Solo trijumf Zekavice u petom kolu drumskog kupa u Čačku

Zekavica slavio u Čačku.
Utorak, 29. jul 2014
Solo trijumf Zekavice u petom kolu drumskog kupa u Čačku

U petoj rundi Planet bajk drumskog Kupa Srbije održanog u Čačku razloga za zadovoljstvo organizatorima pružio je Jovan Zekavica. Uzdanica domaćeg kluba Borac slavio je ispred Luke Kotura (Partizan) i kolege iz tima Marka Danilovića posle 96 kilometara voženih oko Trbušana.

Pobednik i biciklista beogradske ekipe crno – belih dresova odvojili su se od starta nadmetanja. Tek polovinom trke poteru su formirali četvorica vozača Danilović, Ivan Stević (OBK), Nemanja Ambruš (Partizan) i junior Dušan Rajović (CCN Metalac). U pretposlednjem krugu Zekavica je napao Ambruša i solo došao do cilja. Isto je iz druge grupe uradio i njegov timski kolega kako bi obezbedio najniži stepenik postolja. Rajović je, logično, bio najbolji junior. Podijum u ovoj konkurenciji popunili su Saša Selaković (Boba) i Elvedin Ćatović (Partizan).

Kadeti i mlađi kadeti vozili su 48 kilometara. Aleksandar Petrović (Borac) pobedio je u starijoj kategoriji ispred Andrije Joksimovića (Partizan) i Davida Gulačia (S – Tim). Kod mlađih kadeta radovao se Stefan Sretenović (Borac), a niže stepenike postolja zauzeli su Marko Pavlović (Era) i Almin Kolašinac (Trnava). Na delu puta Čačak – Prnjani dugog deset kilometara od crkve u Miokovcima do preduzeća Domas takmičili su se poletarci. Nermin Ćatović (Trnava), Luka Gvozdenović (Radnički) i Lazar Ivanović (Era) izborili su se za medalje.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem