UCI i Lens / Lepartient neće prisustvovati na Tur de Flanders zbog dolaska Lensa Armstronga

Predsednik UCI organizacije Dejvid Lepartient izjavio je da Armstrong nije simbol čistog sporta. Zbog toga što su organizatori trke Tur de Flanders 2018 pozvali Armstronga da učestvuje na konferenciji u vezi sa trkom, Lepartient je izjavio da on neće prisustvovati tom događaju.
Ponedeljak, 29. januar 2018
UCI i Lens / Lepartient neće prisustvovati na Tur de Flanders zbog dolaska Lensa Armstronga

Lepartient je prethodno uputio pismo organizatorima trke tražeći od njih da povuku svoj poziv Armstrongu koji će se pojaviti na panelu Tur de Flanders Poslovne akademije u petak pre početka trke. Najavljeno je da će organizator Wouter Vandenhaut ugostiti Armstronga tokom trke koja će se održati u nedelju 01. aprila ove godine. Kako je Armstrong pod doživotnom zabranom zbog korišćenja dopinga, nije mu dozvoljeno da koristi karavan trke već će takmičenje posmatrati sa različitih lokacija uz stazu.

Lepartient je izjavio da on ne može da konfiskuje američki pasoš i zabrani Armstrongu da dođe u Belgiju. Po njegovim rečima on je svestan da Lens može biti pozvan kao govornik na konferencijama, da će privući dosta pažnje ali po njegovom mišljenju to nije slika koja treba da se šalje. “Mi želimo da promovišemo čist sport, a Armstrong nije simbol toga,” rekao je Lepartient.

Otkad su organizatori trke objavili vest o gostovanju Armstronga kao glavnog govornika na panelu pre trke, obe strane su konstantno u medijima branile svoje stavove za i protiv i obe strane su čvrsto ostale pri tome da Armstrong ostaje gost trke kao i da će glavni predstavnik UCI-ja izostati sa ovog događaja upravo iz tog razloga.

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem