Red Hook Criterium / Trke nakon kojih se broje polomljeni biciklisti i bicikli

Prethodne subote održano je finale ženske Red Hook Criterium trke u Bruklinu, SAD. Kako to obično biva, na trkama ovog profila, desila se grupna nezgoda koja je rezultirala gomilom bicikala i biciklistkinja jedni preko drugih i to na samom početku trke.
Sreda, 10. maj 2017
Red Hook Criterium / Trke nakon kojih se broje polomljeni biciklisti i bicikli

Red Hook Criterium trke su specifične jer se voze na biciklima sa fiksnom prenosom i bez kočnica. Trka u Bruklinu vozila se 18 krugova, na 1130 metara dugoj stazi, a učestvovalo je 60 takmičarki. Adrenalinske trke ovog profila često podrazumevaju grupne nezgode jer se učesnici kreću velikim brzinama po uskim i tehnički veoma zahtevnim stazama.

U grupnom padu u subotu učestvovalo je 15 takmičarki, a zvanični rezultati su pokazali da je samo jedna učesnica odustala posle prvog kruga. Nakon nezgodnog starta, ostatak trke je protekao u najboljem redu, a pobedila je američka biciklistkinja Colleen Gulick sa prolaznim vremenom ispod 32 minuta i 22 sekunde.

Prošle godine tokom trke u kategoriji muškaraca motor koji prethodi takmičarima usporavao je trku i time izazvao grupnu nezgodu nakon koje je sedam biciklista završilo u bolnici. Takođe prošle godine na istoj trci u Milanu, američki biciklista Jeremy Santucci nalazio se u vodećoj grupi na samo nekoliko stotina metara od cilja kada je došlo do grupnog pada zbog čega je on izgubio tempo. Krajnji rezultat bio je bicikl polomljen na pola kada ga je Santucci iz besa svom snagom tresnuo o beton na liniji cilja.

 

Izabela Horvat 

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem