Jump to content


Fotografije

Drumski bicikl za početnika od 40+ leta

drumaš

  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
38 odgovora na ovu temu

#1 flocus

flocus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 October 2018 - 07:29 PM

Pozdrav svima,

 

volim da vozim bicikl i konačno sam došao do forme da mogu da izvezem 40-50 kilometara u komadu. Počeo sam malo da izlazim van grada, uglavnom stari Obrenovački, pa onda kud koji, mili moji. Veći usponi su mi i dalje ozbiljan problem, a kako je vreme krenulo da se menja, vetar u čelo ume dobro da smeta. Trenutno vozim težak, čelični, full suspension, 26" MTB koji je u lošem stanju (suspenzija pogotovo, uglavnom smeta, a ne koristi uopšte) i povrh svega je ram manji nego što bi trebalo. Znači vreme je za (radikalne) promene :)

 

Krenulo se od ideje da uzmem treking sa vilom na zaključavanje, pa treking sa krutom vilom, pa sam počeo da razmišljam o drumašu sa ravnim kormanom, a sada već ozbiljno naginjem pravom drumašu (uz možda nešto šire gume, recimo 28mm, ako je ta kombinacija izvodljiva). Da bih sebi olakšao odluku, iznajmio sam Scott Speedster (u L veličini, 56cm) i oduševio se kako se lako vozi (odnos uloženog truda i brzine je "vau"). Vozio sam nešto manje od dva sata i pošto nikad ranije nisam vozio drumaša, cenio bih vašu pomoć oko izbora veličine, a zatim i bicikla. Evo nekih zapažanja sa test vožnje:

 

- sa rukama u gornjem položaju (top) sedim opušteno, bez napora, bicikl sam ide :). Vrlo malo sam proveo u ovom položaju jer nisam navikao da su mi ruke daleko od kočnica, a vozio sam uglavnom po N. Beogradu i Adi. U ovom položaju osovina prednjeg točka mi je vizuelno za debljinu osovine ispred kormana.

- sa rukama na ručicama kočnica (hoods) mi se čini da su mi šake predaleko napred. Nekako, suviše ležim na biciklu, a opet su ruke visoko (ne umem lepo da opišem :( ). Vozio par kraćih deonica ovako, nije mi se svidelo. Brine me što ovde piše da 90% biciklista vozi ovako 90% vremena, a meni baš nije leglo. Možda je oblik kormana, možda su ručice tako monitorane, ali u ovom položaju su šake definitivno najudaljenije od sedla, u dropovima su primetno bliže.

- najviše mi je legao položaj na rampama. Više kontrole nego top, a skoro dovoljno blizu kočnica, dobar deo sam odvezao ovako. Malo me bole dlanovi, onaj deo dlana do palca, (mišić koji pokreće palac ka dlanu), ne znam da li je to normalno ili sam ja zbog nesigurnosti malo previše stezao korman :)

- kad može da se zapne, položaj u dropovima kod kočnica (hooks) je sasvim OK, ne bole ni leđa ni ruke (malo dlanovi, možda od prethodnog položaja), ali nisam bio u prilici da provedem ovako duže od 10-tak minuta u komadu. Iako je pognutiji od položaja na ručicama više mi je legao, OK mi je da sam ispružen u tom niskom položaju. Viši položaj na ručicama uz veće pružanje prema napred mi nešto nisu legli. Uglavnom, u ovom položaju u dropovima je osovina točka tačno iza/ispod kormana, ne vidim je, korman je skriva, tako da bi to trebalo da znači a je lula manje/više OK dužine.

- nisam probao da držim ruke na donjem delu dropova (sad mi žao)

- sedlo je možda moglo da bude za nijansu više. Ali ne mnogo, maksimum 2cm, verovatno ni toliko.

- nažalost, nisam se setio da pogledam gde su mi kolena u odnosu pedale (nisam ni poneo visak)

- kada sam u dropovima ne mogu bez napora da gledam u horizont. Boli vrat ako iole duže držim taj položaj glave, tako da pogledam povremeno u daljinu, ali uglavnom mi je pogled na ~ 20m ispred bicikla. Takođe, gledanje horizonta podrazumeva gledanje "kroz" ram naočara. Ovo je možda delom i do mene, imam sličan problem kada duže plivam prsno. Da li ovo može da se ublaži podizanjem kormana, bez da se "pokvari" nešto drugo?

 

Da li je sve ovo što sam napisao normalno i očekivano, da li se (i kojim) podešavanjima može popraviti, ili mi treba manji ram? Da li treba da jurim drugačiju geometriju (kakvu)? Ovaj Scott ima stack 592,3 mm i reach 384,6 mm, šta bi trebalo da skratim/povećam od ova dva, ako uopšte treba?

 

Visok sam 178cm, unutrašnja dužina noge oko 81cm (opkoračio knjgu pa merio), ruke su od ramene kosti do zgloba 60cm, a od ramene kosti do olovke koju držim u ruci 66cm. Poređenje sa merama na Scott sajtu ispada da su mi noge kraće od proseka, a torzo i ruke duži. Po toj logici nikako ne bi trebalo da su mi ručice suviše daleko. Inače Scott kaže da sam negde blizu donje granice L veličine za taj ram.

 

Nisam pitao da li imaju M veličinu za iznajmljivanje, a zbog posla neću stići da probam pre vikenda, čak i ako imaju. Po "starom" načinu merenja, 81*0.66=54cm bi mi odgovarao njihov M ram. Dok competitivecyclist.com kaže da mi treba 55,3-55,7 top tube za "Competitive" i "Eddy fit", a 56,5-56,9 za "French Fit". Njihova logika je da je lakše dobiti udobniji fit na većem ramu, nije mi baš jasno kako (ali ne moram ja sve da znam :D). Prodavac u Planet bike je par dana ranije rekao da je za mene M ram mali (pitao sam da sednem na izloženi bicikl).

 

Izvinjavam se na (pre) dugačkom prvom postu ali hteo sam da vam pomognem što više da mi pomognete što bolje :)

Hvala svima koji su imali strpljenja da sve ovo čitaju.

 


  • 2

#2 Atomislav

Atomislav
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 546 posts
  • LocationNiš, Palilula

Postavljeno 02 October 2018 - 05:45 AM

Sve si ti ovo dobro opisao. Moj ti je savet da probas i za broj manji ram, ako ima uslova pa da vidis. Na njemu duzinom lule moze da se kompenzuje deo velicine i podesi polozaj sedenja da bude kako treba. Proveri i na drugim sajtovima sta preporucuju za tvoju visinu i ostale mere.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
  • 0

#3 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8883 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 02 October 2018 - 06:09 AM

Veći ram će dovesti korman u viši položaj, ako je sve ostalo isto (dužina i ugao lule, korman i dužina vrata viljuške koja štrči iznad rama). Tako da sa većim ramom, uz kraću lulu, može da se postigne da korman bude dovoljno blizu i dovoljno visoko. Slično se može izvesti i na manjem ramu, ako je vrat viljuške duži, tj. više štrči gore, a uzme se lula veće, ili "srednje" dužine.

 

Treba probati više različitih kombinacija i naći šta ti odgovara.

 

Iz dropova je normalno da se vrat mora malo više saviti, ali pomaže ako se u kukovima više poviješ ka napred i ispraviš leđa - tada će se vrat puno manje uvijati ka nazad da bi gledao ispred sebe.

 

Mnogi biciklisti voze na "hoods" zbog toga što se mnogi lože na što niže postavljen korman "trkački", ili uzmu premali ram. Suština drumskog kormana, barem kad je rekreativna vožnja u pitanju, je više različitih hvatova. Ako namestiš korman toliko nisko da su ti dropovi neudobni, onda voziš na "hoods" 90% vremena. :)   Odatle je teško kočiti kako treba, pošto se ručice kočnica hvataju samo za gornji deo, tj. puno je nepovoljnija poluga. Taj položaj je OK za gradske gužve, ako hoćeš da se podigneš, baciš pogled preko kola, snimiš situaciju, ali trebalo bi da ti je udoban i položaj u dropovima.


  • 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png


#4 Bax

Bax
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1167 posts

Postavljeno 02 October 2018 - 08:18 AM

Samo mali dodatak, iz mog iskustva.

Nije tesko kociti sa hoods polozaja, ako je oprema iole pristojna, bilo koji drumski Shimano od sredine 80tih godina, pa na dalje.

JA licno, svaki svoj bicikl podesavam da upravo to bude 0ti polozaj, jer tu obicno mora da se napravi izbor, da li fitovati da ti vise odgovaraju dropovi ili hoods, obicno jedan polozaj mora da trpi.

 

Takodje nije ni to fitovanje, uklesano u kamenu, kako si u boljoj formi tokom sezone, sve ti vise prija da se trup povija ka napred, tako da fit se menja u odnosu na fizicku spremu.

 

Kontaktiraj me na PM, ako hoces znam tipa koji valja polovne bajseve u BG, sad ne znam kakav mu je lager trenutno, ali daje ti mogucnost da probas bajs, pa ako ti ne lezi, daje garanciju da ga vratis, bar je meni tako izasao u susret. 

 

Ako pak kupujes nov, pitaj ih da li mogu da ti stave bicikl na sobni trenazer, pa tako da probate da li ti odgovara ram.


  • 4

#5 Bobanultegra

Bobanultegra
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 435 posts
  • Locationleposavic

Postavljeno 02 October 2018 - 06:40 PM

178cm sam visine i vozio 56 ram sad sam na 54 i više mi odgovara 54 ram sad nismo svi isti
  • 1

#6 kurogane

kurogane
  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts

Postavljeno 02 October 2018 - 06:53 PM

Ja sam vozio trek sa krutom vilom i bio sam prezadovoljan ali kako svi oko mene imaju drumse i ja ga uzeh jer na turama jednostavno ne mogu da ispratim narocito po ravnom.
Iz mog ugla to je i jedina prednost drumasa,sve drugo mi je vise odgovaralo sa ovim hibridom ali ajde de.
  • 0

#7 flocus

flocus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 02 October 2018 - 09:55 PM

Hvala svima na dosadašnjim komentarima i savetima (slobodno nastavite), gledaću da probam i manji ram, bar u prodavnici ako ne bude moglo na ulici.

 

Za sada gledam ove speedstere na akciji u PB, videćemo još da li će pasti neki od njih ili ću preći na polovnu varijantu. Trenutno me polovno ne privlači, bacio sam pogled, jeftiniji bicikli su uglavnom dosta stari, a skuplji su cenovno suviše blizu ovih što su na akciji za ~500 evra. To što polovni od 400-500 evra imaju 105 ili ultegra opremu mi nije baš bitno, neću voziti trke, a i claris koji sam vozio je sasvim OK (zadnji radi kao sat, prednji se malo femkao ali opet je sve to daleko bolje nego ono što vozim sada).

 

Ima li neko saznanja da li na speedster-ima može da se montira 28mm guma? Vidim da verzija za 2019 (ovde) dolazi sa 28mm ali ne znam da li to važi i za ovo što prodaje PB (ne znam od koje godine su ramovi, PB ih prodaje sa 23mm).


  • 0

#8 boban156

boban156
  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts

Postavljeno 04 October 2018 - 06:54 AM

Koliko mogu da vidim, svi ti bicikli koji se prodaju u planetbike-u jeftiniji su modeli stari 7-9 godina 

 

Po meni noviji ramovi su daleko napredniji od ovih starih iz jednog bitnog razloga - udobnosti.

 

Stariji ramovi su radjeni od jedne iste vrste karbona, dok se ovi novi zadnjih par godina, rade od vise vrsta, ispod bottom bracketa stavljaju najjaci karbon da dobijes tvrdocu, a pozadi i oko viljuske stavljaju meksi karbon da dobijes na udobnosti.

 

Tako da sto se mene tice ja bih pre uzeo noviji model polovan nego stari nov.

 

Prvo zato sto polovan mogu da dobijem daleko bolju opremu nego da kupim nov, a 90% biciklista predje do 1000 km godisnje sto znaci da su to generalno sve uglavnom minimalno eksploatisane masine sa kojima novi vlasnik moze da predje desetine hiljada kilometara , koje verovatno nikada i nece preci jer vecina ljudi se popali kupi bicikl, vozi sezonu dve i onda im taj bicikl skuplja negde prasinu dok ne odluce da ga prodaju.

 

Sto se tice opreme ja nista ne bih razmatrao ispod Shimano 105, Ultegre, Campagnolo Athene, Chorusa, Recorda i Sram Rival-a, Force-a...

 

Ali to je samo moje misljenje, svako je za svoje pare najpametniji....

 

Najbolje bi bilo da probas i  jednu i drugu opciju pa sam da doneses odluku


  • 0

#9 kurogane

kurogane
  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts

Postavljeno 04 October 2018 - 10:25 AM

Ne znam zasto bi neko ko ce preci 1.000 km godisnje uzimao biciklo sa campagnolo chorus opremom pa da kad dodje momenat da promijeni lanac i kasetu padne u nesvijest kad vidi da treba da plati 150€.
Ja mislim da se sve te grupe iz ugla nekog rekreativca razlikuju samo po tezini a da, i po tome sto kad se sretnes sa drugim biciklistima ako imas bolju i skuplju opremu bice vise komplimenata na racun bicikla
  • 4

#10 boban156

boban156
  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts

Postavljeno 04 October 2018 - 11:24 AM

na weight wennies forumu je bila tema o trajnosti campagnolo chorus i record kaseta i vecini su iste trajale od 15-20.000 km. Po meni dati 100e za kasetu koja traje toliko km uopste nije mnogo. Pa ultegra nema mislim ispod 60e a traje u najboljem slucaju 2 puta krace.
  • 0

#11 kurogane

kurogane
  • Members
  • PipPipPip
  • 99 posts

Postavljeno 04 October 2018 - 12:24 PM

Ma ne sporim ja to,na.mom biciklu imam athena campagnolo grupu nego rekoh iz ugla nekoga ko za godinu predje 1.000 km ima li smisla uzimati takvu opremu na biciklu.
  • 0

#12 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 04 October 2018 - 01:05 PM

Kod izbora bicikla, moras da odlucis sta ti je prioritet, tj. cemu ces da das prednost, a sta ces da zrtvujes. 

Ja sam povremeni vozac, vozio sam dugo godina mtb, pa sam presao na drumasa. Sad vozim i jedno i drugo, kako kad. 

Posto sam povremeni vozac, svaki put moram iznova da se navikavam na stvari o kojima si pricao, a ticu se udobnosti i polozaja na drumasu. Obicno vozim tako da uhvatim volan blize luli, na onom ravnom delu, recimo da 60% vremena ili vise vozim tako, a 40% na hoods. Na dropove se i ne spustam osim na nekoj nizbrdici, a kod mene i nema nizbrdica osim ako ne naidjem na nadvoznjak. Kad god prelazim na hoods, moram i na sedistu da se pomerim malo unazad, inace mi brzo postaje neudobno. 

Posto vozim krs mtb, razlike u udobnosti izmedju tog mtb i ovog mog drumasa (iz sredine 80-ih) i nema, osim kada naidjem na neravan asfalt, na neko truckanje i sl. Onda je ipak udobniji mtb, jer drumas prenosi sve, posto je radjen da izvuce maksimalne performanse, a ne da bude udoban. Da imam kvalitetne gume, sediste, amortizere i sl na mtb, verovatno bih osetio vecu razliku. Ovako ne bas. Oni koji voze duze ture sa drumasem, ne kupuju dzaba one gace sa uloskom. 

 

Koliko znam, ovi novi karbonski drumasi imaju agresivniji polozaj od starih celicnih. Na njima bi se jos vise zgrbavio i rastegao. Ne znam postoje li i kod njih duze lule, da mozes da dizes koliko ti odgovara, ako postoje, to bi bilo lepo. Ni za stare celicne nije bas lak zadatak da nadjes odgovarajucu lulu, ako zelis da podignes volan ili produzis/skratis. Imao sam taj problem na sestrinom drumasu, pa sam ga resio sa novom stelujucom lulom koju sam pazario ovde na oglasima za 800-900 din. Nije bas za drumasa, ali i ne izgleda lose. 

 

Ako te zanima voznja bez velikog napora, bajs koji lako ubrzava, onda definitivno drumas. To najbolje vidim kada se vozim sa drugom, on mtb a ja drumasa, i kako ga lako zaobidjem a ne osetim napor u nogama. Sto se polozaja tice, ako zelis vise uspravan polozaj, onda ili ta stelujuca lula  ili da stavis ravan ili riser volan, pa napravis neki hibrid. Uz takav polozaj, verovatno bi trebalo i neko sediste koje vise odgovara uspravnijem polozaju u voznji. Mada, meni je lepsi volan sa dropovima, iako bi i meni verovatno najvise odgovarala neka kombinacija koja vise lici na treking. 

 

Ne bih tako lako odbacivao te stare celicne (ili mozda i alu), jer je oprema na njima pravljena da izdrzi vise (pa i mnogo vise) maltretiranja nego kod ovih novih, mogu i dalje da se nadju lepo ocuvani primerci do 150-200€ (plus minus koja desetina), koji imaju jos dosta zivota u sebi, mozda i do penzije da ti potraju ako lepo odrzavas. 

 

Mozda samo eventualno da pazis da nije previse egzotika, da dodje sa standardnim navojima i shimano opremom, i ako ima vise brda tu gde vozis, mozda ti dabl pogon napred ne bi odgovarao, vec da trazis ili budzis tripl ako moze (nisam se udubljivao u tu problematiku, to neka pricaju strucniji od mene). Mene u najnizoj brzini (imam 2x7) lepo izgura uz nadvoznjak, ali ne znam bas kako bi to islo sa duzim ili strmijim usponom.  


  • 0

#13 flocus

flocus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 October 2018 - 09:56 PM

Bio danas do PB, probao ram M (54) veličine, mali je. Mislim, moglo bi nešto da se uradi dužom lulom i šticnom, ali ako ću da kupim, onda bih da kupim kako valja.

U L veličini imaju samo bicikl sa ravnim kormanom. Da na njega mogu da se stave bar 28mm gume, možda bih se razmišljao (čak i da u budućnosti zamenim korman i ručice), ali izuzetno je malo prostora za šire gume tako da ništa od toga. Baš sam se smorio.

Karbon ram me ne interesuje baš nešto, iz više razloga. Radije bih noviji alu ram nego stariji karbon. Takođe, 10kg je sasvim OK, ne treba mi bicikl od 7-8kg koji ću da platim nekoliko stotina evra više. I kada je oprema u pitanju, radije bih sora iz 2015 nego ultegra iz 2005 godine.

Idem da gledam oglase pa ću da vas pitam ako nađem nešto što mi se učini vredno gledanja. Ako neko ima predlog za 300-400 evra, odnosno da uz neko početno ulaganje za sređivanje to ostane ispod 450, javite  (visok sam 178, unutrašnja dužina noge 81cm, ne treba mi jurilica nego endurance, opuštenija geometrija i da omogući montažu bar 28mm gume, da nije mnogo star...). Hvala.


  • 1

#14 IONE

IONE
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 979 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 October 2018 - 10:36 PM

Pogledaj da li ima neki zanimljiv Giant u Markoniu, Spec u Beosportu, KTM u Bike Land-u, Trek i Cube u NS radnjama.

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока
  • 0
<p>Biciklisticki Youtube Kanal Kopirajte link(copy/paste)
https://youtube.com/@ionebike

#15 Bax

Bax
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1167 posts

Postavljeno 06 October 2018 - 08:14 AM

Sa 10kg, mozes da kupis i celocni premium ram. Na njemu ti nista ne znace 28 gume, dovoljna je kvalitetna 23ka. Ta udobnost zavisi od puno faktora, dobar polozaj je prvi, onda sam ram, celik je super udiban, pa onda gume. Ja imam savrseno udobne bicikle sa 20 gumama. To je recimo trkacki Peugeot Karbolite sa starim Miselinkama. Ove jeftine gume kao sto su rubena i sl, su tvrde i kad su 28, a imam i svalbe 35, to jw najgora od svih....
Paradoksalno da je najudobniji bicik kostao skoro i najmanje, oko 30 evra.
Cak i taj stari alu koji imam od lepljenog aluminijuma je jako udoban, ali je kao zvaka pliva u krivinama.
Noviji alu je kruci i tvrdji jer se ide na cevi veceg precnika.
Generalno ako se zeznes sa ramom, gume te nece spasiti.
  • 4

#16 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8883 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 06 October 2018 - 11:06 AM

Po uticaju na ublažavanje uticaja džombi, gume imaju velik značaj - veći puno od uticaja materijala i izrade rama.
Geometrija rama da, ali sam materijal ne može prići uticaju guma, osim ako se ram ne napravi takvim da se previše uvija.


Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png


#17 flocus

flocus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 October 2018 - 11:48 AM

Gledam oglase sinoć, jutros, oči mi ispale. Umesto da sednem na bajk i vozim.

Šta mislite o ovome: https://www.2bike.rs...cm#.W7fppsIyVUQ

Čini mi se da je model iz 2013-te što definitivno nije mlado ali su na njemu original gume pa pretpostavljam da nije previše vožen.

 

Znam da lutam i da ovo nije pravi drumaš (i košta više od planiranog), ali čini mi se da je OK kupovina za nekoga ko tek ulazi u drumaške vode. Guma od 23mm mi je baš tvrda i pomalo sam nesiguran na njoj, nadam se da bi ovo mogao da bude dobar kompromis. Kada se naviknem (do proleća), razmislio bih da li da stavim uže gume na ove točkove ili da kupim još jedan par točkova. A možda mi se ovo pokaže kao dobro takvo kakvo jeste.


  • 0

#18 vidak

vidak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4571 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 06 October 2018 - 11:58 AM

Gledam oglase sinoć, jutros, oči mi ispale. Umesto da sednem na bajk i vozim.
Šta mislite o ovome: https://www.2bike.rs...cm#.W7fppsIyVUQ
Čini mi se da je model iz 2013-te što definitivno nije mlado ali su na njemu original gume pa pretpostavljam da nije previše vožen.

Znam da lutam i da ovo nije pravi drumaš (i košta više od planiranog), ali čini mi se da je OK kupovina za nekoga ko tek ulazi u drumaške vode. Guma od 23mm mi je baš tvrda i pomalo sam nesiguran na njoj, nadam se da bi ovo mogao da bude dobar kompromis. Kada se naviknem (do proleća), razmislio bih da li da stavim uže gume na ove točkove ili da kupim još jedan par točkova. A možda mi se ovo pokaže kao dobro takvo kakvo jeste.

Ima samo jednu manu, sam si rekao, nije drumaš...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
  • 0

#19 Bole

Bole
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 504 posts
  • LocationHighpoint Club

Postavljeno 10 October 2018 - 08:04 PM

Gledam oglase sinoć, jutros, oči mi ispale. Umesto da sednem na bajk i vozim.

Šta mislite o ovome: https://www.2bike.rs...cm#.W7fppsIyVUQ

Čini mi se da je model iz 2013-te što definitivno nije mlado ali su na njemu original gume pa pretpostavljam da nije previše vožen.

 

Znam da lutam i da ovo nije pravi drumaš (i košta više od planiranog), ali čini mi se da je OK kupovina za nekoga ko tek ulazi u drumaške vode. Guma od 23mm mi je baš tvrda i pomalo sam nesiguran na njoj, nadam se da bi ovo mogao da bude dobar kompromis. Kada se naviknem (do proleća), razmislio bih da li da stavim uže gume na ove točkove ili da kupim još jedan par točkova. A možda mi se ovo pokaže kao dobro takvo kakvo jeste.

 

Ja da kupujem drumaša kupio bih ovakvu cross varijantu. Sviđaju mi se ojačane viljuške i disk kočnice. Gume konkretno na ovom su da ne lutam sa vokabularom - odvratne. Mislim da komad ima blizu jednog kilograma što daje osećaj u vožnji koji je rečima teško opisati...


  • 0

#20 flocus

flocus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 October 2018 - 09:58 PM

Hvala, obratiću pažnju. Nikako da uspem da uhvatim slobodno vreme po danu da odem i pogledam. Nadam se da ću sutra izaći na vreme s posla.
Pored već pomenutog, isti prodavac nudi još dva potencijalno interesantna bicikla

Ovaj ima nešto niži klasu opreme što meni ne smeta ali mislim da bi trebao biti jeftiniji zbog toga, da li grešim?
https://www.2bike.rs...ov#.W7_DJuDRah8

Ovaj bi bio baš dobar da nije oštećen, videću kako izgleda uživo. Ako neko zna gde i za koje pare ovo može da se sredi neka piše.
https://www.2bike.rs...cm#.W7_DFeDRah8

Ovo mi se čini kao dobra kupovina (karbon ram), mada nisam siguran da mi to treba.
https://www.2bike.rs...ra#.W7_GXODRah8

Ima još nekoliko interesantnih bicikala, uglavnom i nešto boljih cena. Ali sve van Beograda, a ja ne uspevam mi ovde da se organizujem. Nadam se da ću sutra pogledati onaj CX i prva dva iz ovog posta.
  • 0





Also tagged with one or more of these keywords: drumaš

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika