Jump to content


Fotografije

Corona anyone...?


  • Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
2027 odgovora na ovu temu

#1121 Fiery

Fiery
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2272 posts

Postavljeno 20 June 2020 - 04:52 PM

Где сам ја рекао да си ти написао да су сви протести били мирни? Нисам. Али можда је ово цитат који тражиш, јер бих рекао да тражиш углавном испуњење форме, а не суштине ,, Po pitanju protesta vidim jednu doslednost, a to je nespremnost britanske vlasti da se suprotstavi masovnim mirnim demonstracijama“.
Већ сам ти одговорио на сва питања, али не читаш. Можда интерпретираш, откуд знам. Рекао сам да сам од почетка био против ригорозних мера, па не знам како си закључио да мислим да би гушења масовних протеста сматрао доследним. Уосталом, како гушити протесте на којима не постоји придржавање прокламованих мера и истовремено држати прокламовану дистанцу? Сад ти мени одговори да ли је то могуће и у ком тренутку попуштања мера су протести почели, као и да ли ти сматраш да ли су они рискантни или не? Да ли је опасност од заразе короном мања само зато зато што је административно промењен пропис и као, нема више короне. Па има ли је или нема? :) Доследно би било да се није малтретирао народ претераним мерама које одједном, преко ноћи не важе. Или, доследно би било, да ако короне има, онда нема ни протеста, ни размене флуида и дисања у лице (нема маске ни рукавица!) на утакмицама, додиривања, свега пто је до пре пар сати било но-но.
Могуће је да тебе нико не ,,жабокува” јер ми се чини да ти ригорозне мере контроле, карантина, полицијског сата, забране љубљења у Аустрији, неустаљени критеријуми дистанце (нема научног доказа да је два метра сигурна зона, али ипак је неко рекао толико и ми сви у бунар), итд..., делују сасвим примерено и одговарајуће. Немаш ништа против још времена проведениг у полицијском сату?
Са једне стране отварају се границе, попуштају мере, људи седе по кафићима, ресторанима, друже се, протестују у хиљадама, а са друге стране вирус се захуктава. Или сам те погрешно разумео да се захуктава? Или ови што попуштају мере не виде да се вирус захуктава?
Слажем се са тобом да би било много чудно да се други талас не деси, јер би то значило одустајање од сценарија који даје резултате. И тек ће да да.
Да ли по твом мишљењу протести нису спорни са тачке ризика, већ је добро што се толеришу (или допуштају, свеједно за поенту), а ризик се повећава само ако се претворе у насилне?
Током тих протеста у Немачкој, да ли је постојао ризик од заразе короном, ако је учествовало ба стотине и хиљаде људи? Да ли је постојао ризик од заразе короном приликом физичког контакта полицсјца са демонстрснтом у току млаћења или хапшења те трпања у марицу истог?
Да ли у Енглеској постоји већи ризик заразе на трибинама него на улици или терену?

 

Objasni mi, molim te, šta te tačno ovde muči, citiram: "Рекао си да си демонстрације ненасилне, а онда да је било хапшења због насиља." Pošto nisam rekao da su svi protesti bili nenasilni, u čemu je problem?

 

Vidim samo odgovore na pitanja koja nisam postavio. Znači, nisam pitao da li si za rigorozne mere, nisam pitao ni da li si za gušenje protesta. Pitao sam da li i zašto misliš da je popuštanje mera kao takvo nekonzistentno. Pitao sam da li stvarno misliš da jednom uvedene mere nikada ne smeju da budu ukinute, i da li misliš da ukidanje mera ukazuje da su od početka bile nepotrebne. Znači pitanje je slično tvom, samo u suprotnom smeru - da li misliš da je nekonzistentno ako se administrativni propis promeni kada se opasnost smanji? Da li stvarno misliš da je jedino moguće stanje "ima" ili "nema", sve ili ništa, a bilo šta između je nekonzistentno? I pitao sam kakve su tačno indikacije nemačkih prema britanskim protestima, kao i kako dolaziš do zaključka da su Nemci imali poseban pik na proteste protiv korone s obzirom na poznate činjenice.

 

Ako nije problem, da li bi mogao da ponoviš odgovore na ova konkretna pitanja, pošto ja ne uspevam da ih nađem? Može copy-paste, može ukratko parafrazirano, kako god je lakše.

 

Pamtim sve što pitaš i vrlo rado ću da odgovorim, ali kako ono kažu - prvi sam pitao. Ne bih da se nastavi vrludanje u krug, nisam zato potegao ovoliku prepisku.


  • 0

#1122 srdjoni

srdjoni
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2431 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 20 June 2020 - 04:56 PM

AMAN!

 

Sutra ispred Skupštine u 17h

Na poslednji Vučićev pokušaj da revoltira ljude i namami ih da ipak izađu na izbore, a protiv rušilačke opozicije? :)


  • 0
Homesick for a place you've never been...

#1123 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 21 June 2020 - 12:49 AM

Na poslednji Vučićev pokušaj da revoltira ljude i namami ih da ipak izađu na izbore, a protiv rušilačke opozicije? :)

 

Ma... Jbm li ga... Al ova dvojica ubiše... n2:loony n:grandpa

 

Mada me ne bi čudilo da je i u politici, kao u biciklizmu, ponekad "stvar" u Nogama...

 

Žalosno je što prisustvujemo medijskoj manipulaciji u njenom najbrutalnijem obliku, u kojoj je šuma informacija i dezinformacija pretvorena u barijeru slobodnom informisanju; toliko, da praktično nemamo medij koji će jasno, sveobuhvatno i istinito prenositi sliku dešavanja, pa ma koje ono bilo.

 

I po tome, takođe nažalost, nismo sami u svetu.

 

Procena važnosti događaja u opštim dešavanjima, a samimi tim i zastupljenosti u izveštavanju, nazovimo to uređivačkom politikom, je odgovornost koju su spremni ispravno da preuzmu samo najhrabriji i najodgovorniji, kojima je boljitak društva u kome žive ispred ličnog boljitka jer baš iz njega proističe. To je fina linija koja se ne objašnjava, već oseća. Radiš ono za šta znaš da, kad bi i svi drugi to radili, rezultat bio bolji. Npr ne ostaviš otpadak za sobom, ne zato što te nego gleda ili ne, već zato što znaš da, ako bi svi sledili tvoj postupak, otpadaka ne bi ni bilo.

 

Medijska manipulacija ne bi trebalo da bude shvaćena olako jer je u stanju da preoblikuje ljudsku percepciju, a samim tim i svest, kako pojedinca, tako u posledici i društva u celini. Na ovaj način se formira klizav teren time što se u šumi oprečnih informacija sve teže razaznaje objektivna stvarnost i onda je sve moguće.

Što znači da ništa nije nemoguće.

 

Koliko god ovaj koncept bio zavodljiv, on je, pre svega, opasan (!)

Ako na kritičnoj masi društva primenite ciljano "strategiju selektivnog informisanja" i ako u to dodate još žličicu zabrane kretanja (i okupljanja) odnosno razmene informacija u direktnoj komunikaciji, skuvaćete jedan, baš lep, galamatijas, za koji sastojke i vreme kuvanja, određujete, upravo i samo - vi.

 

Nama preostaje samo da se nadamo da ste vi dobar kuvar, jer to može biti prilično opasno, ops!

 

Socijalni inžinjering je aktivnost kao i svaka druga, vožnja bicikla, npr; što se više njome baviš sve si, u tome, bolji.

 

Ništa u istoriji hominida nije imalo tako snažan efekat u preoblikovanju svesti kao mitologizovanje nepoznatog, pre svega pojava u prirodi. Sile prirode. Siila prirode.

 

Fascinirajuće sile prirode, a pre svega one opasne, ugrožavajuće; kao što su vatra, munje, grmljavina, sve do jedne, vrlo lako mogu poslužiti, kroz mitologizaciju, za manipulisnje strahom, a samim tim i čovekom.

 

Vatru ukrotismo odavno, a onda je Nikola Tesla ukrotio munje.

 

Ako posmatramo to kroz nivo transformacije Sunčeve energije u transpoziciji, daleko je direktnija energija munje ("struja") nego "sekundarna" iako i ova prva to jeste ali u manjoj meri, energija, takođe Sunca, pohranjena u drvima koja nam daju vatru.

 

Znam da zvuči komplikovano, ali u suštini - sva energija dolazi od Sunca jedino što je "od munja" dobijamo iz prve ruke, direktnije, pa je čak i ovo svetlo, koje izlazi iz monitora energija Sunca, na ovaj ili onaj način dovedena do nas u ovom trenutku. A gde je svetlo - tu su i senke. I upravo i ovaj monitor funkcioniše tako. Neki su delovi osvetljeni, a neki ne, čime se formira slika. Način na koji su izvesne stvari osvetljene stvara našu sliku o nijma. Dakle - šta će te osvetliti (ili medijiski "pokriti") a šta ostaviti u mraku (neobjavljeno) daje vam moć da kreirate sliku, a kroz nju i mišljenje, raspoloženje... Kažem vam to, ovako - slikarski :)

Zloupotreba toga se naziva medijskom manipulacijom.

 

Nadam se samo, da nećemo oslepeti od tolikog "blejanja u Sunce" (da ne kažem - monitor).

 

I ne zloupotrebljavati manipulisanje svetlom, već svetlost poštovati, jer svetlost pravi senku, a senka svetlost ne.


  • 2

when you look into abbyss, the abbyss looks into you        www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic


#1124 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14614 posts

Postavljeno 21 June 2020 - 03:14 AM

A kako nastaju zvezde pa i nase Sunce, negde u tami(mraku) svemira... Iz tame se radja svetlo...

(link) (link)


  • 0

#1125 Fiery

Fiery
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2272 posts

Postavljeno 21 June 2020 - 08:20 PM



Ma... Jbm li ga... Al ova dvojica ubiše... n2:loony n:grandpa

Ako je tolika smetnja, možemo da prekinemo što se mene tiče. Meni koliko-toliko zanimljivo, ali neću da pravim taoca od teme ako su drugi članovi protiv.
  • 0

#1126 alx

alx
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 679 posts

Postavljeno 21 June 2020 - 08:34 PM

Ako je tolika smetnja, možemo da prekinemo što se mene tiče. Meni koliko-toliko zanimljivo, ali neću da pravim taoca od teme ako su drugi članovi protiv.

Ma samo vi nastavite ako vam je gušt, sve dok je u okvirima pristojnosti - sve je ok, ja više, onako... da vas malo pecnem :)

 

Kome se ne čita, može da preskoči, uključujući i mene.

 

Ako neko pak ima nešto protiv, javiće se valjda ;)

 

U zdravlje!


  • 0

when you look into abbyss, the abbyss looks into you        www.bikecologic.com
(kad pogledas u Bezdan, Bezdan pogleda u Tebe)            www.facebook.com/bikecologic


#1127 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14614 posts

Postavljeno 25 June 2020 - 09:42 PM

(link)


  • 0

#1128 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3352 posts

Postavljeno 28 June 2020 - 01:07 PM

Текст Небојше Катића, као и обично, вредан читања, слагали се или не.


https://nkatic.wordp.../#comment-21604
  • 0

#1129 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14614 posts

Postavljeno 29 June 2020 - 01:38 AM

(link)


  • 0

#1130 Fiery

Fiery
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2272 posts

Postavljeno 29 June 2020 - 09:48 AM

https://youtu.be/bQGumDb9ppk


  • 0

#1131 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 29 June 2020 - 10:19 AM

pr2eAfD.jpg


  • 3

#1132 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14614 posts

Postavljeno 29 June 2020 - 01:02 PM


  • 0

#1133 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14614 posts

Postavljeno 03 July 2020 - 01:52 AM

 

Ko ne razume engleski jezik (link)


  • 0

#1134 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3352 posts

Postavljeno 07 July 2020 - 07:30 AM

СЗО сад каже да они без симтома не треба да носе маску?
https://youtu.be/OAkuIRyN5xU
  • 0

#1135 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 07 July 2020 - 08:17 AM

to ti je kao da pitaš Zuckerberga šta ima da kaže o fakenewsu...
  • 0

#1136 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1078 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 07 July 2020 - 08:34 AM



Ko ne razume engleski jezik (link)

Mislim da to spada pod krivično delo. Takođe će biti sigurno građanskih tužbi za ta dela.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
  • 0

And now something completely different
 

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx


#1137 Fiery

Fiery
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2272 posts

Postavljeno 07 July 2020 - 09:28 PM

Saveti SZO po pitanju maski su nepromenjeni još od početka aprila i mogu se naći ovde: https://apps.who.int...le/10665/331693

Detaljniji odgovori na često postavljana pitanja se mogu naći ovde: https://www.who.int/...id-19-and-masks

Ukratko:
- Medicinske maske treba da koristi samo medicinsko osoblje. Ostali koriste adekvatne platnene maske.
- Osobe bez simptoma generalno ne treba da nose maske u situacijama gde mogu da drže distancu preko jednog metra, uz podrazumevano redovno pranje ruku, pokrivanje usta i nosa prilikom kijanja i slično.
- Osobe sa simptomima (uključujući blage simptome) treba da nose maske kada nisu u samoizolaziji.
- Osobe bez simptoma koje provode vreme s osobama koje imaju simptome treba da nose maske.
- Generalna populacija treba da nosi maske ukoliko je širenje zaraze u okruženju pojačano, naročito u situacijama gde nije moguće držati distancu (npr. u javnom prevozu).
  • 1

#1138 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 07 July 2020 - 10:59 PM

nema tu treba ne treba neko da kaže, i masku sa filterima za kapljične aerosole i naočare.... dok go*no ne ode...


  • 0

#1139 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3352 posts

Postavljeno 08 July 2020 - 07:16 AM

Тако је, и недељно једну вакцину, бесконачне полицијске часове и заувек одстојање од пријатеља и никад да не пољубиш жену, девојку, куму да честиташ славу, детету да не правиш рођендан, никад више матуре, прославе дипломирања, путовања...А маске и рукавице да правимо сами код куће па да их продајемо једни другима јер ћемо ионако сви ускоро бити без посла, а и ко има посао прописати законом да 50% зараде издваја за маске и рукавице :)
  • 2

#1140 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8886 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 10 July 2020 - 04:15 AM

Čovek preležao u Srbiji:

 


  • 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png





0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika