U Rumi počeo kamp za perspektivne bicikliste

Kamp će biti održan od 3. do 24. avgusta u tri smene.
Utorak, 5. avgust 2014
U Rumi počeo kamp za perspektivne bicikliste

Kamp za perspektivne bicikliste u Borkovcu kod Rume, koji uz pomoć Ministarstva omladine i sporta organizuje Biciklistički savez Srbije, počeo je 3. avgusta, a trajaće do 24. avgusta u tri smene.

U prvoj grupi je 13 kadeta i četiri mlađa kadeta, a koordinatori su Radomir Pavlović, selektor, i Marko Sudarić, trener iz somborskog S – tima. Kamp za njih ima pripremni i izborni karakter, pošto će šestorica koja se najbolje pokažu biti uvršteni u reprezentaciju koja će učestvovati na trci u Austriji od 10. do 15. avgusta u vođstvu predsednika BSS Branka Banovića i Dejana Peričića, stratega subotičkog Spartaka.

Pre podne radi se na deonicama i intervalima, a popodne je akcenat na tehnikama pedaliranja, smene na ravnom i na brdu. Ide se na Frušku goru da se vežba. Ne treba zaboraviti da kamp ima i edukativne elemente koji se tiču fiziološke, mehaničke, taktičke teorije u vidu četiri časa dnevno. Govorimo o ishrani, ali i uopšte biciklističkoj kulturi. Pre 12 meseci ova deca su takođe učestvovala u kampu na Goču, tako da je ovo nastavak jedne jako dobre priče za njih, ali i uopšte za razvoj biciklizma – objasnio je Pavlović.

U petak su predviđena testiranja od strane laboratorije za sportska istraživanja iz Šapca.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem