Бицикл је шупља справа, некад звук може да се пренесе са другог краја.
Posted 17 May 2017 - 10:57 PM
Kolege, hvala na brizi al ne bi trebalo da su moje kosti, imam 23 godine.
Bio sam u guzvi ovih dana pa nisam uspeo da se fokusiram na problematiku ali sam iz par navrata kontrolisao pojedinacne delove.
Prvo sam proverio pedalu, nije problem u njoj. Nema nikakvog lufta, sic je stabilan. I malo cas rekoh da izvrtim jos malo, da oslusnem i pogledam. Jedino sto se cuje bio je lanac i poneki put onaj jeziv zvuk. I onda sam zapazio da bas u tom trenutku lanac kaci granicnik menjaca i to verovatno stvara te vibracije.
Prvo sam pomislio da je to problem, ali sam iskljucio tu varijantu zato sto su se zvuk i vibracija javljali u istom polozaju pedale i sto se javljalo u vise razlicitih kombinacija na menjacu. Izgleda sam se vratio na pocetak. Sutra nisam kuci, ali kolko u petak stelujem menjac i javljam utiske.
Posted 10 June 2017 - 07:57 PM
Da ne opterecujem forum novom temom, mogu i ovde da podelim pozitivno iskustvo, koje moze biti od koristi mnogim kolegama, koji su relativno neupuceni kao ja.
Elem, imao sam problem sa krckanjem pedale, ono krckanje sto nervira - jednom po obrtaju. Koristim CUBEove pedale Ready for race, platformke, za moje potrebe sasvim ok, sigurno ima mnogo boljih, ali sam ja zadovoljan. Leva je odjednom pocela da krcka - otvorim je, unutra 1 industrijski lezaj, osovina i to je to. Lezaj je minijaturan, 686, a ja mojim ''neznim'' rukama tesko da mogu da ga otvorim i odlucim se da se bacim u potragu - sigurno ih neko prodaje. Nadjem u Lominoj u Bgdu prodavnicu koja valja samo lezajeve i kupim 2 komada za 500 din. Inace, SKF (rekao bih vodeci svetski proizvodjac lezajeva, iz Svedske, skoro sam saznao
) lezaj kosta 800din, pa ako se ovaj jeftini brzo istrosi, kupicu njega. Sve u svemu, resio sam problem za male pare
Ako bilo kome treba da nadje neku industriju, moze da potrazi kod njih, verujem da imaju sve!
Posted 10 June 2017 - 08:37 PM
...otvorim je, unutra 1 industrijski lezaj, osovina i to je to.
Da se pravim malo pametan ![]()
Jedan lezaj jeste industrija, a drugi je bushing ili du lezaj...
Sve u svemu, resio sam problem za male pare
Da si pitao mogao si da ustedis jos 200 kinti po komadu ![]()
Pitanjce... Jesi stavio mast u unutrasnjost pedale?
A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.
Posted 10 June 2017 - 09:10 PM
Da se pravim malo pametan
Jedan lezaj jeste industrija, a drugi je bushing ili du lezaj...
'de se pravim pametan, vise sam u fazonu ''kad ono - puna basta vode! otkud voda, kisa nije padala, avgust mjesec...''
nisam imao pojma sta sadrzi ![]()
stavio sam mast, aha, koristim famovu, cenim da ce da zavrsi pos'o.
Da si pitao mogao si da ustedis jos 200 kinti po komadu
a kako sam mogao da ustedim? ![]()
Posted 10 June 2017 - 09:16 PM
a kako sam mogao da ustedim?
Da si pitao gde mogu da kupim lezaj (broj) a da ne prsnem puno para... Onda dobije odgovor... Odes na buvljak 3 red desna strana, 6. tezga i pazatis za 300 kinti po komadu...
I eto ustede za pivo... vise piva... ![]()
Posted 11 June 2017 - 09:03 AM
Pokušavao sam to da ispravim al ne ide...
A biciklista ili majstor koji ne pije pivo nije ni biciklista ni majstor
Потпуно сагласан...
А бициклиста ниси ако не испуцаш бар 50 слика по вожњи, селфи такозвани
Беше да треба да донесеш неке карбон точкове?
Posted 27 August 2017 - 06:26 AM

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Also tagged with one or more of these keywords: pedale
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Čudan zvuk prilikom okretanja pedalaStarted by olat , 29 Apr 2022 |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Menjanje srednjeg pogonaStarted by Filip00031 , 11 May 2019 |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Pucketanje kod srednjeg pogonaStarted by Filip00031 , 07 May 2019 |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Podmazi svoje pedale ili kako da se spasim krckanja i ostalih sablasnih zvukova.Started by grbic , 04 Nov 2014 |
|
|
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users