zakon imaginarna definicija. Kažeš Dušane da treba se plaćaju porezi da bi se gradile bolnice. E tu leži najveći problem našeg društva jer se porezi ne plaćaju jer su zaposleni u apsolutno svim privrednim sektorima osim društvenog prijavljeni na daleko manji novac od onog koji zaista zarađuju. Čim su prijavljeni na manji novac, normalno je da plaćaju mnogo manje poreze. Međutim, tu problem ne leži u poslodavcu koji tog radnika prijavljuje na manji novac, nego isključivo države Srbije. Kod nas u proseku dadžbine i porezi na platu (socijalno, zdravstveno, penziono) iznose skoro 60% od neto zarede. To mislim da nema nigde više u Evropi, a i retko gde u svetu. To znači ako jedan poslodavac želi da radniku da plazu 100 000 dinara, uz sve obaveze i namete koje je dužan da isplati, taj radnik će ga koštati neverovatnih 160 000. Zbog tako abnormalno visokih poreza na plate, niko živ više ne prijavljuje punu zaradu svojih radnika, a siva ekonomija i ne plaćanje poreza cveta. E sad država je ta koja sve to može da promeni i da reguliše poresku politiku, ali ne želi jer je na jaslama državnog aparata toliko puno partijski obojenih ljudi, od čije se zarade koja je jedina prijavljena na pun iznos, taj novac direktno vraća u ekonomske tokove, kojima političari na vrhu raspolažu kako im volja i tako u krug, decenijama...  To se neće nikad promeniti, dao Bog da ja pojedem svoje reči.

 

 

U Nemačkoj i da kažemo Austriji čovek za svako zanimanje kojim se bavi (zanatlije, obrazovani ljudi) prosečno zarađuje 4 do 5, možda ako je baš baš dobar u svom poslu, 6 puta više nego u Sribiji. E sad i troškovi života su mu mnogo veći. Nije da se ne isplati i nije da ne ostane ništa kad se sve poplaća, ali mora i tu čovek da kalkuliše gde i kako troši, nije med i mleko, daleko od toga. Međutim ono najosnovnije, najbitnije i najvažnije u čemu zapadni sistem, konkretno Nemačka prednjači u odnosu na Srbiju je definicija i primena zakona, i on je manje više za sve isti. Neke od najvećih prednosti su:

 

Striktno regulisano radno vreme, isključivo 40 sati nedeljno

Svaki prekovremeni rad nije zakonski obavezan, a ako je dobrovoljan svaki prekovremeni minut se obračunava po posebnoj tarifi

Rad subotom, pogotovo nedeljom ili državnim praznicima se drugačije obračunava (nedeljom je u mnogim branšama rad potpuno oslobđen poreza i udvrostručena mu je cena, zato ništa živo ne radi nedeljom)

Imaš od 28 do 30 dana godišnjeg odmora u godini, plus svaki državni praznik je neradan. Znači kad svi ne rade ne radiš i ti, a ne samo državne firme.

Bolovanje je 100% plaćeno do 5 nedelja u kontinuitetu, od šeste nedelje je plaćeno 67%, s tim da ako se na primer tih 5 nedelja prekine bolovanje nekolio dana i onda nastavi, opet se računa tih 5 nedelja ispočetka, itd. Mnogi to zloupotrebljavaju

Odlična socijalna politika ako ostaneš bez posla (faktički ni ne moraš da radiš da bi preživeo, i to mnogi zloupotrebljavaju)

Odlično rešen sistem zdravstva koje pokriva sve i svašta i jedno je od najboljih u svetu.

 

 

Ima život u Nemačkoj i svojih nedostataka, pogotovo za nas koji smo odrasli negde drugo i kojima je srce na drugom mestu, sa drugim ljudima. Nijedno Sunce ne greje kao ono iznad tvog doma, nijedno nebo nije plavije od onoga iznad tvoje zemlje, i tako. :)


  • 2

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford


#23 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1078 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 25 August 2021 - 09:01 PM

@Serbian spirit
Dobro i realno pišeš, zaista su ti ovi tekstovi zanimljivi i životni, realni i kvalitetni, poučni za sve hrabre koji se odvaže da odu.
Naš drug Dusan011 je kvalitetan za naše teme ali ima tu crtu da je antiprotivan...
Bitno je kao što rekoh ranije da se ne upecaš...
On je pametan čovek, vidi se iz komentara, hoće i da pomogne i mislim da ima isto mišljenje kao i mi (realni) ali eto zajebava iz nekog razloga :)

Što bi Ameri rekli on je wonna be troll.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
  • 0

And now something completely different
 

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx


#24 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14612 posts

Postavljeno 25 August 2021 - 09:02 PM

Samo pokusavam da vam pomognem da ne bude ovako (link), pisite o zivotu u inostranstvu kako je naslov teme ostavite Srbiju na miru...


  • 1

#25 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1078 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 25 August 2021 - 10:24 PM

....
Odlično rešen sistem zdravstva koje pokriva sve i svašta i jedno je od najboljih u svetu....

Pokriva i u Srbiji dosta toga samo treba, kao i u Srbiji, i ovde doći na red. Čeka se i ovde šest meseci na neke preglede. Pacijenti većinom ne oprani po bolnicama itd (pričam za Nemačku). Samo što imaju tehnologiju i imaju sredstava sve ostalo je isto. Ista g**na isto lenja. Ovde se znaju cifre koliko koji lekar može da naplati od osiguranja pacijenta i tako rade ni sekunde više. U Srbiji imaju norme koje moraju da ispune pa ni nemaju vremena.

Dođu sezonci ali posle par dolazaka se snađu pa ostanu i ne rade više za minimalac nego počnu da vode nove što su došli. Sve ostalo neću komentarisati jer ću ući u politiku. Svako ima glavu da sam odluči šta mu je najbolje.

Što se "sunca" tiče tu moraš da se odlučiš jer ćeš jako brzo izgoreti. To ni tamo ni ovde će te u suštini oterati u depresiju, ući ćeš u kolotečinu i sve će ti biti mrsko i teško a dani ti isti.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
  • 0

And now something completely different
 

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx


#26 Smasher

Smasher
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3197 posts

Postavljeno 26 August 2021 - 03:50 AM

Ne brini za moje duševno stanje. Imam ja, Bogu hvala, i više nego dovoljno razloga da budem srećan. Samo iskren da budem, kada bi postojala opcija da isti ovakav sistem, primena zakona i društvena svest i odgovornst kao i barem upola dobar standard postoji kod nas, nikad se ne bih premišljao da li se vratiti.

Čovek nije tikva bez korena. Ne vezuje se za stvari ali se vezuje za ljude. Ono odakle dolazimo nas je načinilo onakvima kakvi smo danas. Postoje jako dobri stihovi one pesme od Dubioze koji kad se čovek zamisli, itekako imaju smisla:

"One day when you reach the end, one day you will understand. One day back to roots my friend, no place like a Motherland" .
  • 1

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford


#27 mirek200

mirek200
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 posts

Postavljeno 26 August 2021 - 04:38 AM

Samo pokusavam da vam pomognem da ne bude ovako (link), pisite o zivotu u inostranstvu kako je naslov teme ostavite Srbiju na miru...

Znaci ,pisite o zivotu u inostransvu, ne sme da se otvara tema -Zivot  biciklista  ovde , ili napr. naslov neka adekvatno ovom bude Zivot i voznja bicikla u Srbiji. , da li moze nekakva ovakva tema da se ootvori,i da li je politika kada napr. se t o tome govori, Znaci sve vezano za zivot bicikliste ovde,od voznje,do nabavlke delova za bicikl,kupovinu bicikla,stanje puteva kolegijalnosti biciklista na nasim putevima odnosu naroda prema biciklizmu,zasto toliko animozitet i bojazan ,, ili bi ovo potpalo pod temu -MI i automobili.

 

Usput da te pitam,koliko si ti u zivotu kupio bicikala  legalno iz radnje sa  racunom,i time pomogao nasoj privredi.Ili lampe,diname i uopste delove za bicikle.


  • 1

#28 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1078 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 26 August 2021 - 07:32 AM

Znaci ,pisite o zivotu u inostransvu, ne sme da se otvara tema -Zivot biciklista ovde , ili napr. naslov neka adekvatno ovom bude Zivot i voznja bicikla u Srbiji. , da li moze nekakva ovakva tema da se ootvori,i da li je politika kada napr. se t o tome govori, Znaci sve vezano za zivot bicikliste ovde,od voznje,do nabavlke delova za bicikl,kupovinu bicikla,stanje puteva kolegijalnosti biciklista na nasim putevima odnosu naroda prema biciklizmu,zasto toliko animozitet i bojazan ,, ili bi ovo potpalo pod temu -MI i automobili...

Ovaj forum je bar pun tema koje se ponavljaju tako da... svaka sloboda dok moderator/admin ne pop*zdi. Ovo je više neki pokušaj da se odvoji malo ono o čemu se pisalo u "lukavi prodavci i itd.".

Što se tiče odnosa biciklista prema vozačima i obrnuto, ovde su biciklisti onoliko bezobrazni koliko su vozači u Srbiji bezobrazni. Bez problema se vozi sredina trake (iako nema potrebe za tim), voze se brzi putevi (iako je tu biciklistički saobraćaj zabranjen), vozi se ulica iako ima staza pored nje (ali bukvalno pored). Ovde se ne pretiče biciklista par centimetara od njega ali kada uzmu pola trake i naprave kolonu od nekoliko stotina metara jednostavno ne razumem čemu potreba.

Što se tiče odnosa prema zajedničkom i prema tuđem tu su iznad nas dosta i to mi je mnogo žao. Oni imaju neki standard kako nešto treba da bude odrađeno/urađeno i nema onog dela "to je ok ili to je dovoljno dobro". Kod njih možeš menjati profesije koje ne zahtevaju visoko obrazovanje u saradnji sa budućim poslodavcem i bude ti plaćeno za to (prva godina 600+, druga 750+, treća godina 900+ mesečno, to je posle oporezivanja).

Što se tiče moje struke, ja ne vidim povratak medicinsko osoblja u Srbiju. Tretiraju se otirači za cipele, odgovornost i rizik da nekome naudiš ogromna (tužio me neko ili ne treba sa tim živeti) a novčana naknada nikakva. Plus državni aparat a ne tržište određuje cenu. Kada bi država radila na razbijanju monopolizacija, malverzacija i nameštanja cena a ne određivanju koliko će kome biti plata onda struka ne bi odlazila ni iz manjih mesta po Srbiji a ni iz Srbije. Je*i ga, kuća nam je onakva kakvu je sami nemestimo.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
  • 1

And now something completely different
 

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx


#29 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1078 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 26 August 2021 - 08:51 AM



... Kod njih možeš menjati profesije koje ne zahtevaju visoko obrazovanje u saradnji sa budućim poslodavcem i bude ti plaćeno za to (prva godina 600+, druga 750+, treća godina 900+ mesečno, to je posle oporezivanja).


Zaboravio sam da napišem da su ove pare (plata/nadoknada) dok idete u školu a ne posle završene škole i dobija se išli tog meseca u školu ili radili/bili na praksi kod budućeg poslodavca. Ono što se dodatno ne plaća su noćni sati i rad vikendom (jer bi to trebalo biti zabranjeno za školarce).

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
  • 0

And now something completely different
 

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx


#30 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4412 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 26 August 2021 - 10:21 AM

Usput da te pitam,koliko si ti u zivotu kupio bicikala legalno iz radnje sa racunom,i time pomogao nasoj privredi.Ili lampe,diname i uopste delove za bicikle.



Sitno je to čak i za malu zemlju poput Srbije. Ako bi se na to oslonili pocrkasmo od gladi već sutradan.
Kao što je već pisano, rad na crno i prijave na minimalac državi izimaju veliki novac koji privatnicima ostane. Oni se sa tim novcem bahate pa npr kupe besne automobile iz kojih recimo trube biciklistima jer im oni smetaju. Ovo sam ti naveo kao primer a u stvari i jeste tako. Naglo sticanje novčane moći u mnogima bude bahatost i samoživost.
A sa druge strane ta ista vlast koja dozvoljava mnogim privatnicima da koriste radnu snagu uredno oporezuje nas koji radimo u javnom sektoru, odvaljuje gradjane po džepu sa ogromnim akcizama na gorivo.
Pravosudni sistem nam je očajan, koripcija na ogromnom nivou.
  • 2
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#31 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14612 posts

Postavljeno 26 August 2021 - 10:47 AM

@mirek200  Nije tema za to al' ne mogu da propustim priliku da te malo nerviram kad vec pitas. Ne kupujem polovne delove za bicikl, svi kupljeni novi u radnji samo jednu poniku sam otkupio od prijatelja, bilo neko lose vreme ja imao nesto para a on krupniji covek klimata se ponika pod njime pa mu predlozim da mi proda bicikl, malo preplatim da ne izgleda kao da dajem sirotinji i on na kraju uspeo od skupljenih para da kupi polovan MTB sa amortizer tad su jos uvek imali kantilever kocnice :). Poniku sam odneo ocu na selo, ponike zgodne jer ima nizak ram pa moze dzak hrane za pilice da se stavi popreko i polako gura od mlina od kuce. Sledeci primer, narucim rucice za bicikl preko interneta cena oko 600 dinara, donese kurir i kaze besplatno nema otkupnine. Ja ih uzmem, malo mi neprijatno pa pozovem radnju iz koje sam narucio kazem sta se desilo, kaze napravili su gresku izdiktira mi ziro racun odem i uplatim. Sledeci primer skorasnji od pre godinu dana, narucim masku za zavarivanje preko interneta cekam tri dana nista, javlja se prodavac kaze pokusana dostava ali nisu dali kuriru tacan telefonski broj zaboravili jednu cifru pita da li da saljemo ponovo. Ja malo iznerviran zbog tri dana cekanja ali normalno kazem salji. Posalju ponovo ovaj put se kurir javi, sav sretan sidjem dole da platim, kurir kaze 600 dinara. Ja se hvatam za glavu kuriru nije jasno koji mi je, kazem mu paket treba da kosta 6000 dinara a ne 600. Sva sreca neki iskusniji kurir malo razmisli nadje neku semu pozove prodavca i dogovore se i ja na kraju platim lepo koliko kosta 6000 dinara umesto da cutim i kazem ko ih sisa... Primer sledeci davno bilo, udjem u Planetbike kazem prodajte mi dve prednje nable shimano XTR osovina 15mm, prodavac u cudu kaze imamo samo jednu u celoj zemlji, na kraju je uspeo da izbunari drugu XT a ja platio posteno dve nable kao ti ceo bicikl. Nasao si pogresnog coveka da ispitujes mirek ja sam majka Tereza za vecinu na forumu :)


  • 1

#32 mirek200

mirek200
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 posts

Postavljeno 26 August 2021 - 03:28 PM

Vratili bi se oni kada bi ukapirali gresku. Nego kakva je to maska za 6000din. Ja video u Tehnomanijhi oko 3000din (Automatsko zatamnjivanje)mora da je neka od poznatijih marki . Nego, ti vecinom govoris o svom postenju nego o doprinosu nasoj domovini.

 

 

na kraju je uspeo da izbunari drugu XT a ja platio posteno dve nable kao ti ceo bicikl.

Nisi ukapirao poentu. Ja sam te pitao da li si i na koji nacin pomogao NASOJ privredi, to je bilo najvaznije,ako ti mislis da je to sto si kupio dve XT nable,pokazatelj,ja ti se iskrenio izvinjavam jer ocigledno ne mogu da doprem  do tebe,. Chamade kaze sitno je to,ali kako se kaze-Zrno po zrno.....Ja kada sve sracunam kupio sam 5 bicikal od NASIH proizvodjaca,u zivotu,u prodavnici,i nisam nasao nekog jadnicka da za sitne novce uzmem bicikl jer nema za sta ker da ga ujede i svaka ponuda mu je dobrodosla. Imam ja tako jednog poznanika koji je prolazio pored nekog  bircuza i od alkica kupio bicikl za 2000 din. I jos se hvali sa tim. Evo i sada pre mesec dana sam kupio Vensini-Dijamante u Venera bike-u a ""stari"" Capriolo picnic  sam dao supruzi.Ima se,moze se   O:) (A mogao sam siti bajk da uzmem i bolji polovan na cikloberzi za te novce)


  • 1

#33 Bole

Bole
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 504 posts
  • LocationHighpoint Club

Postavljeno 26 August 2021 - 04:03 PM

Što bi Ameri rekli on je wonna be troll.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

 

Ameri kažu wannabe  :wink:

 

A rekao si jednu tako jednostavnu i tako tačnu stvar koju i ja govorim - nije inostranstvo za svakoga. Dok sam živeo u usa mogu da kažem da sam sebe upoznao na način na koji nisam ni pomišljao da ću. I upoznao sam dobro taj sistem, ljude, običaje itd. 


  • 0

#34 marvas

marvas
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 464 posts
  • LocationBeograd/Surcin

Postavljeno 26 August 2021 - 05:48 PM

Vratili bi se oni kada bi ukapirali gresku. Nego kakva je to maska za 6000din. Ja video u Tehnomanijhi oko 3000din (Automatsko zatamnjivanje)mora da je neka od poznatijih marki . Nego, ti vecinom govoris o svom postenju nego o doprinosu nasoj domovini.


Nisi ukapirao poentu. Ja sam te pitao da li si i na koji nacin pomogao NASOJ privredi, to je bilo najvaznije,ako ti mislis da je to sto si kupio dve XT nable,pokazatelj,ja ti se iskrenio izvinjavam jer ocigledno ne mogu da doprem do tebe,. Chamade kaze sitno je to,ali kako se kaze-Zrno po zrno.....Ja kada sve sracunam kupio sam 5 bicikal od NASIH proizvodjaca,u zivotu,u prodavnici,i nisam nasao nekog jadnicka da za sitne novce uzmem bicikl jer nema za sta ker da ga ujede i svaka ponuda mu je dobrodosla. Imam ja tako jednog poznanika koji je prolazio pored nekog bircuza i od alkica kupio bicikl za 2000 din. I jos se hvali sa tim. Evo i sada pre mesec dana sam kupio Vensini-Dijamante u Venera bike-u a ""stari"" Capriolo picnic sam dao supruzi.Ima se,moze se O:) (A mogao sam siti bajk da uzmem i bolji polovan na cikloberzi za te novce)

Da bi nešto bila naša proizvodnja, moralo bi da se proizvodi u Srbiji. Ti si samo kupio u domaćoj radnji, i doprineo državi Srbiji pdv od te kupovine ~5000 din, a bajk kupuješ nov jednom u koliko godina?
Evo ne znam šta da radimo od ovolikog skoka standarda od te kupovine, možda da ti uvedemo kanalizaciju da sereš kao čovek i van foruma? Pardon my France
A kad me već nerviraš, reci gde kupuješ bakar za viklovanje motora, kalaj i fluk neću ni da pominjem, isto domaća proizvodnja, ili slučajno stiže iz Kine kao i svima ostalima? Servis ti je uredno prijavljen i plaćaš pune doprinose, iki koristiš mogućnost pa radiš kao paušalac, ili ne daj Bože imaš "tablu" ali si servis davno odjavio jer su dažbine previsoke?

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
  • 1

#35 Milan777

Milan777
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1113 posts

Postavljeno 26 August 2021 - 05:51 PM

@Bole
Što nam se malo ne otvoriš sa svojim iskustvima iz USA ako je tako i napišeš koju reč. Bilo bi zanimljivo uporediti sa Evropom.
  • 0

#36 mirek200

mirek200
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 posts

Postavljeno 27 August 2021 - 03:56 AM

Da bi nešto bila naša proizvodnja, moralo bi da se proizvodi u Srbiji. Ti si samo kupio u domaćoj radnji, i doprineo državi Srbiji pdv od te kupovine ~5000 din, a bajk kupuješ nov jednom u koliko godina?
Evo ne znam šta da radimo od ovolikog skoka standarda od te kupovine, možda da ti uvedemo kanalizaciju da sereš kao čovek i van foruma? Pardon my France
A kad me već nerviraš, reci gde kupuješ bakar za viklovanje motora, kalaj i fluk neću ni da pominjem, isto domaća proizvodnja, ili slučajno stiže iz Kine kao i svima ostalima? Servis ti je uredno prijavljen i plaćaš pune doprinose, iki koristiš mogućnost pa radiš kao paušalac, ili ne daj Bože imaš "tablu" ali si servis davno odjavio jer su dažbine previsoke?

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Decko  tebi nisu izgleda kockoice slozene u glavi. Koliko znas toliko govoris. Reci cu ti samo ovo. Meni drzava nikada ama bas nikada nista nije dala,samo je trazila od mene i dobila je racunajuci i izvrsitelje ,ti su najnoviji. n2:rules . Ali mi je zato dosta toga oduzela,ne samo meni vec i mom ocu a najvise dedi. Uostalom ja tebi ne ulazim u licni zivot,to je osnovni vid vaspitanja,uci malo  O:)

 

Ali ne mogu da odolim posto lajes ,sta ti mislis da drzava ima neke koristi od lipicanera kao sto si ti i tvog bajsa O:)  . Ona ima koristi od obicnog naroda koji kupuju NASE bicikle ne da se njime vozikaju  vec da obavljaju posao,i idu u nabavku.I oni su vecina, a ovo na forumu i uopste na sajtovima,mi  smo uglavnom iznimci  koji ne cine vecinu,iako moze da se kaze da ja pripadam i jednoj a i drugoj strani a i trecoj jer i za tebe je lezaljka misaona imenica -decko -(koji obecava ) O:)

 

Primetio sam da odgovaras samo na moje postove,i uglavnim si neaktivan,da se ti nisi zaljubiska u mene  O:)  kada ti nisam uzvratio pogled i pozdrav?????Kako ti kazes,znam ja da je neuzvracena ljubav najbolnija O:) I kupi bromazepan,nemoj da se nerviras,utice na ten O:) Eto vrlo lako mozemo da odemo u otpad (ciklo) zato sto se ti nerviras. ljubi ga majka. O:)


  • 1

#37 chamade

chamade
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4412 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 27 August 2021 - 05:16 AM

,sta ti mislis da drzava ima neke koristi od lipicanera kao sto si ti i tvog bajsa O:)  . Ona ima koristi od obicnog naroda koji kupuju NASE bicikle ne da se njime vozikaju  vec da obavljaju posao,i idu u nabavku.I oni su vecina, a ovo na forumu i uopste na sajtovima,mi  smo uglavnom iznimci  koji ne cine vecinu,



Zato mi i nije jasno zašto ste Suncokret i ti toliko glasni kad mi koji smo manjina u odnosu na ostale kupujemo polovne stvari.
Niko od nas nije nikome zavukao ruke u džep i uzeo pare. Te pare sami zaradjujemo i naša je volja kako i gde ćemo ih potrošiti. A što se tiče državnog harača.. to je meni debelo naplaćeno kroz porez nazaradu jer sam prijavljen na pun iznos i ja sam time svoju obavezu prema sistemu ispunio. Da li je taj harač (porez) naplaćen i ostalima u to ne ulazim jer svako se snalazi kako zna i ume.
A gde i kako ću moju zaradu potrošiti to je samo moja stvar.

I da, treba ovo da ide u otpad, tu si u pravu.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#38 Grunf_66

Grunf_66
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 287 posts

Postavljeno 27 August 2021 - 05:53 AM

Sad bi trebalo da zaključimo da postoji korelacija između broja bicikala kupljenih u radnji u odnosu na ostale i životnog standarda. U Njemačkoj inače nemaš gdje da uzmeš polovan bajs, samo novi u prodavnici.Zato Švabe imaju puno bolji standard.Inače, ima par ljudi na forumu sa fiks idejama koji vole svima da nameću svoje stavove i dijele lekcije..Vole i da ga povremeno  zavuku ponekom a kada dobiju return odmah  ljutnja i pljuvanje. Malo više tolerancije ne bi smetalo.


  • 0

#39 Suncokret

Suncokret
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationLeva obala Save

Postavljeno 27 August 2021 - 06:13 AM

I dalje se divim poštenim ljudima kao što su Dusan011, mirek200, Smasher, flocus i Bole. Nismo mi glasni, mi smo kulturni i pristojni. Samo se ne slažemo sa nekim stvarima i to je to. A nismo ni dužni da se složimo. Svako živi prema svojoj savesti. Dusan011, mirek200, Smasher, BikeGremlin su meni i mnogima ovde pomogli. To se sve uklapa u sliku koju sam već stekla o njima i mogu da kažem samoo: svaka čast i nemojte se menjati.
  • 2

#40 Suncokret

Suncokret
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationLeva obala Save

Postavljeno 27 August 2021 - 06:30 AM

Što se teme tiče - baš je korisna i van okvira ovog sajta. Posebno prikazani troškovi. To se baš retko nađe.
  • 1




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika